Mikä on Mercedes Tirefit -sarja?

Mercedes TIREFIT-sarja on Mercedes-Benzin toimittama ja merkillä varustettu renkaiden korjaussarja, joka koostuu kompressorista ja pullosta, joka on täytetty renkaiden tiivistemassalla, joka on suunniteltu tiivistämään naulojen ja vastaavien esineiden aiheuttamat renkaan puhkaisut. Useimmissa uudemmissa Mercedes-Benz-malleissa on TIREFIT-sarja, koska se vie vähemmän tilaa ja on halvempi kuin täysikokoinen varapyörä.

Jos renkaaseen tulee rengasrikko, käytä tätä korjaussarjaa rengasreiän paikkaamiseen vain, jos rengasrikko on enintään 4 mm tai 0,16 tuumaa ja vain, jos rengasrikko sijaitsee renkaan kosketuspinnassa. Jos puhjennut alue on mainittua suurempi, sinun on soitettava tiepalveluun äläkä yritä ajaa autolla.

Mercedes sanoo, että tämän sarjan avulla voit helposti tiivistää puhjenneen renkaan, minkä pitäisi antaa sinulle 150 mailin lisäajomahdollisuus enintään 50 mailin tuntinopeuteen asti. Tätä ei tietenkään voida taata, ja kaikki riippuu siitä, kuinka vakava rengasrikko on ja kuinka hyvin onnistut tiivistämään sen.

Tässä artikkelissa opastamme sinut vaiheiden kautta, jotka liittyvät siihen, miten ja milloin pakettia käytetään, sekä kaikkiin tarvittaviin tietoihin, joita tarvitset renkaan tiivistämiseen mahdollisimman hyvin.

Milloin ja miten voin käyttää Mercedes TIREFIT -sarjaa?

Kuten aiemmin todettiin, voit käyttää tätä sarjaa vain, jos puhki ei ole halkaisijaltaan suurempi kuin 4 mm tai 0,16 tuumaa. Sinun tulisi myös välttää Mercedes TIREFIT -sarjan käyttöä, jos ulkolämpötila on alle 4ºF tai -20ºC.

  Tarvitseeko Mercedes erityistä öljyä?

Jotta voit käyttää sarjaa, sinun on varmistettava, että olet pysäköinyt turvalliseen ympäristöön, joka on kaukana liikenteestä tai ympäristöstä aiheutuvista vaaroista. Sinun on ensin kytkettävä sarja käymällä läpi pakkauksessa olevat ohjeet. Sitten sinun on kytkettävä kompressori 12 V:n pistorasiaan, jotta se saa virran, ja liitettävä letku renkaaseen.

Kytke kompressori päälle ja muista seurata painetta jatkuvasti. Kompressori täyttää renkaan aluksi tiivisteaineella, jonka jälkeen sen pitäisi myös ilmata rengas. Jatka prosessia, kunnes rengaspaine on noin 2,0 bar/29PSI/ 200kPa.

Kompressoria ei pidä käyttää pysähtymättä yli 10 minuuttia, koska se voi ylikuumentua. Jos rengaspaine on alle 2,0 bar, kompressori on sammutettava ja prosessi on toistettava muutaman minuutin kuluttua. Muista myös rullata renkaita hitaasti hieman kahden ilmastoinnin välillä.

Kompressori ei pysty saavuttamaan suositeltua painetta.

Jos kaikki sujuu oikein, kompressorin pitäisi lopulta ilmata rengas ja sinun pitäisi olla valmis. Näin ei kuitenkaan aina tapahdu, ja jos rengas on aivan liian vaurioitunut, et pysty puhaltamaan rengasta 2,0 baariin.

Tämä tarkoittaa sitä, että Mercedes TIREFIT -sarja ei pysty puhaltamaan renkaaseen ilmaa, koska rengas on liian pahasti vaurioitunut. Tässä vaiheessa parasta, mitä voit tehdä, on soittaa tiepalveluun tai yrittää ottaa yhteyttä henkilöön, joka voi toimittaa sinulle oikean varapyörän ja renkaan.

  Mikä on Mercedeksen ylellisin luokka?

Mitä ikinä teetkin, muista olla ajamatta autolla, koska ilmaton rengas voi aiheuttaa monia ongelmia aina pyörän vaurioitumisesta hallinnan menettämiseen ja onnettomuuden aiheuttamiseen. On ehdottoman tärkeää, ettet aja autolla, jonka rengas on tyhjä, olitpa sitten lähellä kotia tai et.

Mahdolliset ongelmat Mercedes TIREFIT -sarjan käytössä

Mercedes Tirefit-sarja voi olla todella hyödyllinen apuväline hätätilanteessa, koska se voi nopeasti ilmata kevyesti tai kohtalaisesti vaurioituneen renkaan ja mahdollistaa useimmissa tapauksissa määränpäähän pääsemisen. TIREFIT-sarjan käyttäminen voi kuitenkin mahdollisesti johtaa myrkytykseen tai kaikenlaisiin vammoihin.

Kun käsittelet TIREFIT-sarjaa, muista käyttää teollisuuskäyttöön tarkoitettuja käsineitä ja yritä pitää tiivisteaine kaukana silmistäsi, vaatteistasi, ihostasi tai nenästäsi. Jos ihosi tai silmäsi joutuvat kosketuksiin rengastiivisteen kanssa, muista huuhdella se pois vedellä mahdollisimman nopeasti, koska se voi aiheuttaa ihoärsytystä.

Kompressoria ei myöskään pidä käyttää yli 10 minuuttia peräkkäin, sillä se voi helposti ylikuumentaa kompressorin. Muista lopuksi säätää ajonopeudet enintään 50mph, jos olet käyttänyt TIREFIT-sarjaa renkaan ilmastoinnissa. Muista myös tarkistaa rengas muutaman kilometrin välein varmistaaksesi, että kaikki on kunnossa.

FAQ-osio

Ovatko renkaiden täyttöpakkaukset parempia kuin vararenkaat?

Ei, ne eivät ole. Sopiva täysikokoinen vararengas on huomattavasti parempi kuin täyttöpakkaus, mutta ne vievät aivan liikaa tilaa, ja Mercedes ja monet muut premium-merkit ovat jo pitkään luopuneet niistä.

  Onko kaikissa Mercedeksissä kattoluukut?

Täysikokoinen vararengas ei ole sama kuin puhjennut rengas, koska vararenkaassa on todennäköisesti uudempi kulutuspinta, mikä tarkoittaa, että renkaiden pitotaso ei ole sama. Lisäksi pieni vararengas on myös parempi kuin puhallussarja, mutta se ei ole läheskään yhtä hyödyllinen kuin täysikokoinen vararengas.

Onko Mercedes TIREFIT-sarja vakiovarusteena?

Kaikissa Mercedes-malleissa on jonkinlainen ratkaisu puhjenneen renkaan varalle, ja uusimmissa malleissa TIREFIT-sarja on vakiona. Vanhemmat Mercedes-mallit oli varustettu täysikokoisilla vararenkailla, ja joissakin niistä, kuten Mercedes Benz G-luokassa, niitä on tarjolla vielä tänäkin päivänä.

Jos Mersussasi ei ole TIREFIT-sarjaa takakontissa, muista hankkia sellainen, sillä se voi olla kätevä, jos renkaaseen tulee rengasrikko.

Ovatko runflat-renkaat sen arvoiset?

Run-flat-renkailla voi ajaa, vaikka ne olisivat puhjenneet, mutta tämä on rajoitettu enintään noin 50 kilometriin, kun myös nopeus pysyy alhaisempana. Enimmäisnopeus ei saisi missään vaiheessa ylittää 50 mailia tunnissa, ja mitä hitaammin ajat, sitä parempi.

Run-flat-renkaat ovat todellakin sen arvoisia, koska ne näyttävät olevan täydellinen keskitie täysikokoisen vararenkaan tarjoamien käytännöllisyyskompromissien ja sen hyödyn välillä, että autolla voi aina ajaa, vaikka rengas olisi puhjennut.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z