Mikä on mukavin perheauto?

Perheauton on oltava mukava, helppokäyttöinen, helppo nähdä ulos ja ennen kaikkea turvallinen. Perheautot ovat yleensä suurempia, ja niissä on myös paljon tekniikkaa ja mukavuusominaisuuksia, joiden pitäisi viihdyttää matkustajia koko matkan ajan.

Mukavimman perheauton valinta riippuu suuresti auton koosta ja hintaluokasta. Jotkin saksalaiset luksusmerkit tulevat heti mieleen, mutta myös Volvo ja muutamat muut merkit ovat melko suosittuja, kun on kyse perheen kuljettamisesta.

Jos haluat pienemmän hatchbackin nuoremmalle perheelle, 5-ovinen Audi A3 vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta. Jos haluat mukavan ja tilavan tila-auton, Honda Odyssey on myös hyvä vaihtoehto. Sedanmaisessa Mercedes E-Classissa yhdistyvät upea muotoilu, turvallisuus ja ominaisuudet, joita kaikkien perheiden pitäisi arvostaa.

Maasturit ovat myös uskomattoman suosittuja uudempien perheiden keskuudessa, ja loistavaa Volvo XC90:tä on todella vaikea moittia. Jos haluat kolmirivisen katumaasturin, jossa on paljon ominaisuuksia mutta joka ei ole kohtuuttoman kallis, kannattaa tutustua Kia Tellurideen ja kalliimpaan ja mukavampaan BMW X7:ään.

Mukavimmat perheautot

Ensisilmäyksellä ei uskoisi viistoperän olevan hyvä perheauto, mutta jos perheesi on suhteellisen nuori, nykyajan viistoperät ovat enemmän kuin riittävän tilavia. Ja valikoima on tässä äärimmäisen tilava, mutta vaikuttaa siltä, että upouusi Audi A3 Sportback on paras vaihtoehto.

Vuoden 2022 Audi A3 näyttää hyvältä, tuntuu hyvältä ja ajaa hyvin. Uudessa Audi A3:ssa saat runsaasti hämmästyttäviä huipputason ylellisyys- ja turvallisuusominaisuuksia, jotka yleensä löytyvät kalliimmista Audi-malleista. Virtual cockpit on nyt vakiona, samoin kuin lukuisat turvajärjestelmät.

  Parhaat superautot pitkille kuljettajille

Uuden Audi A3:n parhaita puolia ovat kuitenkin ajo-ominaisuudet, moottorin hienostuneisuus, tehokkuus ja hyvät vaihteistovaihtoehdot, jotka kaikki ovat erittäin tärkeitä nuoremmille perheille. Tavaratilan suhteen A3 tarjoaa myös luokkansa johtavan tavaratilan ja vakiona 5 ovea.

VW Golf ei ole yhtä hienostunut, BMW:n 1-sarja on hieman liian nykivä perheperheautoksi ja Mercedes-Benzin A-Luokka on hieman liian pramea perheautoksi. Loistavat monikäyttöominaisuudet tekevät A3:sta parhaan perheviistoperän.

Mukavimmat perhesedanit

Sedan-markkinat ovat kyllästyneet lukuisiin vaihtoehtoihin, jotka vaihtelevat edullisemmista, mutta silti erittäin suorituskykyisistä vaihtoehdoista, kuten Mazda 6:sta, aina johtavaan osastoon asti, joka liittyy lähinnä Volvo S60:een, Mercedes Benzin E-luokkaan, Audi A6:een, Jaguar XF:ään ja BMW 5-sarjaan.

On syytä mainita, että kaikki nämä sedanit sopivat mainiosti useimmille perheille, mutta Mercedes Benz E-Class vaikuttaa joukon parhaalta vaihtoehdolta. Vastikään uudistettu vuoden 2021 Mercedes E-Class tarjoaa päivitetyn muotoilun ja ennen kaikkea uudistetun jousituksen, joka tarjoaa nyt luokkansa johtavan ajo-ominaisuuden.

Tehokkaita ja hienostuneita moottorivaihtoehtoja on runsaasti, ja sisätilat ovat avarat jopa aikuisille perheille. Uuteen E-Klasseen voi valita runsaasti teknologiaominaisuuksia, jotka viihdyttävät nuoria ajon aikana.

Mukavuuden ja tekniikan lisäksi uudessa E-Klassissa on myös vaikuttavia turvallisuusluokituksia ja tehokkaita moottoreita. Volvo S60 ja Audi A6 ovat lähimpiä kilpailijoita, mutta E-Klasse päihittää ne mukavuudessa ja turvallisuudessa.

  Mikä on rumin auto?

Parhaat perhemaasturit

Elämme aikakautta, jolloin katumaasturit hallitsevat, ja näin on erityisesti silloin, kun on kyse isommista perheistä, jotka tarvitsevat 7 istumapaikkaa. Mutta jos perheeseesi ei kuulu enempää kuin viisi jäsentä, on tarjolla runsaasti hämmästyttävän mukavia katumaastureita, joista valita.

Jos haluat kompaktimman katumaasturin, BMW X1 vaikuttaa hyvältä kompromissilta mukavuuden, edullisuuden ja rakentamisen laadun välillä. Jos haluat isomman katumaasturin, Volvo XC90 tarjoaa luokkansa parasta turvallisuutta ja tehokkuutta, mutta sen pitkän aikavälin luotettavuus on hieman kyseenalainen uskomattoman monimutkaisen moottoriarkkitehtuurin ansiosta.

BMW X5:tä, Mercedes GLE:tä ja Audi Q7:ää pidetään myös keskikokoisten Executive Family SUV:ien segmentin huipulla, ja vaikka ne maksavat paljon, ne hoitavat työnsä varmasti ylivoimaisesti.

Jos haluat täysikokoisen 7-paikkaisen, mukavan katumaasturin, Kia Telluride tarjoaa parhaan vastineen rahalle, mutta Land Rover Discovery on samanhintainen, mutta vielä suorituskykyisempi. Jos haluat 7-paikkaisen täysikokoisen maasturin huippuluokan, valitse BMW X7, sillä tämä vaikuttava katumaasturi täyttää kaikki tärkeimmät perheauton vaatimukset.

UKK-osio

Onko farmariauto hyvä perheauto?

Voidaan kiistää, että farmariautot ovat parhaita perheautoja, mutta farmariautomarkkinat koostuvat joko todella kalliista saksalaisista johtavista farmariautoista tai edullisemmista ja vähemmän mukavista yhdysvaltalaisista ja japanilaisista vaihtoehdoista ja vain muutamasta suhteellisen halvasta mutta silti kyvykkäästä vaihtoehdosta, kuten Golf Variantista.

Tämä segmentti ei ole tällä hetkellä kovin suosittu, mutta Audi A6 Allroad vaikuttaa kuitenkin yhdeltä parhaista autoista yleisesti ottaen sen laajan kyvykkyyden ansiosta. Muutamia Volvon ja Mercedeksen farmariautoja kannattaa myös vilkaista, jos haluat farmariauton.

  Mikä on halvin sähköauto?

Miksi minun pitäisi harkita tila-autoa?

Tila-autot ovat tylsiä, eikä sitä voi mitenkään muuten kiertää. Jos et välitä ajamastasi autosta, olet tyyppi, joka ostaa tila-auton, koska maasturit ovat paljon mielenkiintoisempia ja tarjoavat samanlaisia ominaisuuksia.

Paras tila-auto tällä hetkellä on Honda Odyssey. Odyssey on loistava perheauto, jossa on paljon tilaa lapsille, koirille ja rahdille. Tämä tila-auto tarjoaa myös kasan perheystävällisiä turvallisuus- ja mukavuusominaisuuksia, mutta sen ajo-ominaisuudet eivät yllä lähellekään katumaasturia.

Mikä on turvallisin perheauto?

Lähes jokainen uusi auto on nykyään turvallinen, mutta tässä pelissä on tasoja. Jotkut autot suoriutuvat paremmin kuin toiset, ja olisit yllättynyt huomatessasi, että Alfa Romeo Gulia tarjoaa korkeammat turvallisuuspisteet kuin Audi A4, Mercedes Benz C-luokka tai BMW 3-sarja.

Mercedes Benz E-Class on turvallisin keskikokoinen sedan, VW Tiguan on turvallisin kompakti katumaasturi ja Volvo V60 on turvallisin farmari. Hyundai Santa Fe on uskomattoman suosittu perhevalinta, ja Santa Fen turvallisuusluokitukset ovat myös keskikokoisten katumaastureiden luokan johtavia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z