Mikä on nopein tapa suojata auto raekuuroilta?

Luonto tekee, mitä luonto haluaa, ja tornadot, hurrikaanit, maanjäristykset ja raekuurot voivat aiheuttaa huomattavia vahinkoja autoille, rakennuksille, viljelykasveille ja muille vastaaville. Jos kuitenkin huolehdit autostasi oikein, osa näistä voidaan välttää.

Erinomainen tapa pitää autosi turvassa sääolosuhteilta on investoida katettuun pysäköintiin. Rakeet pystyvät rikkomaan ikkunoita ja tuhoamaan maalia, mutta jos pysäköit autotalliin, olet täysin turvassa raekuuroilta.

Jos sinulla ei ole omaa pysäköintipaikkaa autotallissa, voit aina etsiä tilapäistä suojaa esimerkiksi ostoskeskuksen parkkipaikalta, mutta varmista, että teet sen ennen myrskyn saapumista. Auton tilapäinen säilyttäminen minkä tahansa suojakatoksen alla on hyvä idea.

Erityisen autosuojuksen tai jopa peiton pitäisi olla viimeinen keino, jos sinulla ei ole aikaa tehdä mitään edellä mainituista menetelmistä. Näiden lisäksi varmista, että hankit erityiset vakuutusturvat, jotka kattavat raekuurojen aiheuttamat myrskyvahingot ja muut säähän liittyvät vahingot.

Katettu henkilökohtainen pysäköinti – Paras tapa pitää autosi turvassa

Joskus raekuurot voivat olla pelottavia. Ne voivat ilmestyä tyhjästä ja kasvaa jopa 6-8 tuuman läpimittaisiksi. Sinänsä on aina parasta välttää niitä niiden koosta tai kestosta riippumatta, koska koskaan ei tiedä, mitä todella on tulossa, ennen kuin se lopulta tulee.

Siksi katettu pysäköinti vaikuttaa parhaalta mahdolliselta vaihtoehdolta tällaisten sääolosuhteiden muodostuessa. Olipa kyseessä sitten oma pieni henkilökohtainen autotalli osana kiinteistöäsi tai suuri monikerroksinen asuintalojen pysäköintihalli, molempien pitäisi helposti säilyä ehjinä raekuurojen aikana.

  Miten voitat automyyjän?

Katettuun pysäköintihalliin kannattaa aina investoida, koska se pitää autosi turvassa kaikilta sääilmiöiltä, mutta se suojaa myös autovarkauksilta. Jos alueellasi on tunnetusti paljon raekuuroja vuoden aikana, se on vielä suositeltavampaa.

Autojen katettu pysäköinti on paras tapa pitää autosi puhtaana, turvallisena ja aina valmiina, kun sinun on mentävä minne tahansa. Myös käytettyjen autojen markkinat arvostavat autotalliin pysäköityjä autoja paljon enemmän kuin kadulle pysäköityjä autoja.

Väliaikainen suoja – huoltoasemat, alikulut ja ostoskeskusten pysäköintitalot.

Jos sinulla ei ole käytettävissä henkilökohtaista katettua pysäköintipaikkaa, sinun pitäisi viedä autosi lähimpään mahdolliseen tilapäiseen suojaan. Tämä voi hyvinkin olla nopein tapa suojata autosi raekuuroilta, jos asut kaupunkiympäristössä ja lähellä on paljon mahdollisia suojia.

Yksi suosituimmista on ostoskeskuksen autotalli, joka voi helposti tarjota suojaa kymmenille, ellei jopa sadoille autoille, kunhan varmistat, että kyseinen autotalli on todella auki. Kauppakeskusten autotallien lisäksi huoltoasemia on kaikkialla, ja ne ovat lähes aina suojassa.

Suuren raekuuromyrskyn aikana huoltoasemat voivat täyttyä hetkessä, joten mene lähimmälle huoltoasemalle mahdollisimman pian. Toinen hyvä vaihtoehto on etsiä alikulkukäytävä tai jopa ylikulkukäytävä, jos mahdollista.

Riippumatta siitä, minne päätät viedä autosi, varmista, että myös kaikki muut turvallisuusnäkökohdat ovat kunnossa. Alikulut ovat alttiita ryöstöille ja autovarkauksille, joten älä pysäköi autoasi hämärään ja syrjäiseen alikulkuun.

  Voiko sähköauton jättää kytkettynä?

Auton suojapeitteet ja peitteet – viimeinen keino.

Nopein tapa suojata autosi raekuuroilta on peittää se erityisellä autosuojalla, joka kestää raekuuroja. Nämä eivät ole tyypillisiä sisätiloissa käytettäviä autosuojia, vaan ne ovat paljon paksumpia, ja niiden pitäisi peittää koko autosi.

Lisäksi niiden pitäisi myös kestää raekuurojen aikana esiintyviä voimakkaita tuulia. Jos käytät tavallista autosuojaa, tuuli voi helposti repiä suojan irti ja altistaa autosi täysin sään vaikutuksille.

Tavallista peittoa voi myös käyttää hätätilanteessa, mutta varmista, että teippaat peiton kiinni autoon. Tämä voi jättää autoosi liimajälkiä, jotka teoriassa voivat vahingoittaa maalia. Jos puhdistat jäämät erityisellä liimajäämien puhdistusaineella, voit välttää tämän.

FAQ-osio

Kannattaako hankkia kaskovakuutus, joka kattaa säävahingot?

Se riippuu asuinpaikastasi, kyseisestä autosta ja itse vakuutuksesta. Halvemmat, jo valmiiksi vaurioituneet autot eivät useinkaan ole tällaisten vakuutusten piirissä ilmeisistä syistä. Toisaalta, jos käytät uudempaa autoa, tällaisen vakuutuksen ottaminen on hyvä ajatus.

Tärkein ratkaiseva tekijä on asuinpaikkakuntasi. Jos kohtaat harvoin raekuuroja tai muita äärimmäisiä sääolosuhteita, tällaisen vakuutuksen ottaminen voi olla tarpeetonta. Varsinkin, jos sinulla on katettu henkilökohtainen pysäköintipaikka.

Mitä minun pitäisi tehdä ennen kuin myrsky iskee?

Pidä autosi aina tankattuna. Koskaan ei voi tietää, mitä voi tapahtua, kun myrsky iskee, ja jos autossasi ei ole polttoainetta, se voi olla valtava ongelma. Varmista, että kaikki autosi ikkunat on suljettu, ja yritä viedä autosi turvalliseen paikkaan.

  Mikä on turvallisin tapa, jolla koira voi matkustaa autossa?

On parasta, että sinulla on aina oikeat vakuutusturvat, tapahtuipa mitä tahansa, ja tämä riippuu suuresti alueesta, jolla asut. Tutki kaikki säännöllisesti esiintyvät äärimmäiset sääolosuhteet ja yritä räätälöidä vakuutuksesi niiden mukaan.

Mitä tapahtuu, jos jätän autoni ulos raekuuromyrskyn aikana?

Joskus et voi tehdä muuta kuin jättää autosi ulos täysin alttiiksi. Useimmiten mitään merkittäviä vahinkoja ei tapahdu. Jos raekuuro on hieman voimakkaampi, saatat joutua varautumaan rikkinäisiin tai jopa särkyneisiin ikkunoihin.

Korivaurioita syntyy äärimmäisen harvoin, koska metallin vaurioitumiseen tarvitaan melkoinen voima. Toinen suuri ongelma tällaisissa myrskyissä on tuuli, koska ympärillä on paljon lentäviä roskia, jotka voivat joskus vahingoittaa koria.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z