Mikä on paras 4-paikkainen avoauto?

Avoautoissa on tehtävä kompromisseja käytännöllisyyden, mukavuuden ja suorituskyvyn suhteen, mutta ne, jotka haluavat avoauton, eivät välitä siitä. Loppujen lopuksi suurin osa avoautojen omistajista omistaa useita autoja, ja he käyttävät avoautojaan vain silloin, kun he haluavat.

Oli miten oli, useimmilla ihmisillä ei ole mahdollisuutta eikä halua omistaa useita autoja, jos se ei ole välttämätöntä. Tämä tarkoittaa, että 4-paikkaiset avoautot saattavat olla harkitsemisen arvoisia, jos haluat viedä koko perheesi ihanalle kesäiselle automatkalle, sillä 4-paikkaiset avoautot eivät ole niin epäkäytännöllisiä kuin miltä ne saattavat vaikuttaa.

Uusi BMW 4-sarjan avoauto on ehkä paras 4-paikkainen avoauto, jonka voi nykyään ostaa, ja sen jälkeen tulevat Audi A5 ja viimeisimmän sukupolven Mercedes Benz S-luokan avoauto. Jos haluat mennä loppuun asti, tutustu ihastuttavan näköiseen BMW 8-sarjan avoautoon.

Jos pidät suurista, jyrisevistä moottoreista, tutustu Ford Mustang GT Convertible -avoautoon. Nämä 4-paikkaiset avoautot ovat parasta, mitä nykyaikaisiin 4-paikkaisiin avoautoihin tulee, joten sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja, jos valitset jonkin näistä.

BMW 4-sarjan avoauto

Äskettäin julkaistu BMW:n 4-sarjan avoauton G22-sukupolvi on yksi parhaista nykyajan BMW:istä, joita rahalla saa. Vaikka muotoilu saattaa olla joidenkin mielestä hieman ristiriitainen liian suurikokoisten etumagneettisäleikköjen ansiosta, kukaan ei voi kiistää, että 4-sarjan avoauto on muuten todella hyvännäköinen auto.

  Paras auto metsästykseen

Hyvän ulkonäön lisäksi 4-sarjan avoauto tarjoaa kaikki nykyaikaiset mukavuudet, joita voi odottaa kompaktilta sedanilta ilman, että mukavuudesta tarvitsee uhrata liikaa. Alustan viritys on enimmäkseen viritetty tasaista, mutta ketterää ajoa varten, jonka pitäisi tyydyttää autoharrastajia ja ylellisyyden ystäviä.

Audi A5 Cabrio

Audi A5 avoauto on upouuden BMW 4-sarjan avoauton suurin kilpailija, koska sen hinta on paljon saavutettavampi. Voit saada juuri ja juuri käytetyn A5-avoauton murto-osalla upouuden 4-sarjan avoauton hinnasta, ja juuri se tekee A5:stä niin houkuttelevan.

G22-BMW 4-sarja on kuitenkin upouusi auto, ja uusin Audi A5 on vasta puolivälin päivitys, mikä tarkoittaa, että uuden A5:n pitäisi teknisesti olla vähintään yhtä hyvä kuin uuden G22-BMW:n. A5 on kuitenkin enemmänkin mukavuuspainotteinen cruiser, eikä se ole läheskään yhtä dynaaminen kuin 4-sarja.

Mercedes Benz S-luokan avoauto

Paras 4-paikkainen iso avoauto on Mercedes Benz S-Class -avoauto. Vaikka uutta S-luokan avoautoa ei olekaan tulossa, poistuva on edelleen niin hyvä, että se vastaa helposti sitä, mitä monet nykyajan 4-paikkaiset avoautot tarjoavat.

S-luokan avoauto on suurin avoauto, mikä tekee siitä ihanan auton matkustamiseen, jos arvostat tilaa ja mukavuutta. Kaikki tarjolla olevat moottorit ovat reippaita, mikä myös erottaa S-luokan avoauton kaikista muista tämän listan autoista, 8-sarjaa lukuun ottamatta tietenkin.

  Mikä on vaikein asia korjata autossa?

BMW 8-sarjan avoauto

BMW 8-sarja on BMW:n tämänhetkinen lippulaiva, mutta se maksaa paljon enemmän kuin 4-sarja, minkä vuoksi se jää arvoltaan vain 4-sarjan taakse. Sitä paitsi 8-sarja on sisältä lähes identtinen 4-sarjan kanssa, mikä on toinen etu 4-sarjalle.

Jos kuitenkin haluat tehokkaamman ja paremman näköisen BMW 4-sarjan, sinun kannattaa valita 8-sarja. Moottoreiden lisäksi nämä kaksi eroavat toisistaan myös ajamisen suhteen, sillä tämä suuri avoauto on ylellisempi ja mukavampi, mutta ei kuitenkaan paljon.

Ford Mustang GT Cabrio

Yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista avoautoista on Ford Mustang 5.0, ja uusin sukupolvi on edelleen uskomattoman suosittu auto. Melko helposti saavutettavan hintalapun ja ihanan 5,0-litraisen V8-moottorin ansiosta Mustang tuntuu edelleen aidolta poniautolta, vaikka katto otettaisiinkin pois.

Hintaeron huomaa kuitenkin, kun astuu sisätiloihin, sillä monet Ford Mustangin osat on lainattu suoraan Fordin säästöautoista. Mustang on kuitenkin edelleen saatavana manuaalivaihteistolla, mikä on erittäin harvinaista vuonna 2021 ja tekee Ford Mustangista kuljettajan sitoutumisen osalta astetta paremman.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa 2- vai 4-paikkainen avoauto?

2-paikkainen avoauto on tehty niille, jotka eivät tarvitse 4 istuinta ja matkustavat pääasiassa yksin. Avoautot kärsivät todellakin huonommasta käytännöllisyydestä verrattuna kovakattoisiin vastineisiinsa, ja 2-paikkainen avoauto on niistä kaikista huonoin.

Jos haluat käyttää autoasi päivittäin, on parempi valita 4-paikkainen avoauto, vaikka et aina aikoisikaan käyttää kaikkia neljää istuinta. Jos kuitenkin haluat vain viikonloppuristeilijän, 2-paikkainen avoauto antaa sinulle mahdollisuuden valita laajemmasta valikoimasta mahdollisia vaihtoehtoja.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat luksusautot?

Mitä huonoa avoautoissa on?

Huono asia avoautoissa on se, että ne usein ryöstävät matkustajansa tavaratilasta, koska katto varastoituu usein juuri sinne, kun se otetaan pois päältä. Sen lisäksi, että niissä on vähemmän tavaratilaa, niissä on usein myös vähemmän pääntilaa, erityisesti takamatkustajille.

Ne voivat usein olla äänekkäämpiä, vähemmän hienostuneita ja alttiimpia korin taipumiselle, koska ne eivät ole rakenteeltaan yhtä kovakattoisia kuin kiintokatot. Lisäksi avoautomekanismi lisää painoa ja monimutkainen moottorijärjestelmä, joka voi usein rikkoutua ja aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia.

Mitä hyvää avoautoissa on?

Avoautot on tehty niille, jotka nauttivat tien päällä olemisen olemuksesta. Avoauto antaa erilaisen näkökulman ulkomaailmaan, mikä on erittäin nautinnollista maisemareiteillä kunnon sääpäivinä.

Avoautoa ajaessa ei tarvitse kiirehtiä, sillä tien päällä vietetty aika on yhtä tärkeää kuin itsestä huolehtimiseen käytetty aika. Tämä tarkoittaa, että jos rakastat avoautokokemusta, osta sellainen, sillä elämä on liian lyhyt tylsien autojen ajamiseen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z