Mikä on paras Audin valmistama dieselauto?

Erittäin vähärikkisen dieselin viimeaikainen kehittäminen käytettävissä olevien ajoneuvojen polttoaineiden joukkoon on toistaiseksi osoittanut merkittävää vaikutusta pyrkimyksiin hidastaa tai ehkä jopa pysäyttää ilmastonmuutoksen nopea hyökkäys.

Ilmanlaatu dieselvoimaloiden ympärillä on parantunut merkittävästi viime vuosina, osittain siksi, että ne toimivat yleensä paljon puhtaammin kuin bensiinikäyttöiset voimalat, mikä on saanut yhä useammat ihmiset tarkastelemaan autojen dieselmoottoreita pidempään.

Kaikki, mikä auttaa vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä, on tervetullutta aikana, jolloin ilmastonmuutos on ilmeisesti leviämässä. Dieselvoimaloiden nopea käyttöönotto on suhteellisen vähäpätöinen kehitys verrattuna dieselkäyttöisten ajoneuvojen mahdolliseen yleistymiseen. Tämä on merkittävä syy siihen, miksi dieselautojen suosio on kasvussa.

Miksi diesel voi olla parempi kuin kaasuauto?

Yksi todennäköisimmistä syistä tähän nousuun on se, että dieselmoottorit tuottavat suuremman vääntömomentin ja enemmän hevosvoimia kuin vastaava bensiinimoottori.

Siitä huolimatta ne ovat yleensä paljon bensiiniä säästävämpiä, ja niiden polttoainetehokkuus on parempi kuin vastaavankokoisilla ja -tehoisilla bensiinimoottoreilla varustettujen autojen. Ympäristönsuojeluvirasto EPA väittää polttoainetaloudellisuusluokitustensa perusteella, että dieselautojen polttoainetehokkuus paranee yleensä 30-35 prosenttia.

Tämän lisäksi dieselautoihin hiljattain lisätty uusi tekniikka tärinän ja melun rajoittamiseksi on auttanut tekemään nykyaikaisista dieselmoottoreista paljon tasaisempia ja hiljaisempia kuin aiemmista dieselmoottoreista.

Mitkä ovat siis parhaat Audin dieselautot?

Se, mikä on paras, riippuu luultavasti eniten siitä, kuinka paljon päätät, että sinulla on varaa.
On tavallista, että dieselautot luokitellaan nykyään teiden parhaiden autojen joukkoon, eivätkä Audin dieselautot todellakaan ole poikkeus. Autojen kuluttajasivusto Cars.com luokitteli hiljattain kymmenen parasta dieselautoa, ja kymmenen parhaan joukossa oli neljä Audi-mallia.

  Paras 5w40 synteettinen öljy Audille

Audin ystäville heidän artikkelinsa on vahvistus heidän hyvästä maustaan ja kyvystään valita paras mahdollinen. Tässä on neljä kymmenestä parhaasta dieselautosta, joita on tällä hetkellä saatavilla, ainakin Cars.comin mukaan, ja ne kaikki sattuvat olemaan Audin valmistamia:

Audi A3 TDI

Upouusi Audi A3 TDI on varustettu erittäin tehokkaalla 2,0-litraisella dieselmoottorilla, jonka teho on 148 hevosvoimaa ja vääntömomentti 236 jalkaa. A3 TDI:ssä on vakiovarusteena myös kuusivaihteinen kaksoiskytkin-automaattivaihteisto.
Kuten kaikissa muissakin A3-malliston malleissa, myös dieselversiossa on paljon muita mukavia varusteita, kuten avaimeton avaus- ja käynnistysjärjestelmä, sisäänrakennettu navigointijärjestelmä ja peruutuskamera. Autossa on myös kuolleen kulman tunnistus ja valvonta, automaattinen kaksivyöhykkeinen ilmastointi sekä pysäköintianturit edessä ja takana. A3 TDI:n hinnat alkavat vajaasta 33 000 dollarista.

Audi A6 TDI

Tätä Audi A6 TDI -dieselmallia pidetään usein Audin kauneimpien ja tyylikkäimpien ajoneuvojen joukossa, ja sitä pidetään nyt komeimpien sedanien joukossa.

Audin A6 TDI:tä pidetään teknisesti varsin ylivoimaisena moniin muihin saman luokan dieselautoihin verrattuna. Audi A6:n vakiovarusteisiin kuuluvat ksenon-ajovalot ja LED-ajovalot.

Lisäksi A6:ssa on pysäköintianturit sekä takana että edessä, automaattisesti himmentyvät ulkopeilit ja paljon muuta. Muita vakiovarusteita ovat muun muassa avaimeton sisäänkäynti ja avaimeton käynnistys sekä ääniohjattu navigointi ja peruutuskamera-asetelma.

A6-mallissa on myös paljon yhteyksiä. Sen erityisiin vakio-ominaisuuksiin kuuluu Audi Connect, joka sisältää ajoneuvon sisäisen WiFi-yhteyden ja tiedonhankinnan.

  Audi A3 Sportback e-tronin luotettavuus

A6:n teho tulee sen huippumoottorista, joka on turboahdettu 3,0-litrainen v6-moottori, jonka teho on 240 hevosvoimaa ja vääntömomentti yli 429 jalkaa kiloa. EPA:n mukaan polttoaine jopa y, 38 maantiellä ja 29 yhdistettynä. A6:n hinnoittelu alkaa alle 59 000 dollarista.

Audi A8L TDI

Audi A8L 3.0 TDI on yhtiön alumiininen lippulaiva. Audi A8L TDI muistuttaa paljon tyypillistä luksussedaania, joka vain sattuu olemaan varustettu dieselmoottorilla voimansa puolesta. Ja mitä voimaa siinä onkaan. Moottori on 3,0-litrainen turboahdettu dieselmoottori, jonka teho on 240 hevosvoimaa ja vääntömomentti on yli 420 jalka-kiloa.

Muita A8L:n ylellisyysominaisuuksia ovat pehmeästi sulkeutuvat ovet, sähkötoiminen takaluukku sekä avaimeton sisäänpääsy- ja käynnistysjärjestelmä. Autossa on myös peruutuskamerajärjestelmä, joten kuljettaja voi pitää silmällä, mitä hänen takanaan on. EPA:n mukaan A8L:n kulutusluokitus on 24 mpg kaupungissa, 36 maantiellä ja 28 yhdistettynä.

Audi A8L:ssä on myös Bluetooth-äänentoisto, jota voi käyttää myös handsfree-puheluihin, mikä vähentää häiriintyneen ajamisen riskiä. A8L:ssä on myös Audin teknologiayksinoikeudella varustettu MMI-käyttöliittymä, jonka avulla autossa on monien toimintojen ääniohjaus. Audi A8L:n hinnat alkavat hieman yli 85 000 dollarista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z