Mikä on paras käytetty avoauto?

Avoautolla ajaminen aina, kun sää sen sallii, tekee tylsimmistäkin matkoista nautinnollisia. Vaikka avoautot tuovat mukanaan monia uhrauksia verrattuna sedan- tai coupé-luokan autoihin, avoautolla ajamisessa on monia seikkoja, jotka kumoavat tämän.

Ensinnäkin avoautoja arvostellaan usein siitä, että ne ovat kalliimpia, painavampia ja vähemmän käytännöllisiä. Oli miten oli, monet avoautot ovat viime vuosina olleet yhtä helposti saatavilla kuin kovakattoiset vastineensa, erityisesti käytettyjen autojen markkinoilla.

Ne eivät myöskään ole niin epäkäytännöllisiä tai raskaita kuin ennen. Monet modernin ajan avoautot ovat niin hyviä, että ne tuntuvat joskus tavallisilta kovakattoisilta autoilta ajettaessa katto ylhäällä. Sinänsä ei ole olemassa parempaa avoauton arvovaihtoehtoa kuin Mazda MX-5.

Myös saksalaiset BMW:n 4-sarjan, Audi A5:n ja Mercedes Benz C-luokan avoautot ovat varteenotettavia vaihtoehtoja. Jos haluat MX-5:stä ylellisemmän ja jännittävämmän version, valitse Porsche Boxster. Jos kuitenkin haluat 4-paikkaisen pehmeäkattoisen luksusauton, valitse avoauto E-luokka.

Mazda MX-5

MX-5 ei ehkä ole sinun makuusi, koska se on 2-paikkainen, suhteellisen epäkäytännöllinen avoauto, mutta MX-5:ssä on lähes mahdotonta olla pitämättä muusta. Ensinnäkin käytetyn MX-5:n saa niin halvalla, että joskus tuntuu väärältä, että näin hauska auto maksaa näin vähän rahaa.

Ajettavuus on odotetusti erinomainen. Lisäksi luotettavuus on yhtä hyvä, mikä on suhteellisen vaikeaa halvan suorituskykyisen auton rakentamisessa. Muista noudattaa kaikkia säännöllisiä huolto- ja kunnossapitoaikatauluja, ja sinun pitäisi pystyä nauttimaan tästä pienestä hauskasta autosta vielä vuosia.

  Kumpi on parempi nahka- vai kangasistuin?

BMW 4-sarja, Audi A5, Mercedes C-luokka.

Nämä kolme kompaktia avoautosedania ovat niin lähellä toisiaan, että ne ansaitsevat samanarvoista arvostusta. BMW 4-sarja on kolmikosta urheilullisin ja hauskin ajaa, mutta sisätilat tuntuvat hieman liian vanhanaikaisilta. Mercedes on mukavin, mutta siitä puuttuu eniten urheilullisuutta.

Audi A5 sijoittuu jonnekin keskelle, sillä se ei ole yhtä urheilullinen kuin BMW eikä yhtä mukava kuin C-luokka, mutta siinä on enemmän hienostuneisuutta kuin BMW:ssä ja se on urheilullisempi ja rauhallisempi ajotapa kuin C-luokka. Näistä kolmesta vaihtoehdosta ottaisin A5:n tai C-luokan 4-sarjan sijaan milloin tahansa.

Porsche Boxster

Jos rakastat MX-5:tä, mutta haluat enemmän suorituskykyä, enemmän ylellisyyttä ja kirjaimellisesti enemmän kaikkea, kannattaa tutustua Porsche Boxsteriin. Porsche on merkki, jota pidetään laajalti yhtenä, ellei jopa kaikkein parhaana urheiluautojen valmistajana autojen historiassa, ja monet pitävät Boxster/Cayman-alustaa parhaana Porsche-urheiluautona.

Tietenkin 911 on aina 911, mutta 911:n kaltaiseen autoon vertaaminen on jo itsessään etu. On parasta välttää 986 Boxster 2.5 -mallia, varsinkin jos se on varustettu Tiptronic-vaihteistolla, sillä se on todennäköisesti yksi huonoimmista koskaan rakennetuista Porscheista, mutta koko muu mallisto on harkitsemisen arvoinen.

Mercedes E-Class

Jos pidät siitä, mitä Mercedes Benz C-luokka tarjoaa, mutta haluat enemmän kaikkea, E-Class Convertible on luonnollinen päivitys. Pidemmän korin ansiosta E-Klasse on sisältä huomattavasti tilavampi, mukavampi ja paremmin varusteltu, mutta sen hinta on kuitenkin myös korkeampi.

  Mikä auto kestää 20 vuotta?

Oli miten oli, E-Klassista on valittavissa useita eri sukupolvia, ja uudemmat mallit tuovat mukanaan myös valtavan parannuksen tekniikkaan. E-Klasse on yksi loogisimmista 4-paikkaisista avoautoista, jos et ole kiinnostunut käyttämään suuria summia rahaa avoautoon.

UKK-osio

Mikä tekee hyvästä avoautosta hyvän?

Hyvä avoauto ei vaadi sinulta suuria kompromisseja, jos haluat valita avoautoversion, tarkemmin sanottuna sellaisen, joka ei maksa enemmän mutta tarjoaa sinulle vähemmän. Sinänsä hyvä avoauto ei saisi koskaan ryöstää sinulta kokonaan tavaratilaa, koska se on valtava kompromissi.
Hinta on tietenkin myös tärkeä tekijä, ei ole vaikeaa rakentaa hyvää avoautoa, jos sinua kiinnostavan auton avoautoversio maksaa 50 prosenttia enemmän kuin kovakattoinen versio. Lisäksi hyvän avoauton pitäisi olla rakenteellisesti yhtä vankka kuin kovakattoinen versio, varsinkin jos kyseessä on urheiluauto.

Mikä on markkinoiden paras avoauto hatchback?

Jos haluat avoauton, mutta et halua käyttää paljon rahaa etkä halua Miatan kaltaista kompaktia urheiluautoa, on parasta valita avoauto viistoperä, ja parhaita avoautoja ovat Mini Cooper Convertible, Audi A3 avoauto tai Mk6 Golf avoauto.

Paras Mini on vuoden 2014 sukupolven Mini Cabriolet, koska siinä on parhaat moottorivaihtoehdot ja se on paras Mini Cooperin arvolupaus. Mk6 Golf avoauto on nykyään melko halpa, mutta ei silti tarpeeksi vanha. Audi on parempi ja hienostuneempi versio Golfista, jonka hinta on vastaavasti korkeampi.

  Mitkä ovat vaikeimpia autoja työstää?

Pitäisikö minun ostaa avoauto?

Autoa ostaessasi on aina parasta tasapainottaa tarpeet ja toiveet, sillä tämä on ratkaisevaa, kun lähestyt uuden auton ostoa. Jos avoauto on järkevä kaiken muun päivittäisen tekemisesi kanssa, on melko ymmärrettävää valita sellainen. Jos se ei kuitenkaan ole, on parasta olla ottamatta tätä askelta ennen kuin olet valmis.

Jos haluat ostaa avoauton vain nautintotarkoituksessa, koska omistat jo toisen auton tai olet ehkä jäämässä eläkkeelle, kannattaa ostaa se ja nauttia siitä. Loppujen lopuksi autot ovat olemassa siksi, että ne tekevät meidät onnellisiksi, me autoharrastajat tiedämme sen, ja meidän pitäisi ajaa mielenkiintoisilla autoilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z