Mikä on paras maasturi suurilla kilometreillä ajamiseen?

Loistavan pitkän matkan maasturin on oltava mukava, tilava ja suhteellisen polttoainetehokas. Siksi sinun kannattaa tutkia mahdollisimman paljon ennen kuin valitset tietyn mallin. Monissa maastureissa on nykyään myös runsaasti kuljettajan apujärjestelmiä, jotka on suunniteltu poistamaan stressiä tylsistä matkoista.

Tästä huolimatta Audi Q7 näyttää olevan täydellinen katumaasturi tähän tarkoitukseen, koska se tarjoaa paljon tilaa, paljon mukavuuksia ja paljon tekniikkaa ja on silti suhteellisen polttoainetehokas. Volvo XC90 on myös loistava vaihtoehto juuri samoista syistä.

Jos aiot viedä koko perheesi pitkälle automatkalle, Mercedes Benz GLS tai Lincoln Navigator ovat molemmat loistavia vaihtoehtoja. Jos et halua käyttää suuria summia maasturiin, Ford Expedition tai Kia Telluride vastaavat myös odotuksiasi.

Riippumatta siitä, minkä katumaasturin lopulta ostat, on tärkeää, että osaat käyttää kaikkia saatavilla olevia kuljettajan apujärjestelmiä. Tätä varten auton infotainment-järjestelmän on oltava intuitiivinen ja helppokäyttöinen, ja juuri siitä näissä katumaastureissa on kyse.

Audi Q7

Audi Q7 on ollut jo vuosikymmeniä putkeen aito perheauto, jolla voi ajaa sekä kaupungissa että moottoritiellä ja tarvittaessa jopa maastossa. Tämä tekee Q7:stä loistavan alustan kaikille, jotka haluavat tehdä kaiken yhdessä paketissa -tyyppisen auton.

Sen lisäksi, että Q7 on loistava monitoimiauto, se tarjoaa tehokkaat, luotettavat ja hienostuneet moottorit, jotka eivät kuulu maantienopeuksissa. Infotainment-järjestelmä on ajantasainen ja helppokäyttöinen, ja mukavuustaso on vaikuttava. Myös tilat ovat runsaat, varsinkin kun voit valita 7-paikkaisen version.

  Missä pienessä maasturissa on eniten hevosvoimia?

Volvo XC90

Q7 ja XC90 on suunniteltu monessa suhteessa palvelemaan samantyyppisiä asiakkaita. Molemmat ovat tyylikkäitä ja hillittyjä, mutta silti ylivoimaisia verrattuna moniin muihin edullisempiin keskikokoisiin tai täysikokoisiin katumaastureihin.

Vaikka ne jakavat saman eetoksen, XC90:ssä on hieman erilainen lähestymistapa, sillä tämä ruotsalainen katumaasturi on muotoilultaan uskomattoman minimalistinen. Sisätilojen osalta tekniikka on myös ajan tasalla, mutta siitä puuttuu muutamia yksityiskohtia, jotka erottavat sen Q7:stä. Sitä paitsi molemmat näistä katumaastureista soveltuvat erinomaisesti pitkän matkan ajamiseen.

Mercedes GLS

Jos olet todellinen perheenisä ja rakastat ottaa koko perheesi ja koiran mukaan pitkille automatkoille, tarvitset auton, joka on suuri, turvallinen ja mukava, ja Mercedes GLC-luokka on juuri sellainen. 17 jalkaa pitkässä GLS:ssä on tarpeeksi tilaa kaikelle, mitä ikinä haluat.

Sen lisäksi, että GLS on tilava, se on kokoonsa nähden myös polttoainetehokas ja tarjoaa alan johtavan määrän teknologiaa. Mukavuus on loistava, kuten kaikissa suurissa Mercedeksissä, ja myös luotettavuus on melko hyvä. Infotainment-järjestelmä tarjoaa paljon ominaisuuksia ja on silti intuitiivinen ja helppokäyttöinen.

Lincoln Navigator

Muutama vuosi sitten emme olisi koskaan listanneet Lincolnin katumaasturia samassa yhteydessä kuin Mercedeksen katumaasturien lippulaivaa. Viimeaikaiset Lincoln-mallit ovat kuitenkin raikas tuulahdus Executive Premium -segmenttiin, koska ne näyttävät upeilta ja tarjoavat periaatteessa saman tason mukavuutta ja ylellisyyttä kuin mikä tahansa muu tämän listan SUV.

  Mikä on tilavin sedan?

Tästä huolimatta Lincoln Navigator on Lincolnin katumaastureiden lippulaiva, ja jos valitset Black Label -varustelun, saat käytännössä kaikki mahdolliset luksusominaisuudet, joita haluat. Infotainment-järjestelmä ei ole yhtä kehittynyt kuin muissa tämän listan katumaastureissa, mutta mukavuus ja ylellisyys ovat sitä varmasti.

Ford Expedition

Suurten amerikkalaisten katumaastureiden perustamisesta lähtien Ford Expedition on harvoin lakannut tuottamasta tuloksia. Expeditionia pidetään ”kohtuuhintaisen suuren katumaasturin” vertailukohtana, ja se onnistuu tarjoamaan paljon tavaraa pienellä rahalla.

Expedition ei tosiaan pysty kilpailemaan Mercedeksen suuren GLS:n kanssa, mutta se kilpailee Mercedes GLS:n tarpeellisuudesta. Expedition on sisältä ja ulkoa valtava, turvallinen ja kokoonsa nähden suhteellisen tehokas.

Kia Telluride

Kuten aiemmin todettiin, Lincoln Navigator on raikas tuulahdus premium-segmenttiin samalla tavalla kuin Kia Telluride on raikas tuulahdus edullisempaan segmenttiin. Kia Telluride näyttää ärsyttäneen muutamia höyheniä fiksulla markkina-ajattelulla ja itsevarmalla ulkoisella muotoilulla.

Sisätilat ovat valtavat, koko kokemus tuntuu kalliimmalta kuin se on, ja myös luotettavuus tuntuu pitävän hyvin. Kun olet kuitenkin ajanut Telluridea jonkin aikaa, huomaat, että se ei todellakaan ole samaa tasoa kuin jotkut kalliimmat katumaasturit, joten muista testata vaihtoehdot ennen ostoa.

FAQ-osio

Ovatko sedanit parempia pitkän matkan ajamiseen?

On totta, että sedanit ovat todellakin tehokkaampia pitkän matkan ajossa, koska niissä on vähemmän painoa ja aerodynaamisempi profiili. Erot eivät kuitenkaan ole niin selviä kuin jotkut ovat luulleet.

  Mitkä turvaistuimet ovat mukavia?

Jos siis haluat maasturin, koska yksinkertaisesti rakastat maastureita, valitse ehdottomasti maasturi, koska ero on melko suhteellinen.

Pitäisikö minun ostaa hybridimaasturi pitkän matkan ajoa varten?

Kun tarkastelet lähemmin monia hybridimaastureita, voisit ajatella, että tavallisen polttomoottorimaasturin ostaminen ei ole hyvä ajatus. Hybridit eivät kuitenkaan pärjää kovin hyvin maantieajossa, koska ne joutuvat turvautumaan polttomoottoriin enemmän.

Tästä huolimatta on parasta valita dieselauto, koska dieselauto tarjoaa tehokkaimman ajokokemuksen moottoritieajossa.

Pitäisikö minun luottaa automaattiseen vakionopeudensäätimeen moottoritiellä ajettaessa?

Automaattinen vakionopeudensäädin on järjestelmä, joka on suunniteltu vähentämään stressiä pitkistä ja tylsistä matkoista. Pohjimmiltaan sinun tarvitsee vain painaa muutamaa painiketta, ja auton pitäisi ajaa itse, mutta tämä voi joskus olla vaarallista, eikä näihin järjestelmiin pitäisi luottaa täysin.

Vaikka järjestelmät auttavat vähentämään pitkien matkojen rasitusta, ne voivat joskus olla myös syy siihen, että matkasta tulee stressaava tai jopa traaginen. Pidä siis aina tarkkaa silmääsi, kun ajat näiden järjestelmien ollessa aktivoituina.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z