Mikä on paras Mercedes-luokka?

Mikä on paras Mercedes-luokka?

Paras Mercedes-luokka riippuu useimmiten yksittäisen henkilön tarpeista. Mercedes tarjoaa laajan valikoiman monia erilaisia malleja lähes kaikkiin käyttökohteisiin. Voit valita useista erilaisista hyötyajoneuvoista, pakettiautoista, sedaneista, viistoperäisistä autoista, urheiluautoista, katumaastureista tai jopa busseista ja superautoista.

Jos otamme vain ei-kaupallisen Mercedeksen tarjonnan, paras Mercedes-luokka olisi luultavasti se, jolla on laajin valikoima. Malli, joka kattaa sen, mitä todellisen Mercedeksen pitäisi olla, uhraamatta kuitenkaan paljoa siinä prosessissa. Tätä varten meidän on jaettava mallivalikoima useisiin luokkiin.

Paras Mercedes SUV-luokka

Mercedes tarjoaa 9 erilaista katumaasturia, jotka vaihtelevat pienemmistä viistoperäisistä crossover-maastureista, kuten GLA:sta, aina suurikokoiseen GLS-malliin, joka on korkein luksustarjonta, ja monia siltä väliltä. Voisi heti päätellä, että GLS on Mercedeksen tämän hetken paras katumaasturi, ja ehkä se onkin.

Vuoden 2020 GLS alkaa kuitenkin noin 70-80 000 dollarista ilman lisävarusteita, ja se on paljon, kun otetaan huomioon, että GLE tarjoaa lähes kaiken, mitä GLS tarjoaa, mutta vaatimattomampaan 50-60 000 dollariin. GLS ja GLE ovat molemmat loistavia vaihtoehtoja, mutta GLS kannattaa valita vain, jos se on taloudellisesti järkevää.

Vaikka GLS ja GLE ovat upeita katumaastureita, G-luokka on legenda. G-luokka esiteltiin ensimmäisen kerran 70-luvulla sotilaskäyttöön, ja se sai vasta äskettäin perusteellisen uudelleensuunnittelun. Vaikka ennen uudelleensuunnittelua G-luokka oli uskomattoman haluttu auto, sitä ei pidetty läheskään ”parhaana” missään, paitsi ehkä maastokelpoisuudessa.

  Mikä on pehmeimmin ajettava Mercedes-maasturi?

Uusi G-luokka saattaa kuitenkin olla yksi markkinoiden parhaista katumaastureista. G-Class tarjoaa ikonista muotoilua, muhkeat sisätilat, runsaasti suorituskykyä, tilaa ja maastokelpoisuutta. Kaikki tämä on askeleen muita Mercedes-katumaastureita parempaa, mutta kalliiseen, noin 130 000 dollarin hintaan.

Paras Mercedes sedan-luokka

On melko selvää, että taistelu parhaasta Mercedes-mallista käydään parhaan Mercedes-maasturin ja parhaan sedan-luokan välillä, koska nämä kaksi segmenttiä tarjoavat laajimman valikoiman kykyjä ja ovat suosituimpia ja tärkeimpiä Mercedes-malleja.

Mercedes sedanien listalla ovat C-luokka, E-luokka ja S-luokka. C-luokka on joukon pienin, kompakti sedan, joka tarjoaa kunnon käytännöllisyyttä, sisätilaa ja rakentamisen laatua. E-Klasse on keskikokoinen sedan, ja se tuntuu todellakin olevan askeleen verran pienemmän C-luokan serkun yläpuolella.

Paras Mercedes-sedan-luokka on kuitenkin kiistatta S-luokka. Mercedes toi vähän aikaa sitten markkinoille uuden 7. sukupolven S-luokan, ja se on hämmästyttävä auto. S-luokka on varmasti paras sedan, mitä Mercedeksellä on tarjota, sillä se tarjoaa kaikki huippumersujen kellot ja pillien vinkkelit.

S-luokan hinnat alkavat noin 110 000 dollarista. Mutta tuskin löydät mitään muuta täysikokoista sedania, joka tarjoaa yhtä paljon kuin S-Class ilman, että astut yli 200 000 dollarin alueille. S-luokka on vasta elinkaarensa alussa, ja jos historiasta voi päätellä jotain, S-luokka pysyy todennäköisesti parhaana Mercedes-sedanina vielä jonkin aikaa.

  Voiko Mercedestä huoltaa missä tahansa?

G-luokka vs. S-luokka

Kun Mercedesin parhaat katumaasturit ja Mercedesin parhaat sedanit on käsitelty lähemmin, päättely siitä, kumpi näistä kahdesta ansaitsee paremmin ”Mercedeksen parhaan luokan” tittelin, saattaa olla makuasia.

Mutta jos objektiivisuus on ainoa tavoite, voisi helposti sanoa, että S-luokka on Mercedeksen mukavin, teknisesti edistynein, tilavin ja hiljaisin luokka ja että G-luokka on Mercedeksen kyvykkäin, turvallisin ja halutuin luokka. Vastaus parhaaseen Mercedes-luokkaan riippuu siis siitä, mitä pidät tärkeämpänä.

Mercedes-luokat: FAQ

Mikä on kallein Mercedes-luokka?

Kalleimmat Mercedes-luokat ovat edellä mainittu S-luokka, GLS ja G-luokka AMG:n ja Maybachin tarjoamina eri versioina. Uusimman S-luokan Maybachin lähtöhinta on noin 185 000 dollaria, ja Maybach GLS maksaa noin 200 000 dollarin perushinnan.
”Tavallinen” G63 maksaa noin 150 000 dollaria, mutta Mercedeksellä on tapana tehdä G-luokasta erikoisversioita, kuten Maybach Landaulet tai 6×6, jotka molemmat maksavat reilusti yli 600 000 dollaria.

Mikä on urheilullisin Mercedes-luokka?

Mercedeksellä on pitkä historia eri moottoriurheilujaostoissa, ja monet näissä moottoriurheilujaostoissa perustetut innovaatiot valuvat Mercedes-urheiluautoihin, jotka ovat helpommin saavutettavissa.
Mercedeksen AMG-osasto tekee urheilullisia versioita tavallisista Mercedes-autoista. Niinpä tavallisesta E-350:stä on saatavana myös urheilullisempi versio, nimeltään E63 AMG. Sama pätee melkein kaikkiin Mercedeksen viistoperiin, sedaniin, farmariin tai katumaasturiin.
Mutta urheilullisimmat autot, joita Mercedes valmistaa, eivät ole tavallisten Mercedes-autojen AMG-versioita, vaan autoja, jotka AMG on nimenomaan rakentanut alusta alkaen. AMG GT -tuotesarja on kokonaan AMG:n valmistama, ja tällä hetkellä nämä mallit, joiden kärjessä on juuri julkaistu Black Series -malli, tarjoavat kaikkein jännittävimmän ajokokemuksen.
Mercedes julkaisee pian Project 1 -mallin, joka on F1-teknologialla ohjattu miljoonien dollareiden hyperauto, joka tarjoaa korkeimman mahdollisen katu-uskottavuuden. Project 1:n odotetaan asettavan uuden standardin sille, mihin seuraavan sukupolven hyperauto todella pystyy.

  Kuinka kauan Mercedeksen moottorit kestävät?

Mitkä ovat kaikkien aikojen huonoimmat Mercedes-mallit?

Mercedes ei ole aina noudattanut ”paras tai ei mitään” -filosofiaa. Historian saatossa jopa Mercedeksen on täytynyt tehdä kompromisseja parhaiden tuotteiden toimittamisessa.
Yksi tällainen auto oli vuosina 1998-2005 valmistettu W220 S-luokka. Tämä auto oli ilmestyessään teknologinen ihme, aivan kuten kaikki muutkin uudet S-luokat.
Se, mikä erottaa tämän S-luokan muista, on se, että tuona aikana Mercedes päätti alentaa uusien mallien tuotantokustannuksia. Tämä johti siihen, että edellisen S-luokan ja uuden S-luokan välille syntyi laatuero. Samaa voidaan sanoa tämän aikakauden C-luokasta, sillä laadun leikkaukset olivat vielä selvempiä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z