Mikä on paras Mercedes perheelle?

Mikä on paras Mercedes perheelle?

Perheauton on oltava käytännöllinen, tehokas, turvallinen, tilava ja mukava useille matkustajille. Se on auto, jolla voi tehdä useita koulukyytejä vaivattomasti ja joka tarjoaa perhe-elämälle tyypilliset mukavuudet. Mercedeksellä on myynnissä yli 30 erilaista mallia, ja nippu niistä on perheystävällisiä.

Valinta näin suuren mallivalikoiman välillä saattaa tuntua stressaavalta. Mutta kunhan otat huomioon hyvän perhekuljetusauton tärkeimmät osatekijät, löydät Mercedekseltä etsimäsi.

Parhaat Mercedes-perheautot ovat joko katumaasturi, kuten GLE, GLC tai GLS, tai suuri sedan, kuten CLA, C-luokka, E-luokka tai S-luokka. E-luokka on palkittu säännöllisesti vuoden perheautona, ja CLA ja C-luokka ovat saaneet myös palkintoja turvallisuudesta.

Koko

Perhekuljetusauton on oltava riittävän tilava alati kasvaville lapsille ja erikokoisille lastenistuimille. Jos sinulla on vain yksi tai kaksi lasta, joilla ei ole valtavia selkä menosuuntaan suunnattuja turvaistuimia, A-luokan kaltaista hatchbackia kannattaa harkita.
Jos perheesi tarvitsee hieman enemmän tilaa, kannattaa harkita maasturia, kuten GLE:tä tai GLS:ää.

Mercedes tarjoaa myös valtavan valikoiman erilaisia sedaneja C-luokasta ja CLA-sedanista aina S-luokkaan, joka on Mercedeksen lippulaiva sedan. Vaikka monet autonvalmistajat ovat hylänneet suurten luksussedanien markkinat maastureiden ja crossoverien hyväksi, harva voi kiistää hyväksi todetun Mercedes-sedanin kyvyn perheen kuljetusautona.

Mercedes E-luokkaa on jo lähes kahden vuosikymmenen ajan ylistetty sen perhekuljetuskyvystä, erinomaisista turvallisuus- ja mukavuusominaisuuksista, ja monet tunnetut autosivustot ja -lehdet ovat kerta toisensa jälkeen valinneet sen vuoden perheautoksi.

Turvallisuus

Kun ostat perheautoa, on ratkaisevan tärkeää, ettet säästele turvallisuusominaisuuksissa. Jos olet ostamassa uutta autoa, sinun kannattaa harkita huolellisesti kaikkia eri vaihtoehtoja, jotta perheesi pysyy turvassa.

  Mitkä ovat kaikkien aikojen parhaat Mercedes-mallit?

Jos ostat käytetyn auton, varmista, että kaikki turvatyynyt ja turvallisuusominaisuudet ovat mainostetun mukaiset. Automerkit käyttävät valtavia summia rahaa turvallisuuteen, ja sinunkin pitäisi. Jos haluat selvittää, kuinka turvallinen auto todella on, sinun kannattaa ottaa huomioon laajalti tunnustetut autojen turvallisuuden arviointiohjelmat, kuten EURO NCAP tai IIHS.

EURO NCAP -luokitukset ovat merkityksellisempiä Euroopassa, ja jokainen Mercedes-malli käy läpi monia erilaisia testitilanteita ja saa luokituksen tuloksista riippuen.
Vuonna 2019 Mercedes CLA palkittiin vuoden turvallisimpana pienenä perheautona erinomaisella viiden tähden luokituksella. Myös mallit, kuten B-, GLB-, GLE-, EQC- tai G-luokka, ovat saaneet korkeimmat turvallisuuspisteet omassa segmentissään.

IIHS on riippumaton organisaatio, joka myös testaa perusteellisesti useiden eri ajoneuvojen turvallisuutta, mutta sen kotipaikka on Yhdysvalloissa.

Vuonna 2020 C-luokka sai korkeimman turvallisuuspisteytyksen kaikista markkinoilla olevista keskikokoisista perhesedaaneista, ja E-luokka oli myös vuonna 2019 suurten perhesedaanien ykkösvalinta. Myös katumaasturit, kuten GLC ja GLE, on palkittu omien segmenttiensä parhaiksi valinnoiksi.

Budjetti

Vaikka monet eri muuttujat saattavat saada sinut harkitsemaan yhtä merkkiä kilpailijoidensa sijaan, budjettisi koko todennäköisesti määrittää seuraavan perhekuljetusautosi. Tämä pätee erityisesti, jos harkitset Mercedestä. Mercedes tunnetaan loistavien perheautojen rakentamisesta, mutta ne ovat kalliita verrattuna edullisempiin merkkeihin.

Mercedeksen edullisempia perheautoja ovat A-luokka tai GLA. Toki nämä mallit tarjoavat paljon hintalapullaan, ja niissä on monia hienoja Mercedes-ominaisuuksia, mutta niiden koko on rajallinen, eikä niitä välttämättä ole rakennettu isommille perheille. Sama pätee CLA:han tai jopa C-luokkaan.

  Miten määritetään, mikä Mercedes-malli minulla on

Jos budjettisi vaatii sitä, valitse sen sijaan käytetty malli, sillä upouuden A-luokan hinnalla voit saada tilavan tuskin käytetyn sedanin, kuten E-luokan. Perheauton tulisi olla kohtuullisesti varusteltu, sillä sitä käytetään koko perheen käyttöön ja sillä ajetaan todennäköisesti isoja matkoja, joilla kertyy paljon kilometrejä.

On paljon viisaampaa pihistellä luksusominaisuuksista ja rastittaa turvallisuusvarusteet, jos budjetti on pieni. Muista myös, että perheautojen sisätilat kuluvat usein huomattavasti, koska lapset käyttävät autoa kovemmin ja se toimii muun muassa lounasravintolana. Pidä tämä mielessäsi, jos olet huolissasi siitä, että auton sisäpuoli pysyy koskemattomana ja ylellisenä.

Mitä kannattaa miettiä perheautoa ostaessa?

Mitä erityisominaisuuksia perheauto tarjoaa?

Kun ostat perheautoa, nämä ominaisuudet ovat syy siihen, miksi näitä autoja ylipäätään pidetään perheautoina.

Ensinnäkin ja ennen kaikkea: turvallisuus. Turvallisuus on ykkösasia, kun kuljetat läheisiäsi. Autoja ostaessaan ihmiset tyytyvät joskus vähempään kuin mitä he aikovat, mutta on ratkaisevan tärkeää, ettet tyydy turvallisuudessa muuhun kuin parhaaseen.

Perheautoissa on myös paljon pääntilaa, paljon polvitilaa ja valtavat määrät tavaratilaa lemmikeille ja matkatavaroille. Lastenistuinten kiinnityspisteiden pitäisi olla helposti saavutettavissa ilman tungosta. Useat istuinrivit ovat myös vaihtoehto.

Lisäksi perheautoihin liitetään yleensä ominaisuuksia, kuten pistorasioita, mukitelineitä, useita turvatyynyjä, aurinkosuojia, säilytystilaa ja laadukkaita infotainment-näyttöjä.

Pitäisikö perheautoksi ostaa halvempi Mercedes vai hyvin varusteltu edullisempi merkki?

Kuten aiemmin mainittiin, budjetillasi on merkittävä rooli auton ostotilanteessa. Sinua saattaa houkutella hankkia Mersu, vaikka budjetillasi ei välttämättä saisikaan kaikkea, mitä Mersu voi tarjota. Eikä ole hyvä ajatus pihistellä tärkeistä perheauton ominaisuuksista vain saadaksesi Mersun.
Sinun pitäisi pitää lapsesi turvassa ja viihdyttää heitä pitkien matkojen aikana, sillä se auttaa sinua keskittymään ajamiseen ja tekee koko prosessista paljon helpompaa. Kun konepellissä on kolmipistetähtäin, mutta siinä on ahdasta, et saa Mersun arvoista kokemusta.
Vastaus on siis aina hyvin varustettu perheauto, merkistä ja hinnasta riippumatta. Autoa käytetään koko perheen kuljettamiseen, ei vain toiveesi premium-automerkin omistamisesta.

  Halvin tapa vaihtaa Mercedes-avain

Tekevätkö Audi ja BMW parempia autoja kuin Mercedes?

Audi ja BMW ovat premium-merkkejä siinä missä Mercedeskin, joten tutustutaan kilpailijoihin.
Luotettavuuden osalta merkkiä on vaikea arvioida, koska luotettavuus riippuu enemmän siitä, miten tiettyä autoa kohdellaan. Voisi kuitenkin väittää, että Audi saattaa olla alttiimpi rikkoutumaan verrattuna Mercedekseen tai BMW:hen, ja BMW on kallein korjattavaksi.
Tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon näitä kolmea merkkiä verrattaessa, on se, miten autot kulkevat, ja nämä kolme merkkiä eroavat toisistaan melko paljon.
Mercedes on taipuvaisempi tekemään luksusautoja, joissa on pehmeämmät jousitukset ja hienovaraisempi ajo, mutta ne kärsivät siitä mutkissa. Toisaalta BMW:tä pidetään laajalti äärimmäisenä ajokoneena, kun taas Audi on loistava yleismalli, mutta joidenkin mielestä hieman tylsä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z