Mikä on paras Mersu pitkille matkoille?

Mikä on paras Mersu pitkille matkoille?

Jos olet etsimässä pitkän matkan matkailuautoa, Mercedes on hyvä vaihtoehto. Mercedes on ansainnut maineensa autoteollisuuden raskassarjalaistyyppinä ennen kaikkea rakentamalla pitkäikäisiä ja luotettavia grand tourereita. Grand tourerit ovat urheiluautoja, jotka on tehty pitkän matkan ajamiseen ja suuriin nopeuksiin.

Nykyään suosituin tapa kulkea pitkiä matkoja on ehdottomasti lentäen. Mutta jos haluat viettää aikaa mieluummin ratin takana kuin täpötäysillä lentokentillä, Mercedes tarjoaa sinulle kaiken mahdollisen. Grand Tourerit ovat autoja, jotka on suunniteltu mannertenvälisiin matkoihin mahdollisimman mukavasti ja nautinnollisesti.

Valitsitpa sitten Mercedeksen hienostuneen Grand Tourerin, kuten S-luokan coupén, tai helpommin lähestyttävän E-luokan sedanin, yksi asia on varma, saat varmasti rahoillesi vastinetta valitsemalla yhden näistä pitkän matkan hienostuneista koneista.

Pitkän matkan tarpeet

Kahvin, satunnaisten välipalojen ja vessataukojen lisäksi tarvitset mukavan ja luotettavan ajoneuvon mitä tahansa pitkänmatkan automatkoja varten. Millainen on siis hyvä pitkänmatkan auto?

Mukavuus

Ensinnäkin auton on oltava mukava. Jos päätät lentämisen sijaan ajaa autolla, sinun on voitava tuntea olosi hyvin levänneeksi ajon aikana, sillä pitkän matkan matkustaminen voi olla varsin väsyttävää.

Nykyaikaisissa Mercedes-malleissa on maksimaalista mukavuutta ja rentoutumista varten muotoillut istuimet, joissa on erilaisia lämmitys-, tuuletus- ja hierontaominaisuuksia. Kaikkien näiden tarkoituksena on pitää sinut virkeänä ja rentoutuneena, jotta voit nauttia automatkasta ilman, että tunnet olosi väsyneeksi.

Polttoainetehokkuus

Pitkän matkan ajoneuvojen tulisi olla myös polttoainetehokkaita, sillä pitkän matkan matkustaminen ei ole halpaa. Nykyään Mercedes tarjoaa useita vaihtoehtoja voimanlähteen suhteen, puhtaista sähkö- ja hybridiautoista aina vanhoihin hyviin bensiini- ja dieselmoottoreihin asti.

  Onko Mersun omistaminen kallista?

Dieselmoottorin selvä etu muihin moottorityyppeihin verrattuna on pienempi polttoaineenkulutus, kun ajetaan kunnon vauhtia moottoritiellä. Dieselautoissa on enemmän vääntöä, ja ne tuottavat suurimman osan tehostaan alempana tehokaistalla, mikä sopii hyvin pitkien matkojen ajamiseen.

Monet erilaiset nykyaikaiset autojen ominaisuudet on tehty tekemään ajamisesta yksinkertaisempaa ja helpompaa. Uusimmat vakionopeudensäätimet tarjoavat kuljettajalle vain vähän apua tasaista vauhtia ajettaessa. Nykyaikaiset automallit tarjoavat liukkaita autoja, jotka on tehty leikkaamaan ilmaa mahdollisimman vähällä vastuksella. Tämä parantaa myös melunvaimennusta ja polttoainetehokkuutta.

Parhaat Mercedes sedanit pitkän matkan matkustamiseen

Huolimatta Bentleyn, Aston Martinin tai Rolls Roycen satunnaisista eksoottisista autoista saksalaiset sedanit hallitsevat pitkän matkan matkustaja-autojen markkinoita, ja on helppo ymmärtää miksi. Saksalaiset luksussedanit ovat paras vaihtoehto, kun valitset mukavan auton, joka pitää sinut rentona ja viihdyttävänä kilometreistä riippumatta.

E-Class

Mercedes Benz E-Class on perusluokka, kun puhutaan keskikokoisista luksussedaneista. Se on monien henkilökuljetusten parissa työskentelevien henkilöiden valitsema ajoneuvo. Se tarjoaa tilavan matkustamon, monia mukavuuksia ja suuren valikoiman erilaisia moottoreita, jotka soveltuvat pitkiin matkoihin.

S-luokka

Mutta jos etsit parasta saksalaista sedania, joka pystyy pureskelemaan kilometrejä hikoilematta, Mercedes S-luokkaa on vaikea voittaa. Se on auto, jossa on yli 6 vuosikymmenen ylivoimainen insinöörityö, joka ei ainoastaan täytä luksusajoneuvojen standardeja, vaan myös asettaa pitkän matkan matkojen mittapuuksi.
S-luokkaa on saatavana useina eri varusteluina ja kokoonpanoina. Moottorit alkavat 6-sylinterisistä vaihtoehdoista ja ulottuvat aina mahtaviin V8-moottoreihin asti. S-luokkaa tarjotaan ”lyhyen” akselivälin autona, jossa on enemmän kuin runsaasti tilaa, tai kolossaalisena pitkän akselivälin versiona, joka pystyy kuljettamaan mukavasti jopa vaativimpia VIP-asiakkaita.

  Mikä on paras Mercedes Sprinterin moottori?

Parhaat Mercedes-maasturit pitkän matkan matkustamiseen

Kun alati kasvava katumaasturivillitys jatkaa kiihtymistään, on vaikea puhua haluttavista Mercedes-malleista mainitsematta katumaasturitarjontaa. Mutta asia on niin, että sedanit ovat paljon järkevämpiä, kun on kyse pitkän matkan ajamisesta.
Maastureissa on enemmän kaikin puolin käyttökelpoista tilaa kuin sedaneissa, ja ne tarjoavat miellyttävämpää ajoa päällystämättömillä teillä. Ne ovat kuitenkin paljon vähemmän polttoainetehokkaita, koska ne ovat paljon suurempia ja painavampia kuin sedanit.
Maasturit ovat yleensä myös paljon vähemmän liukkaita. Ne aiheuttavat enemmän vastusta suuremmilla nopeuksilla, mikä puolestaan tarkoittaa enemmän liikennemelua, mikä voi olla ongelma pidemmillä matkoilla. On myös tärkeää mainita, että maasturit ovat paljon vähemmän vakaita tai ketteriä korkeamman painopisteen vuoksi.
Jos kuitenkin pidät enemmän maastureista kuin sedaneista, GLE- ja GLS-mallien pitäisi olla enemmän kuin riittäviä luotettavien matkakulkuneuvojen ominaisuuksina, huolimatta pitkän matkan maasturiajoon liittyvistä haitoista.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa uusi vai käytetty pitkän matkan luksusauto?

No, se riippuu lähinnä budjetistasi ja halukkuudestasi hyväksyä luksusajoneuvoihin liittyvät suuret arvonalennukset. Tämäntyyppiset autot ovat kalliita, eikä sitä voi kiertää. Pitkän matkan matkoilla kertyy myös paljon kilometrejä matkamittariin, mikä lisää arvon alenemiseen liittyviä kielteisiä vaikutuksia.
Vaikka uuden auton ostaminen saattaa säästää rahaa huollossa ja korjauksissa, sen vakuuttaminen maksaa paljon enemmän, varsinkin jos aiot ajaa autolla säännöllisesti pitkiä matkoja. Käytettyjen autojen markkinoilla on paljon hyviä tarjouksia, joten se voi olla paljon järkevämpää näin kalliille autolle. Varmista vain, että hankit täydellisen ajoneuvohistorian ja teet autosta perusteellisen tarkastuksen mekaanikolla.

  Mitkä Mersut ovat dieseleitä?

Tekeekö Mercedes parempia pitkän matkan autoja kuin Audi ja BMW?

Kuten monilla eri teollisuudenaloilla, kilpailu on tapa edistyä, ja kaikkien asianosaisten kannalta on hyödyllistä etsiä aina eri merkkien vaihtoehtoja.
Audin S-luokan kilpailija on A8. Se tarjoaa futuristisemman muotoilun, modernimmat sisätilat ja on ulkoisesti hieman vähemmän räikeä. BMW:n osalta 7-sarja on BMW:n vastaus S-luokalle. Se on auto, jota saksalaiset diplomaatit käyttävät usein, mikä kertoo paljon.
Mercedes S-luokka, Audi A8 ja BMW 7-sarja ovat kaikki erinomaisia autoja, joten loppujen lopuksi kyse on makuasioista ja henkilökohtaisista mieltymyksistä.

Mitkä ovat parhaat Grand Tourerit, joita rahalla saa?

Rolls Roycea, Aston Martinia, Bentleytä ja Ferraria on vaikea voittaa. Nämä ovat merkkejä, jotka pelaavat sydämesi kyljessä, kun ajattelet mielikuvitusmatkoja Lontoosta San Tropeziin. Ne tarjoavat hienoimpia autoihin asennettuja materiaaleja, isoja, sulavia voimanlähteitä, joissa on paljon vetovoimaa, ja jousitusasetelmia, joilla saavutetaan hämmästyttävän korkea mukavuustaso.
Nämä ovat autotyyppejä, joissa ei ole juuri mitään järkeä verrattuna esimerkiksi edellä mainittuihin Mercedes-sedaneihin, koska niiden omistaminen on kaikin tavoin äärimmäisen kallista. Mutta ihmiset himoitsevat niitä silti. Ne tarjoavat jotakin, mihin yksikään valtavirran valmistaja ei koskaan pystyisi, ja se on tunnetta, yksinoikeutta ja puhdasta esteetöntä ajamisen iloa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z