Mikä on paras vanha Volvo ostettavaksi?

Volvo on vuosien varrella valmistanut laajan valikoiman turvallisia ja luotettavia autoja, ja nykyään se julkaisee entistäkin kehittyneempiä malleja. Vankkarakenteisessa vanhassa Volvossa on kuitenkin jotain, jota ei voi voittaa.

Paras vanha Volvo ostettavaksi riippuu ostajan tarpeista ja siitä, miten hyvin auto on huollettu. Hyviä vanhoja Volvoja on paljon, mutta kaikki eivät sovi siihen, mihin tarvitset sitä. Tässä on luettelo ostettavista hyvistä vanhoista Volvoista suorituskyvyn, hinnan ja luotettavuuden perusteella.

Vanhan Volvo-mallin ostamisen etuna on se, että ne ovat paljon edullisempia kuin uudet mallit, mutta ne ovat silti erinomaisia ajokkeja, ja voit luottaa siihen, että useimmat niistä eivät petä sinua. Ennen ostamista kannattaa kuitenkin miettiä, miksi tarvitset sitä, sen suorituskykyä, luotettavuusluokituksia ja ennen kaikkea budjettiasi.
Tässä on muutamia hyviä vanhempia malleja, joista voit valita.

Volvo 700/900 turbo sarja (1985-1995 versio).

Kun puhutaan poikkeuksellisesta suorituskyvystä, ei voi olla mainitsematta 700- ja 900-sarjaa. Niiden suorituskyky oli erinomainen, kiitos niiden käyttämän nelisylinterisen turboahdetun välijäähdytteisen moottorin, joka tuotti jopa 162 hv ja vääntöä 195 ft-lb.

Varhaisissa malleissa oli 9 mm:n tangot, biohajoavat lankahihnat sekä LH2.2-polttoaineen ruiskutus. Vuonna 1989 Volvo kuitenkin päivitti nämä mallit käyttämään 13 mm:n tankoja, parempaa vaijeria, joka ei pilaannu autoissa, ja LH2.4-polttoaineen ruiskutusta.

700/900-sarjan moottorit toimivat 7psi:llä, mutta voivat kestää jopa 15psi:tä, jos niitä tehostetaan manuaalisesti. Manuaalivaihteistot ja joidenkin mallien M46 4-sähköinen ylivaihteisto olivat heikkoja, joten ne eivät kestäneet suuria paineita. AW71-automaattivaihteisto on kuitenkin vahva ja kestää kaikenlaista tienpainetta tai lisätehoa.

Jos haluat saada AW71:n toimimaan paremmin, voit vain lisätä akkumodin. Tämä tekee vaihteistosta vakaamman ja vaivattomamman vaihtaa. Jousituksen osalta et ehkä näe markkinoilla osia, jotka tukevat näitä autoja, mutta voit silti saavuttaa tiukan käsiteltävyyden iskunvaimentimilla ja isoilla keinupenkeillä.

  Missä Volvossa on hierontaistuimet?

Lopuksi, ulkoasu ei ole kovin houkutteleva, etkä saa kaikkia nykyaikaisia sisätilojen ominaisuuksia, joita löytyy uusimmista autoista. Mutta jos suorituskyky ja hinta ovat sinulle tärkeitä, kannattaa hankkia Volvo 700/900-sarjan auto, sillä hinta vaihtelee 500 dollarista aina 4500 dollariin asti.

Volvo 850 T5 (1994 -1998 versio)

850 T5 on tyylikäs, uskomattoman suorituskykyinen ja myös melko mukava. Siinä hyödynnettiin viisisylinteristä, 2,3-litraista turbomoottoria. Päivitetyllä 19T-turboahtimella, d088-intercoolerilla, hienostuneella välijäähdytinputkistolla ja jälkimarkkinapakoputkistolla ja virityksellä voit muuttaa tämän auton suorituskykyisemmäksi koneeksi.

Volvo 850 T5:ssä oli erityinen takajousitus nimeltään delta-linkki, joka antaa hyvän takakulmauksen. Tämä jousitus voi kuitenkin joskus osoittautua vaikeaksi takakulmissa kulumisen tai kulumisen vuoksi. Jos näin käy, vaihdata tämä osa.

850 T5 ei ole kovin vaikea löytää ja se on budjettiystävällinen. Uusin malli, jonka voit löytää, on kuitenkin vuoden 1998 versio, koska S70 ja V70 korvasivat 850:n myöhemmin vuonna 1998. Suurin osa komponenteista oli samoja, lukuun ottamatta muutamia ulkoasuun ja sisätilojen uudelleensuunnitteluun tehtyjä hienosäätöjä. Näitä malleja löytyy noin 1200-4500 dollarista.

Volvo S60 T5 (2006-2009 versio)

Volvo S60 T5 tarjoaa tyylikkään ulkomuodon ja hienostuneen sisätilan ansiosta uskomattoman suorituskyvyn. Se hyödyntää halutuinta valkolohkoista moottoria, jossa on 81 mm:n reikä. Tämän ansiosta moottorissa esiintyy harvoin lohkon halkeamia – yksi merkittävä ongelma, joka on tuttu R-designilla varustetussa S60:ssä.
T5-moottori ei hyödynnä AWD-mekanismia tai 4C-jousitusta, mikä tekee siitä kevyen, vähemmän monimutkaisen, luotettavan ja edullisen. Suorituskykyä parantavia osia on saatavilla markkinoilta, joten voit uudistaa autoa oman makusi mukaan. Löydät näitä malleja 3000-6000 dollarin hintaluokassa.

Volvo C30 T5 (versio 2008-2013)

Muista Volvoista varsin erilainen on C30 T5. Se on saanut muotoilullisen inspiraationsa varhaisesta Volvo P1800ES:stä. Se rakennettiin Ford P1 -komponenteilla – samoilla komponenteilla, joita käytettiin Ford Focusissa ja Mazda Speed 3:ssa. Näin jälkimarkkinavaraosia on helposti saatavilla. Näiden osien saatavuus helpottaa tämän auton muokkaamista.
C30 T5:ssä on viisisylinterinen turbomoottori, neliveto ja M66-kuusivaihteinen vaihteisto. C30:een ei tehty monia muutoksia, ja siitä oli kaksi versiota -1 ja 2. Versiot 1 ja 2 eroavat toisistaan siinä, että versio 2 näyttää urheilullisemmalta. Hinnat vaihtelevat 3500-7500 dollarin välillä.

  Onko Volvoissa Apple CarPlay?

S80 ja XC90 V8 (versio 2005-2013).

S80 sedan ja XC90 SUV ovat urheilullisia Volvoja, jotka hyödyntävät tehokasta V8-moottoria, jota uudemmissa Volvoissa ei ole. Voimakas moottorin ääni tekee näistä autoista erinomaisen valinnan. Se pyörii makeasti ja tekee ajamisesta hauskaa; varmista vain, ettei pakoputki ole tukossa.
V8-moottori voi toimia pitkään, jos sitä huolletaan asianmukaisesti. Ainoa siihen liittyvä ongelma on akselirikko, ja se johtuu siitä, että ihmiset täyttävät moottorin vedellä. Moottorin korjaukset ovat kalliita, joten ne vaativat asianmukaista hoitoa.
Pitkillä matkoilla voit luottaa molempiin, sillä niissä on mukavat ja tilavat istuimet. Jos kuitenkin olet tarkka tyylistä ja suorituskyvystä, S80 on hyvä valinta. Jos tarvitset upean, tilavan auton perheajeluun, XC90 on sinun saalis. Näitä autoja myydään noin 3000-7000 dollaria.

Huomioitavaa

”Parasta” Volvoa on vaikea valita, sillä se, mikä sinusta tuntuu parhaalta, saattaa tuntua toisesta ihmisestä kamalalta. Kaikki kiteytyy siihen, mitä etsit autolta. Kaikkea sitä ei löydy yhdestä autosta.
Jos tarvitset auton, jossa on kauneutta, tilaa ja suorituskykyä, tutustu Volvo XC90:een. Onko sinulle tärkeää vain suorituskyky? Tutustu 700/900-sarjaan. Entä autoja, joita voit uudistaa? Tutustu C30-sarjaan.

FAQ

Mitä pitäisi etsiä, kun ostaa vanhoja Volvoja?
Jotkut vanhat autot tulivat tehtaalta terveinä. Mutta jos edelliset omistajat eivät ole huoltaneet autoa riittävästi, voi vaikuttaa siltä, että ongelma on peräisin kyseisestä mallista. Huolto on elintärkeää. Siksi on suositeltavaa ostaa vanha Volvo, jolla on ollut vain yksi edellinen omistaja, joka on pitänyt siitä hyvää huolta.
Tarkista ajokilometrit. Jos edelliset omistajat ovat huoltaneet autoa, kuinka kauan osat kestävät, ennen kuin ne vaativat huoltoa? Myös osien ja korjausalan ammattilaisten saatavuus on tärkeää. Hanki ennen kaikkea kaikki autoa koskevat tiedot. Et koskaan halua ostaa varastettua autoa.

  Voiko Volvoja hinata?

Mitä vanhoja Volvoja minun pitäisi välttää?

Vaikka XC60 on loistava auto, jotkut versiot ovat kamalia. Vältä XC60 vuosilta 2010, 2015 ja 2019. Vuoden 2010 versioon liittyy moottori- ja polttoainepumppuongelmia, vuoden 2015 malli on tunnettu moottorivuodoista, ja vuoden 2019 mallissa on ollut pyöräongelmia. Vuosien 2002 ja 2008 XC90 on myös tunnettu vaihteisto-ongelmista.

Onko olemassa ongelmattomia vanhoja Volvoja?

Kaikissa Volvoissa, kuten kaikissa autoissa, on ongelmia. Yhtäkään autoa ei ole koskaan tehty täydellisesti. Joissakin malleissa on kuitenkin enemmän vallitsevia ongelmia kuin toisissa. Ennen kuin edes puhut huollosta, tarkista siis, mitkä ongelmat ovat yleisiä kyseisessä mallissa. Valitse autosi tarpeita lähellä olevia malleja, joissa on pieniä valmistusongelmia.

Kuka myy vanhoja Volvoja?

Voit ostaa vanhoja Volvoja Volvo-jälleenmyyjiltä ja tier-kakkosmyyjiltä. Useimmat jälleenmyyjät kuitenkin tavoittelevat mieluummin suuria voittoja, joita he voivat saada myymällä uusia autoja kuin vanhoja autoja. Niinpä he siirtävät vanhoja autoja tier-kakkosmyyjille.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z