Mikä on paras väri Mercedes Benzille?

Mikä on paras väri Mercedes Benzille?

Uuden auton värin valitseminen voi olla yksi mielenkiintoisimmista ja hauskimmista osista uuden auton omistamisessa. Useimmat uudet Mercedes-autot on maalattu valkoisen, mustan ja harmaan eri sävyillä. Saatat ajatella, että näiden värien pelkän suosion vuoksi niitä pidetään parhaina.

Tosiasiassa parhaat värit Mersuille tulevat Maybach- ja Designo-osastolta. Designo-/Maybach-käsittelyllä varustettuja malleja ostavilla ihmisillä on yleensä laatumaku, ja se näkyy värien osalta.

Mercedeksen vakio- ja Designovärit

Mercedeksen vakioväreinä tarjoamat värit ovat jo melko laadukkaita. Useimmat mallit maalataan erilaisilla mustilla, harmailla tai valkoisilla sävyillä ennen kuin ne astuvat Designo-alueelle. Jopa 30 % vuonna 2019 myydyistä uusista autoista oli maalattu harmaan eri sävyillä.
Polar White -värin kaltaiset värit ovat suosittuja Mercedes-asiakkaiden keskuudessa. Tämä koskematon valkoinen voi korostaa uuden Mercedesisi yläluokkaista tunnelmaa ja saa sen varmasti erottumaan parkkipaikalla, kunhan pidät sen puhtaana. Samaa voidaan sanoa Jupiter Red -väristä. Mutta jos haluat enemmän ”salamyhkäistä” ilmettä, kannattaa harkita Iridium Silveriä tai Obsidian Blackia.

Designo-värit taas ovat askeleen edellä mainittuja ”vakiovärejä” korkeammalla. Useimmat Designo-värit ovat myös valkoisen, hopean ja harmaan eri sävyjä. Mercedes tarjoaa kuitenkin monia upeita ja elinvoimaisia värejä Designo-maalausosastolla.

Designo Pearl-lustre- ja Designo Satin finish Magno-maalit.

Näitä värejä tarjotaan myös Designo-osaston kautta, mutta ne ovat askeleen ”tavallisia” Designo-metallivärejä korkeammalla. Designo Pearl-lustre -efektivärit ovat monikerroksisia värejä, jotka tarjoavat hämmästyttävää syvyyttä. Värit, kuten Designo Mystic Blue Bright, Solar Beam Yellow tai Hyacinth Red, ovat Mercedeksen maalikirjan elinvoimaisimpia ja hämmästyttävimmän näköisiä värejä.

  Mitkä Mersut ovat V12-moottoreita?

Satin Magno -värit ovat täysin erilaisia. Nämä värit tarjoavat mattapintaisen, ”jäätyneen” tyyppisen pinnan, joka heijastaa valoa aivan eri tavalla, ja ne sopivat lähinnä nopeisiin AMG-malleihin. Nämä värit ovat paljon erilaisia kuin kiiltävät, helmiäisvärit ja metallivärit, ja ne vaativat erilaisia puhdistus- ja hoitokeinoja.

Värit, kuten Designo Selenite Grey Magno tai Designo Graphite Grey Magno, ovat suosituimpia AMG-värejä, erityisesti nopeisiin sedan-malleihin, kuten tulta hengittävään E63 AMG S -malliin tai vielä vaikuttavampaan 4-oviseen GT 63 S -coupé-malliin.

Maybach-värit ja erikoisvärit

Nämä värit ovat puun huippua, kun on kyse Mercedes-väreistä ja väreistä yleensä. Erikoisvärit ovat Designo-osaston erityisiä sävyjä, jotka on tehty nimenomaan yhtä mallia varten.

Green Hell Magno on yksi tällaisista väreistä, satiinipintainen elinvoimainen vihreä, joka on tehty nimenomaan AMG GT-R -mallia varten, sillä se sai lempinimen ”vihreän helvetin peto”. Vastikään julkaistuun AMG GT, Black Series -malliin Mercedes tarjoaa kaksi erikoisväriä, Magma Beam tai Green Hell Magnon hieman viritetty versio Green Light Magno.

Maybachin värit tehdään täysin eri tavalla. Nämä värit tarjoavat kerroksen hienostuneisuutta parhaalla mahdollisella viimeistelyllä. Todella suosittuja värejä Maybach-malliin ovat Designo Cashmere White Metallic tai Designo Mocha Black Metallic. Jotkin värit, kuten Peridot Brown tai Ruby Black Metallic, ovat paljon harvinaisempia, mutta ne tarjoavat silti runsaasti luokkaa ja hienostuneisuutta.

  Missä Mercedeksessä on PARKTRONIC

Korkein, jonka voit valita värien osalta, on Maybachin kaksivärinen maalaus, jossa on erotteleva viiva. Nämä maalaukset tehdään käsin, ja ne viimeistellään korkeimmilla mahdollisilla kriteereillä. Joskus viimeistelyyn menee yli pari viikkoa, koska toteutuksen on oltava korkeimmalla tasolla.

Mitkä ovat Mercedeksen parhaat jälleenmyyntivärit?

Mercedeksen parhaat jälleenmyyntivärit ovat yleisesti ottaen suosituimmat sävyt: Harmaa, musta ja valkoinen. Näitä värejä on lähes ¾ myydyistä Mercedes-autoista. Syynä on se, että nämä värit täydentävät Mercedeksen yläluokkaista tunnelmaa.

Vaikka jotkut väittäisivät, että jännittävää autoa ei pitäisi koskaan maalata tylsillä väreillä tai että esimerkiksi AMG:n kaltaisessa autossa pitäisi aina käyttää erikoisväriä, mutta näin on harvoin. Jos mielessäsi on jälleenmyynti, valitse harmaan, mustan tai valkoisen sävyinen maali yhdistettynä mustaan sisustukseen. Tämä tekee täydellisen ”jälleenmyyntimersun”.

Tämä ei koske vain Mercedestä. Myös Ferrarin kaltaisilla autoilla on jälleenmyyntivalmiita värejä. Ferrarin klassinen Rosso Corsa -väri on jopa saanut lempinimen ”jälleenmyyntipunainen Ferrari”.

Autosi maalipinnan hoidosta on hyvä tietää seuraavat asiat

Kuinka suojata auton maalipintaa

Maalauksen suojaamiseen on monia eri tapoja. Vähintä, mitä voit tehdä, on pestä autosi säännöllisesti, sillä lika ja lika kerääntyvät. Jos haluat ottaa askeleen pidemmälle, kannattaa harkita monia erilaisia autonhoitotuotteita tai palkata autonhoitoyritys.

Paras ja luultavasti korkein askel on maalin suojakalvon käyttö. Tällä tekniikalla levitetään ohuita kerroksia läpinäkyvää kalvoa, joka peittää autosi herkimmät osat tai koko auton, jos valitset täyskäsittelyn.

  Kuinka kauan Mercedes Benz -autot kestävät?

On hyvin todistettu, että PPF suojaa autoa pieniltä naarmuilta ja kiveniskemiltä ja pitää maalin raikkaana pitkään. Kokeneiden autokorjaamojen on asennettava PPF huolellisesti, koska on mahdollista, että maali vahingoittuu prosessin aikana tai että tehdään huonoa työtä, joka ei kestä.

Mitkä alueet autossani ovat alttiimpia maalin naarmuille?

Ennen kaikkea autosi etuosa on erityisen altis naarmuille, varsinkin jos ajat kovempaa nopeutta moottoriteillä ja vastaavilla. Auton renkailla on taipumus ampua pieniä kivipaloja, jotka voivat helposti vahingoittaa auton etuosan maalia. Tästä ja monesta muusta syystä sinun tulisi aina pitää turvallinen etäisyys edessäsi olevaan autoon.

Etupään lisäksi myös ovet ja peilit ovat hieman haavoittuvampia kuin useimmat auton osat, koska niihin kosketaan paljon useammin kuin vaikkapa kattoon. Jos pysäköit ahtaisiin parkkipaikkoihin, on aina olemassa vaara, että toisten autojen ovet naarmuttavat omasi.

Jos siis haluat pitää maalisi tuoreen näköisenä, parasta, mitä voit tehdä, on käyttää maalinsuojakalvoa autosi haavoittuvimmilla alueilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z