Mikä on pehmeimmin ajettava Mercedes-maasturi?

Tasaisin Mercedes-maasturi on Mercedes GLS. Vaikka GLS ei olekaan aivan S-luokka puujaloilla, kuten Mercedes sitä mielellään kutsuu, GLS tarjoaa varmasti mukavan ja pehmeän ajokokemuksen.

Myös keskikokoinen GLE tarjoaa pehmeän ajon, kuten lähes kaikki uudet Mercedes SUV:t, jos niitä ei ole varustettu maastopaketilla tai suurikokoisilla pyörillä tai urheilullisilla jousituksilla. Mercedes asettaa mukavuuden etusijalle maastureissa, ja kaikki nykyaikaiset Mercedes-maasturit heijastavat tätä varmasti.

Mercedes GLS

Mercedes GLS-mallisto alkaa 76 000 dollarin GLS450-mallilla, joka on varustettu 3,0-litraisella rivikuutosmoottorilla, jota avustaa Mercedes EQ-Boost -tekniikka. Kaikki GLS:n versiot on varustettu 9-vaihteisella vaihteistolla, joka on myös räätälöity tarjoamaan pehmeä vaihtokokemus, joka lisää ajomukavuutta entisestään.

Malliston seuraava malli ja samalla Mercedes GLS:n korkein varustelu on 99 000 dollaria maksava GLS580. Tämä GLS:n versio on varustettu 4,0-litraisella BiTurbo V8 -moottorilla, jota avustaa myös Mercedes EQ Boost -teknologia. Tässä versiossa 21-tuumaiset pyörät ovat vakiovarusteena, mutta voit valita pienemmät pyörät, jotka auttavat lisäämään ajon tasaisuutta.

Tärkein ajomukavuutta lisäävä varuste on AIRMATIC-jousitus. Tämän järjestelmän tarkoituksena on löytää täydellinen tasapaino pehmeän ja mukavan ajonautinnon ja ryhdikkään rullaamattomuuden välillä mutkissa. Järjestelmän ansiosta kuljettaja voi valita täydellisen ajokorkeuden jokaiseen ympäristöön.

Järjestelmä pystyy myös määrittämään täydellisen ajokorkeuden ajo-olosuhteista riippuen, ja se pystyy myös kompensoimaan ajoneuvoon lisätyn lisäpainon.

  Parhaat maasturit ensimmäiseksi autoksi

Mercedes GL

Jos sinulla on pieni budjetti ja haluat silti ison, mukavan maasturin, käytetty Mercedes GL-luokka saattaa sopia sinulle parhaiten. GL-mallin tuotanto lopetettiin vuonna 2019, ja se korvattiin myöhemmin edellä mainitulla GLS-mallilla.
GL on varustettu kunnollisella ilmajousitusjärjestelmällä, jota kutsutaan nimellä Magic Carpet Ride. Tämän järjestelmän tarkoituksena on tarjota mukavuutta, mutta joidenkin mielestä se on ”liian pehmeä”.

Jotkut asiakkaat pitävät tämäntyyppisestä kyydistä, koska se vaikuttaa erittäin mukavalta, vaikka dynamiikan menettäminen saattaakin olla toisille vastenmielistä. GL on kuitenkin edelleen kyvykäs katumaasturi, ja sen voi hankkia paljon halvemmalla kuin uuden GLS:n.

Uudempi GLS pyrkii löytämään tasapainon urheilullisuuden ja mukavuuden välillä, mutta GL:ssä mukavuus on etusijalla huonomman dynamiikan kustannuksella. On makuasia, kumpaa järjestelmää oikeasti suosii, mutta GLS tarjoaa enemmän toiminnallisuutta ja monikäyttöisen jousitusjärjestelmän, joka sopii useampaan ajoympäristöön.

Maybach GLS

Jos sinulla ei ole tiukkaa budjettia ja haluat parhaimman ajokelpoisen Mercedes-maasturin, mitä on koskaan valmistettu, uusi Maybach GLS on kiistatta paras. Maybach GLS tarjoaa luksusta ilman rajoja, ja sen tarkoituksena on kohottaa aistejasi ja vapauttaa arjen työmatkojen rasituksesta.

Maybach GLS on varustettu AIRMATIC-jousituksella, mutta Maybach GLS:n järjestelmä on hieman edistyneempi- Kun se yhdistetään Maybach-luokan aktiiviseen korinhallintaan, tämä katumaasturi voi liukua sinut määränpäähäsi huojuvasti.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat maasturit?

Kyseinen malli on GLS600 Maybach. Noin 160 000 dollarista alkaen tämä katumaasturi on paljon kalliimpi verrattuna ”tavalliseen” huippumalliin Mercedes GLS 580:een, mutta se yrittää korvata sen antamalla sinulle enemmän kaikkea.

Tässä mallissa on sama voimansiirto kuin GLS580:ssä, mutta teho on nostettu 483 hv:stä 550 hv:hen. Maybach GLS on hämmästyttävä katumaasturi, mutta sen korkeaa hintaa on hieman vaikea perustella, koska Maybach tarjoaa pohjimmiltaan saman alustan kuin GLS580.

Tasainen kyyti

Mikä on nykyisin myynnissä oleva pehmeimmin ajettava katumaasturi?

Markkinoiden mukavin katumaasturi on epäilemättä Rolls Royce Cullinan. Rollsin hinnat alkavat noin 330-340 000 dollarista, ja siinä on 6,7-litrainen V12-moottori, joka tuottaa 563 hv. Cullinan painaa peräti 3 tonnia, ja sen tavoitteena on mukavuus ja vain mukavuus.
Ja se on tärkein ero Cullinanin ja kaikkien muiden markkinoilla olevien premium-maastureiden välillä. Useimmissa katumaastureissa, myös GLS:ssä, pyritään saavuttamaan täydellinen tasapaino urheilullisuuden ja mukavuuden välillä, mutta ei Rollsissa.

Kohtalaisen mukavan ajokokemuksen ja kohtalaisen urheilullisen ajokokemuksen tarjoaminen samaan aikaan on käytännössä mahdotonta, sillä nämä ovat spektrin kaksi vastakkaista puolta. Rolls on selvästi ja jyrkästi asettanut mukavuuden etusijalle. Tämän vuoksi Cullinan on yksinkertaisesti vertaansa vailla, kun on kyse sujuvasta ajokokemuksesta.

Näin lisäät entisestään autosi ajomukavuutta

Ajomukavuutta voidaan manipuloida rajusti. Sama auto voi tarjota hyvin erilaista ajo-ominaisuutta riippuen ajokorkeudesta, pyörän koosta, vaimennin- ja jousitusasetuksista sekä renkaista.

  Missä mersussa on siipiovet?

Myös ajokorkeudella on suuri merkitys, sillä täydellisen jousituksen ansiosta auto pysyy tasaisena maastosta riippumatta. Auto, jossa on 22-tuumaiset pyörät, ei ole koskaan yhtä mukava kuin auto, jossa on 19-tuumaiset pyörät. Renkaita on yksinkertaisesti paljon vähemmän kuoppien vaimentamiseen.

Vaimentimien ja jousituksen asetukset on tarkistettava aika ajoin, sillä ne voivat vaihdella auton elinkaaren aikana. Lisäksi autossa käytettävät renkaat voivat myös muuttaa ajo-ominaisuuksia mukavampaan tai jäykempään, urheilullisempaan suuntaan.

Ovatko Mercedes AMG -mallit yhtä mukavia kuin tavalliset Mercedes-mallit?

Ei, ne eivät ole. Mercedes AMG on Maybachin vastakohta.
AMG tarjoaa jäykempiä jousitusasetuksia, jotka keskittyvät ensisijaisesti urheilulliseen ajamiseen. Jotkin alemman kokoluokan Mercedes-mallit, kuten 53- tai 43 AMG -mallit, ovat rauhallisempia, mutta AMG 63 S -mallit ovat yleensä joko aivan liian jäykkiä urheilutilassa tai aivan liian pehmeitä mukavuustilassa.

Jos etsit mukavaa katumaasturia, tavallinen Mercedes-malli on parempi vaihtoehto kuin AMG-malli. Jos haluat parhaan Mersun tarjoaman kyydin, sinun kannattaa ostaa S-luokka, sillä GLS ei pärjää S-luokalle edes Maybach-varustelussa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z