Mikä on Presafe? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes Benz PRESAFE on yksi Mercedeksen edistyksellisimmistä aktiivisista turvallisuusominaisuuksista, joka on tarkoitettu aktivoitumaan aina, kun järjestelmä katsoo, että törmäys on uhkaava. Järjestelmä käyttää kehittynyttä tekniikkaa, kuten antureita ja kameroita, laskeakseen, onko törmäys lähellä, ja aktivoi siten ennaltaehkäisevät toimenpiteet kaikkien matkustajien turvallisuuden takaamiseksi.

Järjestelmä hyödyntää muutamia eri komponentteja, kuten pääntukia, istuimia, vaaranpaineita, ikkunoita, kattoluukkua ja turvavöitä loukkaantumisten estämiseksi. Riippuen siitä, minkä Mercedes-mallin valitset, järjestelmä kuuluu joko vakiovarusteisiin tai valinnaisvarustepakettiin.

Se on todellakin hyödyllinen järjestelmä, koska se lisää mahdollisuuksiasi selvitä onnettomuudesta vahingoittumattomana. Järjestelmä ei ainoastaan tunnista liikkumattomia esteitä, vaan se tunnistaa myös, jos autoja on törmäyskurssilla Mercedeksen kanssa.

Kaiken kaikkiaan järjestelmä on hyödyllinen ja rahasi arvoinen, sillä turvallisuus on viimeinen asia, josta haluat säästää. Useimmat Mercedes-mallit nauttivat nykyään viiden tähden turvallisuusluokituksesta, mikä johtuu osittain tällaisista järjestelmistä.

Mercedes PRESAFE – Mitä se tekee?

Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti ympäristöäsi havaitakseen mahdollisen kolaritilanteen. Jos järjestelmä todella tunnistaa mahdollisen kolarin, se reagoi välittömästi useilla turvallisuustoimenpiteillä pitääkseen sinut ja matkustajasi turvassa.

Ikkunat ja kattoluukku alkavat sulkeutua, jotta ulkoisten roskien tunkeutuminen matkustamoon ja vammojen aiheuttaminen voidaan minimoida. Järjestelmä myös kiristää turvavöitäsi merkittävästi, jotta olet oikeassa asennossa turvatyynyjen laukeamista varten. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että sinun on käytettävä turvavöitäsi aina.

  Missä Mercedeksissä on MBUX?

Lisäksi järjestelmä säätää myös pääntukesi vastaavasti lieventääkseen mahdollisia pään ja niskan traumoja. Useimmissa PRESAFE-järjestelmällä varustetuissa Mercedes-autoissa on myös Mercedes Distronic Plus -järjestelmä, joka tarkoittaa, että auto jarruttaa tarvittaessa.

Järjestelmä on suunniteltu kaikenlaisia onnettomuuksia varten, kuten sivutörmäyksiä, peräänajoja, etutörmäyksiä ja kaatumisia varten.

Mercedes PRESAFE Plus, PRESAFE Impulse Side ja PRESAFE Sound.

Koska Mercedes on Mercedes, se tarjoaa sinulle vielä paremman suojan, jos olet valmis maksamaan enemmän rahaa. Mercedes PRESAFE Plus on suunniteltu pitämään sinut turvassa peräänajotilanteessa havaitsemalla, että takanasi oleva auto aikoo törmätä sinuun.

Aina kun näin tapahtuu, järjestelmä vilkuttaa takavahdit varoittaakseen takanasi olevaa kuljettajaa, ja se myös jarruttaa minimoidakseen riskin, että törmäät edessä olevaan autoon. Mercedes PRESAFE Impulse Side -järjestelmä on suunniteltu minimoimaan mahdollisten sivutörmäysten aiheuttamat vammat.

Jos järjestelmä havaitsee, että toinen auto on suoralla törmäyskurssilla Mercedes-autosi kanssa, se puhaltaa istuinten pehmusteet pehmustamaan sinut istuinten sisällä ja työntämään sinua tehokkaasti auton keskelle, mikä vähentää vakavien vammojen mahdollisuutta.

Mercedes PRESAFE Sound on järjestelmä, joka on suunniteltu säteilemään tiettyjä taajuuksia minimoidakseen meluisiin törmäysääniin ja äkillisiin melunpaine-eroihin liittyvät riskit.

Muita Mercedeksen aktiivisia ohjelmallisia turvallisuusjärjestelmiä

Erinomaiset törmäystulokset ovat eräitä toivotuimpia ja välttämättömimpiä seikkoja, jotka auton on ansaittava, jotta se myisi hyvin. Mercedesin kaltaiset premium-luokan merkit käyttävät kohtuuttomia summia kaikenlaisten aktiivisten turvajärjestelmien tutkimiseen ja kehittämiseen.

  Missä Mercedeksessä on kuolleen kulman avustin

Nykyaikaiset Mercedeksen monivaloajovalot tarjoavat mukautuvan kaukovaloavustimen, jonka tarkoituksena on maksimoida valaistus häikäisemättä muita kuljettajia. Night View Assist Plus käyttää infrapunakameraa, jonka tarkoituksena on parantaa näkyvyyttä hämärässä ja havaita myös jalankulkijat, pyöräilijät ja villieläimet.

Mercedes Attention Assist on suunniteltu tarkkailemaan tapaa, jolla olet vuorovaikutuksessa auton kanssa, jotta väsymys ja uneliaisuus voidaan havaita. Jos järjestelmä havaitsee, että olet unelias tai tarkkaavaisuutesi on puutteellinen, se antaa hälytyksen, jonka pitäisi saada sinut keskittymään tiehen.

Nykyaikaisiin Mercedes-malleihin on saatavana myös paljon enemmän aktiivisia turvajärjestelmiä, jotka on suunniteltu pitämään sinut turvassa jokapäiväisissä tilanteissa, kuten 360 asteen kamerat, pysäköintianturit, automaattinen jarrutus, kaistalla pysymisen avustin, kuolleen kulman tunnistus, ristikkäisliikenteen hälytys ja paljon muuta.

UKK-osio

Onko Mercedes PRESAFE turvallinen?

Tämän järjestelmän tarkoituksena on pitää sinut turvassa, mutta vain jos teet kaiken liikennesääntöjen mukaisesti. Jos et esimerkiksi kiinnitä turvavyötäsi, tämän kaltaiset järjestelmät eivät pelkästään auta sinua, vaan ne voivat jopa mahdollisesti pahentaa tilannetta.

Jotkut saattavat pitää näitä järjestelmiä hieman liian itsevarmoina ja kytkeä ne pois päältä, mitä ei kuitenkaan kannata tehdä, koska autot on suunniteltu siten, että nämä järjestelmät ovat aina toiminnassa. Kaiken kaikkiaan nämä järjestelmät ovat turvallisia, mutta vain, jos myös sinä olet tarkkaavainen.

  Mitkä ovat parhaat renkaat Mercedes ML350 -autoon?

Tarvitseeko Mercedes PRESAFE maitnenacne?

Nämä järjestelmät eivät vaadi perinteistä huoltoa, koska niissä ei käytetä perinteisiä komponentteja. Näiden järjestelmien tiedetään kuitenkin vilkuttavan virhettä silloin tällöin, ja jos näin tapahtuu, sinun pitäisi nähdä ”Presafe inoperational” -varoitusvalo kojelaudassa.

Jos havaitset tämän symbolin, vie autosi tarkastettavaksi koulutettuun Mercedes-asiantuntijaan. Autolla ei ole turvallista ajaa, jos nämä järjestelmät eivät toimi, varsinkin koska syy voi liittyä vakavampiin ongelmiin.

Ovatko Mercedes-autot turvallisia?

Mercedes on ylpeä siitä, että se tarjoaa markkinoiden turvallisimpia autoja. Kun otetaan huomioon, että suurin osa asiakkaista käyttää nykyään autojaan sekä työ- että yksityisasioihin, monia Mercedes-autoja käytetään jatkuvasti perheen kuljettamiseen.

On sanottava, että useimpien uudempien Mercedes-mallien nykyään tarjoamat turvallisuusluokitukset ovat merkityksellisiä vain, jos valitset auton, jossa on oikea määrä varusteita. Passiiviset turvajärjestelmät, kuten turvatyynyt, tehokkaat törmäysvyöhykkeet ja tehokkaat rakenteelliset integraatiot löytyvät myös jokaisesta nykyaikaisesta Mercedes-mallista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z