Mikä on Project Maybach?

Project Maybach

Mercedeksen muotoilu tunnetaan ylellisenä, tyylikkäänä ja ylellisenä. Tämä tarkoittaa, että Mercedes noudattaa korkealuokkaista muotokieltä, jossa pyritään yhdistämään kaikki käytettävyyden näkökohdat korkealaatuisiin materiaaleihin, jännittäviin voimansiirtoihin, runsaaseen innovointiin ja tiettyyn nyökkäykseen vanhojen Mercedes Benz -mallien suuntaan.

Project Maybach esiteltiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2021, ja sen tarkoituksena oli esitellä, mihin Mercedes Maybach pystyy, kun on kyse huippumuodikkaan elämäntyylin ja autojen yhdistämisestä. Project Maybach suunniteltiin yhteistyössä edesmenneen suuren Virgil Ablohin kanssa, joka on maailmanlaajuisen Off-White-high-street-muotibrändin kasvot.

Project Maybach on rakennettu tyhjästä, mikä tarkoittaa, että se ei muistuta mitään muuta Mercedeksen mallia. Sen voimanlähteenä on myös täysin sähköistetty voimansiirto, jotta se pysyisi autoteollisuuden nykytrendien mukaisena.

Mercedes sanoo, että Project Maybach ei ole mitään muuta kuin ”nöyrä panos Virgil Ablohin laajaan perintöön”. Tässä artikkelissa perehdymme syvällisesti tähän suunnittelu- ja insinöörityöhön ja kerromme, mitä sinun on tiedettävä siitä.

Project Maybach – Idea

Aika lailla kaikki merkittävät autonvalmistajat tulevat nykyään säännöllisesti esiin erilaisilla konseptihankkeilla, joilla he voivat testata, kuinka hyvin suuri yleisö ottaa tietyn muotoilun vastaan. Project Maybach tehtiin osittain samasta syystä, sillä se esittelee mahdollista muotokieltä Mercedes/Maybachin tuleville sarjatuotantoautoille.

Se toimii myös muistutuksena kaikille muille siitä, että Mercedes on osa huippumuotiteollisuutta, sillä tämä ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun Mercedes tekee yhteistyötä huippuluokan luksusvaatesuunnittelijoiden kanssa. Project Maybach poikkeaa myös hieman siitä, mitä Mercedekseltä on totuttu näkemään, mikä oli mahdollista vain Virgilin osallistumisen ansiosta.

  Mercedes 300d luotettavuus - onko se luotettava käytetty auto?

Mercedeksen ja Virgilin yhteistyönä syntyi myös mittatilaustyönä tehty muotikokoelma, johon kuului Maybachin logolla leimattuja hattuja, paitoja, käsineitä ja muita vaatekappaleita. Project Maybachin lisäksi Mercedes tarjosi myös Maybach S680:n, joka oli suunniteltu erityisesti tätä mallistoa varten.

Project Maybach – Suunnittelu

Project Maybach on äärimmäisen suuri sähköauto, niin suuri, ettei sen pelkkää kokoa voi hahmottaa valokuvien avulla. Ulkopuolella on kaksivärinen hiekan ja mustan väri, joka korostaa auton teräviä ja geometrisia linjoja ja saa sen näin näyttämään vielä suuremmalta kuin se on. Koko matkustajatila on peitetty yhdellä lasipalalla ja ulkopuolisella korinvärisellä turvahäkillä.

Ajovalot muistuttavat Mercedes Benz G-Class -katumaasturin ajovaloja, ja on selvää, että Virgil on saattanut ottaa vaikutteita myös Rolls Royce Phantom Drop-Head Coupe -autosta. Koko autoon on pakattu aurinkopaneeleita, ja ajatuksena on ollut tehdä Maybachista mahdollisimman itsenäinen, mikä tekee siitä täydellisen aavikkoajoon.

Kun sekä etu- että takapuskuriin on lisätty suojaa, Project Maybachin pitäisi pystyä kulkemaan maastossa, jota tuskin mikään muu Mercedes-malli pystyy kulkemaan. Tämä käy selväksi heti, kun näet, miten tukevat renkaat ovat ja miten tarkoituksenmukaisilta ja käytännöllisiltä nuo hiekanväriset vanteet näyttävät.

Sisätilat noudattavat samaa filosofiaa, sillä ne ovat sekä vanhan että uuden koulukunnan mukaisia. Hienolla nahalla ja korinvärisillä komponenteilla päällystetty Project Maybachin sisustus on minimalistinen, mutta silti täysin toimiva ja ylellinen yhtä paljon kuin ulkoasu.

  Parhaat auton ilmanraikastimet Mercedesille

Project Maybach – perintöosa

Project Maybach liittyy melko suureen Mercedes-konseptiautoperheeseen, josta Mercedes todennäköisesti ammentaa inspiraatiota tuleviin sarjatuotantomalleihinsa. Se toimii myös muistutuksena suuresta miehestä, jonka visio muokkasi koko muotiteollisuutta. Mitä Mercedes on autojen maailmalle, sitä Virgil oli huippumuodin maailmalle.

Mercedes sanoi: ”Haluamme kunnioittaa kunnioittavasti todella ainutlaatuisen muotoilulahjakkuuden työtä, joka loi hillittömän mielikuvituksensa avulla loputtomia mahdollisuuksia yhteistyölle ja inspiroi kaikkia, jotka tunsivat hänen työnsä.” Tämä lause voi täydellisesti tiivistää, kuinka yhteisymmärryksessä Mercedeksen suunnittelijat olivat Virgilin kanssa ja kuinka Mercedes on edelleen osa huippumuodin maailmaa.

Kaiken kaikkiaan Maybach-projekti on muistutus siitä, että vaikka elämä on lyhyt ja arvaamaton, suuret luomukset voittavat ajan kahleet ja toimivat kunnianosoituksena tekijöilleen vielä senkin jälkeen, kun he ovat poistuneet maan päältä.

FAQ-osio

Voinko ostaa Project Maybachin

Ei, et voi. Project Maybachin ideana ei ollut myydä sitä, vaan pikemminkin esitellä sitä samankaltaisille mielille auto- ja muotiteollisuudessa. Se tehtiin myös täydentämään Maybachin ja Off-Whiten välistä muotikokoelmaa, joka varmasti houkutteli lisää silmiä brändiin ja tuotteeseen.

Voit kuitenkin ostaa Mercedes Maybach s680 ”inspired by fashion” S-luokan, mutta vain jos pystyt löytämään sellaisen, sillä niitä tilattiin vain muutama kymmenen kappaletta.

Ajaako Project Maybach?

Project Maybach on todellakin ajokelpoinen auto, mutta akusta, moottorista ja toimintasäteestä ei ole tietoa. On enemmän kuin todennäköistä, että näitä on maailmassa vain yksi, minkä vuoksi sillä ei kuitenkaan koskaan tulla ajamaan. Maybach Project on siis ajettavissa, mutta et varmasti näe sellaista vieressäsi pysäytysvaloissa.

  Mercedes B-Class -vuodet, joita kannattaa välttää

Mitä järkeä on tehdä konseptiautoja, joita ei koskaan toteuteta?

Todennäköisesti kyse on tyylistä, brändi-imagosta ja yksinkertaisesti ajattelutavasta. Tämäntyyppiset luomukset ovat olemassa alueella, joka on paljon koko autoteollisuuden yläpuolella, varsinkin kun ne yhdistetään yhteen yhdestä huippumuotisuunnittelun suurimmista mielistä.

Lisäksi ei ole 100-prosenttisesti totta, etteivät nämä luomukset koskaan päätyisi suuren yleisön käsiin, sillä monet samankaltaisista projekteista saadut opit ja ratkaisut löysivät lopulta tiensä jokapäiväisiin autoihin, kuten Mercedes Benz A-Class -luokkaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z