Mikä on suosituin Volvo-malli?

Kaikista Volvo-autoista suosituin ja myydyin malli on ollut Volvo Amazon.

Volvo Amazon on ikoninen auto, joka oli tuotannossa koko 1950- ja 1960-luvun. Sitä pidettiin tuolloin kauneimpana autona. Amazonissa otettiin ensimmäistä kertaa käyttöön etuistuimissa kolmipisteturvavyöt, joista tuli myöhemmin vakio kaikissa malleissa. Amazonia käytettiin jopa poliisiautona.

Volvo Amazon

Vuonna 1956 esitelty Volvo Amazon oli Ruotsissa kehitetty keskikokoinen perheauto. Se debytoi Yhdysvalloissa vuonna 1959, ja siitä tuli heti suosittu. Ylellisyys ja kori johtivat siihen, että monet pitivät sitä aikansa kauneimpana autona.

Amazon esiteltiin korvaamaan vanha PV444, joka oli 4-paikkainen coupe. Amazonista oli 2-ovinen ja 4-ovinen vaihtoehto sekä 5-ovinen vaunuvaihtoehto. Auton valmistus tapahtui Lundbyn tehtaalla Göteborgissa.

Auto oli Volvolle suuri menestys, ja se myi yhteensä 667 791 ajoneuvoa, kun Amazonin valmistus lopetettiin vuonna 1970.

Amazonin lanseerauksen myötä Volvo aloitti ensimmäistä kertaa kolminumeroisen nimikkeistönsä. Ensimmäisen sarjan nimi oli ”120-sarja”. Käyttöönoton jälkeen Amazon sai elinkaarensa aikana monia päivityksiä. Ensimmäinen malli oli 121, jossa oli 66 hv:n moottori ja se oli 3-vaihteinen manuaalivaihteinen auto.

Ensimmäinen Amazonin farmarimalli julkaistiin vuonna 1962. Pontonityylinen auto oli valtava menestys perheautoksi. Sitä käytti jopa poliisi sen silloisten hyvien turvallisuusominaisuuksien, kuten ensimmäisen kerran käyttöön otetun kolmipistevyöjärjestelmän, ansiosta.

Kun auton valmistus lopetettiin vuonna 1970, siinä oli 1,8-litrainen B20-moottori, joka oli 1778 kuutiosenttimetriä. Volvo Amazon on edelleen haluttu vuosimalliauto, jota ihmiset ostavat sen arvostuksen vuoksi.

  Onko Volvoissa hyvät moottorit?

Ajan parhaat ominaisuudet

Auto oli täynnä aikansa parhaita ominaisuuksia. Täysin uuden, monia ihmishenkiä pelastaneen kolmipistevyöjärjestelmän lisäksi autossa oli myös vilkku-ohitusominaisuus. Täysin uudessa Volvo B16:ssa oli 3-vaihteinen manuaalimoottori ja takaveto.

Lisäksi poliisin Amazon-malleissa oli hydraulisesti avustetut levyjarrut ja joitakin muita ominaisuuksia, kuten radiaalirenkaat, painike tuulilasinpesulaitteille ja takaikkunaan asennettu tuuletin.

Suosio

Volvo teki merkin tällä autolla Yhdysvalloissa. Suurin osa sen myynnistä tapahtui Ruotsin ulkopuolella. Yhteensä 60 % valmistetuista autoista vietiin, joten se saavutti suosiota kaikkialla maailmassa, ja sen kolmipisteturvavyö pelasti monia ihmishenkiä. Amazon teki Volvosta myös Ruotsin johtavan autonvalmistajan.

Volvo valmisti aiemmin autojaan Ruotsissa, mutta Amazonin lanseerauksen myötä Volvo alkoi ensimmäistä kertaa valmistaa autojaan ulkomailla. Se oli Volvon toinen toisen maailmansodan jälkeen julkaisema auto, ja auton suunnitteli Jan Wilsgaard.

Auto oli niin suuri menestys, että suurilla valtion virkamiehillä, kuten entisellä presidentillä Bill Clintonilla ja entisellä ulkoministerillä Colin Powellilla, oli Amazonit. Auto on nähty jopa Hollywood-elokuvissa, kuten elokuvassa ”All the President’s Men”, jossa Robert Redford ajoi valkoista Amazonia.

Volvo markkinoi Amazonia vuonna 1962 repliikeillä ”Voit ajaa sillä kuin vihaisit sitä. Halvempi kuin psykiatria”. Mainoskampanjan toteutti newyorkilainen mainosjohtaja Amil Gargano. Se oli melko epätavallinen markkinointistrategia, joka antoi ymmärtää, että tämä auto voisi selvitä melkein mistä tahansa.

  Missä Volvossa on 3 riviä?

Muita suosittuja Volvoja

Volvo Amazon ei ole ainoa ajoneuvo, joka oli suosittu Volvon historian aikana. Jotkin muut mallit olivat ja ovat edelleen varsin suosittuja ympäri maailmaa, mm:

  • Volvo 240 – Vuonna 1974 valmistettu sitkeä ajoneuvo. Koko 200-sarjaa myytiin noin 2,8 miljoonaa kappaletta. Sen valmistus lopetettiin vuonna 1994.
  • Volvo P-1800 – Volvon vuonna 1961 valmistama urheiluauto. Se sai viimeisinä vuosinaan myös shooting-brake-tyylin. Sen valmistus lopetettiin vuonna 1973.
  • Volvo 850 – Se esiteltiin sedanina vuonna 1991, mutta se sai myös farmarikorin, joka oli valtava menestys. Sitä myytiin yhteensä 716 903 kappaletta, kun sen valmistus lopetettiin vuonna 1996.
  • Volvo S80 – Volvon viimeaikainen hitti, jota valmistettiin vuonna 1998. Se oli edustusauto, ja se korvattiin vuonna 2016 ei muulla kuin S90:llä.

FAQ

Mikä teki Volvosta niin suositun?

Volvo on ruotsalainen luksusmerkki. Se on melko kallis verrattuna joihinkin muihin automerkkeihin, mutta siihen on syynsä. Parasta Volvon autoissa ja se, mikä on tehnyt niistä niin suosittuja, on niiden turvallisuusominaisuudet. He jopa perustivat yrityksensä turvaominaisuuksien varmistamiseksi. Volvo jopa keksi joitakin turvallisuusominaisuuksia, kuten kolmipistevyön.

Volvo-autot ovat kuuluisia kestävyydestään ja pitkäikäisistä moottoreistaan. Volvot on rakennettu melko tukevasti, minkä ansiosta autot kestävät pidempään. Volvoissa on myös ensiluokkaiset sisäistuimet ja muita vaikuttavia ominaisuuksia.

  Pitäisikö minun vuokrata vai ostaa Volvo?

Mitkä ovat USA:n kaikkien aikojen suosituimmat autot?

Yhdysvallat on ehdottomasti autojen maa. Auton suosio voidaan tulkita yksinkertaisesti tarkastelemalla auton kokonaismyyntimäärää. Mitä enemmän autoja on myyty, sitä suositumpi se on kansan keskuudessa.
Nämä ovat joitakin Yhdysvaltojen suosituimpia automalleja:

  1. Toyota Corolla – 37,5 miljoonaa myytyä autoa
  2. Ford F-sarja – 35 miljoonaa
  3. Volkswagen Golf – 27,5 miljoonaa
  4. Volkswagen Beetle – 23,5 miljoonaa
  5. Ford Escort – 20 miljoonaa
  6. Honda Civic – 18,5 miljoonaa

Ovatko sähköautot nykyään yhä suositumpia?

Sähköautojen myynti kasvoi 300 000:sta vuonna 2016 1,1 miljoonaan vuonna 2020 pelkästään Yhdysvalloissa. Tämä kertoo siis selvästi, että sähköautojen suosio on kasvussa.

Kun ympäristöön ja ilmastonmuutokseen kiinnitetään yhä enemmän huomiota, sähköautojen suosio kasvaa päivä päivältä. Polttoainesäästöt ja huoltosäästöt ovat myös tärkeitä syitä pitää sähköautoista.

Ihmiset pitävät myös sähköautojen urheilullisesta ulkonäöstä. Teslan autoja pidetään usein yhtenä autoteollisuuden komeimmista autoista, ja ne ovat kaikki sähköautoja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z