Mikä on tilavin sedan?

Jos etsit tilavaa lippulaivasedania, tarjolla on paljon upeita vaihtoehtoja. Nykyään elämme maastoautojen hallitsemassa maailmassa, mutta ei yksinkertaisesti voi kieltää, etteikö sedan olisi paljon parempi 99 %:ssa tilanteista paitsi maastoajoon, jota kukaan ei kuitenkaan koskaan tee.

Maastureista on tullut niin suosittuja, että monet valmistajat eivät näe mitään järkeä kehittää uudempia sedan-malleja. Tästä syystä jotkut merkit, kuten Ford, ovat luopuneet kokonaan uudempien muiden kuin maasturiautojen valmistuksesta. Jos ihmettelet, miksi uusia Fiesta-, Taurus- tai Fusion-malleja ei ole, niin maasturit tappoivat ne.

Se ei tarkoita, etteivätkö sedanit olisi tasokkaita, ne eivät vain ole enää niin suosittuja kuin ennen. Päinvastoin, uudemmat sedan-mallit, kuten Volkswagen Passat, ovat paljon tilavampia verrattuna samanhintaisiin katumaastureihin.

Lexus ES, Subaru Legacy, Dodge Charger, Volvo S90, Audi A8, BMW 7-sarja ja Mercedes Benz S-luokka ovat joitakin tilavimpia kohtuuhintaisia sedaneja, joita rahalla saa. Jos haluat mahdollisimman paljon tilaa, uusi Rolls Royce Phantom EWB on markkinoiden tilavin sedan.

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat ei ole missään nimessä markkinoiden tilavin sedan, mutta Passat on varmasti yksi markkinoiden tilavimmista kompaktisedaneista. Käytettävissä olevien tilojen lisäksi Passat sijoittuu jonnekin edullisen sedanin ja sedan-segmentin välimaastoon, ja se tarjoaa 42,4 tuumaa jalkatilaa edessä ja 39,1 tuumaa jalkatilaa takana.

Tällä hetkellä Passat on luultavasti yksi parhaista kompaktista keskikokoiseen sedaniin liittyvistä vaihtoehdoista, sillä siinä yhdistyvät käytännöllisyys, tilat, teknologia ja luotettavuus erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Euroopassa Passatia pidetään usein ”oletussedanina”, ja tällainen mielleyhtymä sopii vain todella hyvälle sedanille.

  Miten saat autosi äänekkäämmäksi

Subaru Legacy

Subaru Legacy edustaa yhtä parasta tuumaa per $ -arvoa, sillä se alkaa noin 22 000 dollarista, mutta tarjoaa silti lähes 43 tuumaa jalkatilaa edessä ja 39,5 tuumaa jalkatilaa takana. Käytettävissä olevien tilojen lisäksi Subaru tarjoaa vakiona myös nelivetojärjestelmän, ja se hyötyy myös ylivoimaisesta polttoainetehokkuudesta.

Passatin ja Subarun välillä Subaru tarjoaa enemmän tilaa, ja siksi Subaru Legacy ansaitsee ykkössijan tilavimpana keskikokoisena sedanina. On syytä mainita, että tämän segmentin suosio on kasvanut viime vuosina melkoisesti, ja siksi Subarun oli pakko olla tässä listassa.

Volvo S90

Kun astut ylellisen keskikokoisen sedanin segmenttiin, Volvo S90 tervehtii sinua runsaalla tilalla ja ylellisyydellä, niin että sitä ei voi verrata Passatiin tai Legacyyn. Tämä on odotettavissa, koska S90 ja muu Executive-segmentti maksavat huomattavasti enemmän rahaa.

Tästä huolimatta S90 tarjoaa runsaasti tilaa, sillä jalkatilaa on edessä 42,2 tuumaa ja takana 40,4 tuumaa. Matkustajatilan lisäksi S90 tuntuu myös tilavalta, sillä siinä on suuri panoraamakatto ja paljon säätömahdollisuuksia etuistuimissa.

Audi A8

Audi A8 on yksi suurimmista saksalaisista luksusluokan sedaneista. Sen jalkatila edessä on 41,5 tuumaa, mikä ei ole kovin vaikuttavaa, mutta takimmainen jalkatila on 44,3 tuumaa, mikä on aivan luokkansa huippua. Mittojen lisäksi A8 tarjoaa suuret ja leveästi avautuvat ovet, muhkeat istuimet, joissa on paljon säätömahdollisuuksia.

  Millä pienellä autolla on paras maavara?

Tekniikan osalta A8 tarjoaa lähes kaiken, mitä luksussedanilta voi odottaa. Luotettavuus ei todellakaan ole luokkansa johtava, mutta se on keskimääräistä parempi. Tavaratila ei ole keskimääräistä parempi, sillä sitä on vähemmän kuin muualla segmentissään.

BMW 7-sarja

BMW 7-sarja on aina ollut Audi A8:n ja Mercedes Benz S-luokan kova kilpailija jokaisessa kuviteltavissa olevassa segmentissä. Tämä tarkoittaa, että nämä autot ovat melko samanlaisia, mutta näiden kolmen välillä on muutamia merkittäviä eroja.

7-sarja on joukon tilavin, sillä siinä on 41,4 tuumaa jalkatilaa edessä ja 44,4 tuumaa jalkatilaa takana. 7-sarjan suurin ero on kuitenkin tavaratilassa, sillä se tarjoaa suurimman tavaratilan kaikista täysikokoisista lippulaivasedanseista.

UKK-osio

Kuinka tilava EWB Rolls Royce Phantom on?

Rolls Royce Phantom Extended wheelbase tarjoaa jopa 42 tuumaa jalkatilaa edessä ja peräti 54-55 tuumaa jalkatilaa takana. Tämä muistuttaa enemmän täysimittaista limusiinia, mutta teknisesti Phantom on vain neliovinen sedan, joka on kuitenkin erittäin ylellinen.

Vaikka Phantomissa on runsaasti tilaa, kaikki, mitä näet tai kosketat, on viimeistelty korkealuokkaisesti. Lukuisien valittavissa olevien lisävarusteiden lisäksi Phantom tarjoaa muokattavuutta ja yksilöllisyyttä, johon yksikään muu valmistaja ei pysty vastaamaan.

Onko jalkatila tärkeämpi kuin lantiotila tai pääntila?

Kaikkien kolmen pitäisi olla yhtä tärkeitä, mutta on muutama asia, jotka kannattaa pitää mielessä. Ensinnäkin pitkiä ihmisiä rajoittaa useimmiten jalkatila ja toisinaan myös pääntilaa. Lihavia ihmisiä rajoittaa lähinnä lantio- ja hartiatila, kun taas pääntilalla ei yleensä ole niin suurta merkitystä.

  Parhaat luksusautot pitkille kuljettajille

Kun siis valitset seuraavaa autoa, muista koeajaa auto etukäteen, varsinkin jos aiot ostaa jonkinlaisen pikkuauton tai urheiluauton.

Ovatko suuret sedanit turvallisempia kuin maasturit?

Maasturit ovat paljon turvallisempia kuin sedanit, ja se on itsestään selvää, mutta on muutamia yksityiskohtia sen suhteen, minkä tyyppistä maasturia tai sedania harkitset. Esimerkiksi BMW:n 7-sarjan kaltainen täysikokoinen sedan on paljon turvallisempi kuin kompakti sedan, jopa niin paljon, että se melkein kilpailee kompaktikokoisen maasturin kanssa.

Mutta BMW 7-sarja ei yksinkertaisesti pysty vastaamaan keskikokoisten ja täysikokoisten katumaastureiden turvallisuusluokituksiin. Eräs tutkimus osoitti, että maasturinkuljettajan todennäköisyys kuolla onnettomuudessa on jopa 50 prosenttia pienempi kuin sedanilla ajavan kuljettajan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z