Mikä on turvallisin AWD-ajoneuvo?

AWD ja turvallisuus ovat kaksi tekijää, jotka liittyvät läheisesti toisiinsa, kun valitaan turvallisimpia autoja maanteillä nykyään. Jos tarkastelet IIHS:n vuoden 2021 turvallisimpia autoja koskevia vuoden 2021 huipputurvallisuusvalintoja, monet niistä ovat myös AWD-autoja, mikä tekee niistä mahdollisesti turvallisimpia autoja, joita rahalla voi nykyään ostaa.

Kompakteista ja kohtuuhintaisista autoista alkaen Subaru Impreza sai parhaan turvallisuusluokituksen, joka on toiseksi korkein, jonka auto voi saada näissä testeissä. Subaru Crosstrek Hybrid sai kuitenkin vielä korkeamman arvosanan, top safety pick +, joka on paras, mitä auto voi saada näissä testeissä.

Uusi AWD Toyota Camry on yksi turvallisimmista nykyisin myynnissä olevista keskikokoisista autoista, sillä myös se sai arvosanan top safety pick +. Sekä Lexus ES350 että Mercedes C-luokka saavat myös korkeimman turvallisuusluokituksen.

Jos pidät enemmän maastureista, Volvo XC40 on markkinoiden turvallisin kompakti AWD-maasturi, mikä ei ole mikään yllätys, sillä Volvo on aina ollut autojen turvallisuuden edelläkävijä. Jos kuitenkin pidät suuremmista katumaastureista, muista tutustua Kia Tellurideen, koska myös sen turvallisuus on huippuluokkaa.

Subaru Impreza

Subaru Impreza on AWD-sedan, joka täyttää useimpien asiakkaiden mielestä monet laatikot. Se alkaa noin 20 000 dollarista, siinä on vakiona AWD ja monia hyödyllisiä turvatekniikoita, se näyttää hyvältä ja se ajaa mukavasti. Törmäystestien osalta Subaru Impreza on segmentin kärkeä.

  Mikä on paras käytetty nelivetoauto ostettavaksi?

Kaikki tämä tarkoittaa, että Subaru Impreza on todellinen best buy, kun on kyse paitsi edullisista pienistä sedaneista myös sedaneista yleensä. Vaikka se ei ehkä olekaan maailman ylellisin sedan, se tarjoaa paljon, kun otetaan huomioon sen lähtöhinta.

Toyota Camry

Luotettavuuden osalta Toyota on historian kaikkien aikojen luotettavimpien automerkkien joukossa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että Toyota tekee yhden tempun poneja, sillä on monia Toyota-malleja, jotka ovat myös ylivoimaisen turvallisia ja tarjoavat samalla AWD-ajon.

Toyota Camry on juuri sellainen, ja jos otetaan huomioon, että sisäänpääsyhinta on varsin kilpailukykyinen tämän segmentin autolle, on helppo perustella uuden Camryn osto. Uusi Camry näyttää sisältä ja ulkoa melko jännittävältä, ja voisi luulla, että se maksaa enemmän kuin mitä se todellisuudessa maksaa.

Mercedes C-luokka 4Matic

Mercedes C-luokka on yksi suosituimmista Mercedes-malleista vuosikymmeniin, joten on ymmärrettävää, miksi Mercedes pyrkii parantamaan alustaa merkittävästi jokaisen uudemman sukupolven myötä. Aivan uusinta C-luokkaa ei ole vielä saatavilla monilla markkinoilla, mutta se tekee viimeisimmän sukupolven C-luokista hyvän tarjouksen.

C-luokka tarjoaa koko saksalaisesta Executive Compact Sedan -kolmikosta korkeimmat turvallisuusstandardit, kun taas Audi A4 tarjoaa parhaan AWD-järjestelmän. Kumman tahansa näistä pitäisi kuitenkin olla riittävän turvallinen useimmille ihmisille ja useimmissa tapauksissa.

Volvo XC40

Volvo XC40 on kompakti SUV/Crossover, mikä tarkoittaa, että se istuu tällä hetkellä suosituimmassa autosegmentissä. Kaikki Volvon tuotteet ovat aina olleet erittäin turvallisia, sillä Volvo on ylpeä siitä, että se valmistaa maailman turvallisimpia kulkuneuvoja.

  Parhaat maasturit ensimmäiseksi autoksi

Vaikka XC40 ei ole varsinaisesti jännittävä, se tarjoaa kuitenkin luotettavan AWD-järjestelmän ja korkeimman mahdollisen turvallisuustason autossa. Lähes jokainen testi, johon XC40 osallistui, sai korkeimman mahdollisen arvosanan, mikä tekee XC40:stä yhden planeetan turvallisimmista autoista tällä hetkellä.

Kia Telluride

Kia on ollut viime aikoina hyvässä vauhdissa ja julkaissut monia korkealuokkaisia malleja, jotka ovat laadukkaampia mutta silti suhteellisen edullisia, turvallisia ja luotettavia, eikä suuri Telluride-maasturi ole poikkeus. Melko näyttävän ulko- ja sisätilojen muotoilun ansiosta Kia Telluride on paljon painonsa yläpuolella.

On tärkeää muistaa, että Telluridessa ei ole vakiona AWD-ajoa, mikä tarkoittaa, että sinun on päivitettävä korkeampaan varustetasoon. Outoa kyllä, Kia ei ole tehnyt Telluridesta AWD:tä vakiovarusteena, mutta on tärkeää muistaa, että Telluride ei ole luksusmaasturi. Jos haluat turvallisimman AWD-luksusmaasturin, valitse Volvo XC90.

FAQ-osio

Miten AWD vaikuttaa turvallisuuteen?

AWD-autot ovat yleensä turvallisempia, koska ne tarjoavat enemmän pitoa pinnasta riippumatta. Tämä näkyy selvimmin jäisillä ja lumisilla pinnoilla. Useimmat AWD-autot on myös varustettu kehittyneillä ohjelmistoratkaisuilla, jotka on suunniteltu lähettämään voimaa ennustettavasti ja hallitusti.

Kaikki tämä johtaa yhtenäisempään ja turvallisempaan ajokokemukseen. On kuitenkin tärkeää muistaa, että AWD-autot voivat joskus tarjota vääränlaista turvallisuuden tunnetta, varsinkin jos et vaihda renkaita valmistajan suositusten mukaisesti.

Onko AWD tärkeämpi kuin kunnolliset talvirenkaat?

AWD-järjestelmä on enemmän tai vähemmän hyödytön, jos autossasi ei ole kunnollisia renkaita. Koska AWD-autot ovat yleensä raskaampia, AWD-auto ilman kunnollisia renkaita voi usein vaikuttaa vaarallisemmalta. On ensiarvoisen tärkeää käyttää kunnollisia renkaita autossasi riippumatta siitä, onko se RDW/FWD vai AWD.

  Voiko hybridillä ajaa ilman akkua?

Kesäkuukausina kunnolliset renkaat ovat edelleen tarpeen, mutta ne eivät ole yhtä tärkeitä kuin talvikuukausina. Jotta olisit turvassa ympäri vuoden, käytä aina suositeltua rengassarjaa kutakin vuodenaikaa varten.

Mikä tekee autosta turvallisen?

Autojen turvallisuuteen liittyy monia näkökohtia, ja useimmat niistä ovat hallituksen määräämiä, mikä tarkoittaa, että valmistajat eivät voi myydä autoja, jotka eivät täytä tiettyjä turvallisuusstandardeja. Tämä on turvallisuuden vähimmäistaso, jota kaikkien autojen on noudatettava, jotta ne ovat yleisön saatavilla.

Tämän yläpuolella kehittyneet ohjelmistoratkaisut, kuten törmäyksenesto, jalankulkijoiden havaitseminen ja muut ADAS-järjestelmät, ovat nykyajan ajoneuvojen tärkeimpiä turvallisuustekijöitä. Joillakin automerkeillä on tapana tarjota oma näkemyksensä tietyistä turvallisuuskonsepteista, ja joskus ne ovat hyödyllisiä, joskus taas pelkkiä kikkailuja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z