Mikä on ylellisin avoauto?

Avoautot on tehty niille, jotka nauttivat hetken hengestä, tuulesta hiuksissaan ja autoilun tunteesta. Avoautoja ei ole tehty niille, jotka pitävät autoja vain työkoneina, vaan pikemminkin niille, jotka palvovat jokaista hetkeä, jonka he viettävät avoimella tiellä.

Olipa kyseessä sitten rannikkotie tai kesäinen vuoristosola, avoautoilla ajetaan varmasti maisemareittejä, jotka ovat täynnä aistien iloa. Edes suurimmat saatavilla olevat kattoluukut eivät vedä vertoja sille, miltä tuntuu ajaa ylellisellä avoautolla, ja nämä ovat ylellisimpiä, mitä rahalla saa.

Ylellisin avoauto on epäilemättä Rolls Royce Dawn. Jos 400 000 dollaria on kuitenkin liikaa viikonloppuristeilijälle, voit harkita myös ”lähestyttävämpää” Bentley Continental GTC:tä. Nämä kaksi ovat ylellisimpiä ja mukavimpia avoautoja, joita nykyään myydään.

Oli miten oli, kaikki eivät rakasta kruisailua avoautoissaan, vaan jotkut haluavat hieman enemmän jännitystä. Jos olet yksi heistä, muista tutustua V12-koneella varustettuun Lamborghini Aventador S Roadsteriin. Jos kuitenkin haluat mieluummin etumoottorisen eksoottisen GT:n, tutustu Ferrari 812 GTS:ään.

Rolls Royce Dawn – ylellistä ylellisyyttä.

400 000 dollaria maksava Rolls Royce Wraith on autojen täydellisyyden huippu. Rolls Royce Dawnin sisällä jokainen pinta on vuorattu mitä hienoimmalla nahalla, laadukkaimmalla alumiinilla ja luonteenomaisimmilla täyspuukoristeilla.

Jos nämä yhdistetään 563 hevosvoimaa tuottavaan twin-turbo V12-moottoriin, voisi luulla, että Dawn on jonkinlainen urheiluauto, mutta sitä se ei ole. Rolls Royce ei usko ”urheilullisiin luksusautoihin”. Rolls uskoo, että luksusautojen pitäisi olla 100-prosenttisesti ylellisyyttä, mukavuutta, hienostuneisuutta ja tyyliä, ja se on selvää heti, kun astut Dawnin sisälle.

  Paras urheiluauto pitkille kuljettajille

Bentley Continental GTC – Todellinen luksusauto, jossa on urheilullinen särmä.

Muutama vuosi sitten Bentley julkaisi rakastetun Bentley Continental GT:n kolmannen sukupolven, joka on kaikin puolin selvä parannus edeltävään malliin verrattuna. Virtaviivaisemmasta, hienostuneemmasta muotoilusta, jolle ovat ominaisia vahvat hydroformatut alumiinipaneelit aina kristallinkirkkaisiin ajovaloihin asti, uusi Continental on kauneusihanne.

Uuden Contin saa joko avoautona tai 2-ovisena coupéna. Voit myös valita urheilullisemman twin-turbo V8 -mallin tai twin-turbo V12 -cruiser-mallin välillä. Uudessa Continentalissa on uskomattomat sisätilat, joissa on kiinnitetty hämmästyttävää huomiota yksityiskohtiin ja perusteellinen ympäristön valaistusjärjestelmä, joka saa matkustamon tuntumaan kalliilta ja ylelliseltä.

Lamborghini Aventador S Roadster

Luksusautoja on nykyään kahdenlaisia. Toisella puolella ovat Rolls Royce, Maybach ja Bentley, jotka valmistavat hienoimpia ja mukavimpia luksusautoja menestyneimmille. Toisella puolella ovat Ferrari, Lamborgini ja McLaren, jotka ovat erikoistuneet huippusuorituskykyisiin eksoottisiin luksusautoihin, eikä mikään auto huuda eksoottisuutta niin paljon kuin Lamborghini Aventador.

Vaikka Aventadorin valmistus lopetetaan pian, tämän V12-moottorisen julisteauton vetovoima on yhtä vahva kuin ennenkin. Pian emme enää pääse nauttimaan tämän kaltaisista autoista, mikä tarkoittanee myös sitä, että näiden arvot vain nousevat muutaman vuoden kuluttua.

Ferrari 812 GTS

Ferrari 812 GTS on paras Ferrari-malli, jonka voit nykyään ostaa. Vaikka SF90 on Ferrarin nykyisen malliston lippulaivamalli, 812 GTS on sitä, mitä todellisen Ferrarin pitäisi olla, ja todennäköisesti myös viimeinen Ferrari laatuaan. Huutavan V12-moottorin ja salamannopeasti vaihtavan kaksoiskytkinvaihteiston ansiosta 812 on tämän listan tehokkain ja nopein auto.

  Mikä on paras ensimmäinen auto ostettavaksi?

812 näyttää uskomattomalta, kuulostaa uskomattomalta ja ajaa uskomattomasti, ja tuskin on ketään, joka uskoo, ettei 812 GTS olisi paras avoauto-GT, jonka rahalla saa nykyään. Tämän pedon ajamisessa on kuitenkin oltava varovainen, sillä yli 800 hevosvoimaa ei ole tarkoitettu kaikille. Tämä auto voi purra sinua, jos et ole varovainen, ja juuri sellaiselta todellisen Ferrarin pitäisi tuntua.

FAQ-osio

Mikä on paras käytetty ylellinen avoauto?

Paras käytetty luksusavoauto on ehdottomasti Mercedes Benz S-luokan coupe, koska se tarjoaa edelleen 90 % siitä, mitä nykyajan luksusauto tarjoaa, mutta paljon vähemmällä rahalla. S-Class Coupe näyttää upealta, ja siinä on kaksi laajakuvanäyttöistä kojelaudan näyttöä, joilla voi näyttää kaiken, mitä luksusautolta voi toivoa.

Yksi S-Class coupen parhaista puolista ovat istuimet, sillä ne ovat tukevat ja mukavat samaan aikaan, mikä tarkoittaa, että S-Class coupe on sekä urheilullinen että ylellinen samaan tapaan kuin Bentley Continental, mutta jälleen kerran paljon halvemmalla.

Mikä on markkinoiden paras arvokkain avoauto?

Markkinoiden paras arvokkain avoauto on 25 000 dollaria maksava Mazda MX-5 Miata. Tätä kompaktia urheiluautoa pidetään yleisesti parhaana 2-paikkaisena urheiluautona, kun otetaan huomioon sen arvo. Jos kuitenkin haluat arvosuunnittelun mukaisen 4-paikkaisen avoauton, kannattaa tutustua menossa olevaan BMW 4-sarjan avoautoon.

BMW 4-sarja on täydellinen yhdistelmä mukavuutta ja urheilullisuutta, sillä se tarjoaa dynaamisen alustan, joka on melko hyvin vaimennettu. Kaikki tämä tarkoittaa, että BMW 4-sarjaa on sekä hauska ajaa luksusautona että viikonloppuisin canyonilla, varsinkin jos valitset urheilullisemmat M-versiot.

  Ovatko hybridiautot hyviä moottoritieajossa?

Onko pehmeäkattoisista avoautoista tulossa nykyään normi?

Viimeisen vuosikymmenen aikana useimmat valmistajat ovat hiljalleen siirtyneet pois kovakattoisista avoautoista, koska ne ovat raskaita, liian monimutkaisia ja kalliita valmistaa. Tämä tarkoittaa sitä, että pehmeäkattoisista avoautoista on hitaasti tulossa normi, kun taas kovakattoisia autoja on ajan myötä yhä harvemmin.

Pehmeäkattoisia luksusautoja kritisoidaan usein siitä, että ne eivät ole läheskään yhtä hiljaisia tai mukavia kuin kovakattoiset avoautot, mutta Rolls Royce ja Bentley ovat onnistuneet osoittamaan, että niiden avoautomallit ovat yhtä mukavia kuin niiden coupe/4-oviset vaihtoehdot.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z