Mikä tekee luksusautosta luksusauton?

Jos olet koskaan miettinyt, mikä tekee luksusautosta luksusauton, et ole yksin. Vaikka monet olettavat, että kyse on vain näiden ajoneuvojen korkeasta hinnasta, todellisuudessa kyse on paljon muustakin. Luksusajoneuvot tarjoavat yleensä paljon mukavuuksia, joita ei yksinkertaisesti ole saatavilla useimpiin tavallisiin ajoneuvoihin, ja niiden valmistustavasta ajoneuvon sisällä olevien hienojen ominaisuuksien määrään asti nämä ovat todella autoja, jotka erottuvat muista. Jos olet utelias, mikä tekee luksusautosta todella ylellisen, jatka lukemista.

Laatu, joka tekee eron.

Ajattele asiaa näin: tyypillisessä luksusautossa on samat osat ja komponentit kuin tavallisessa autossa, mutta ero näiden osien ja komponenttien laadussa on silmiinpistävä. Tarkastellaan esimerkiksi auton sisätiloja. Kaikki autonvalmistajat tekevät autojensa sisätiloista mukavat ajaa ja istua niissä, mutta luksusautojen valmistajat menevät vielä askeleen pidemmälle. Luksusauton sisätilojen jokainen sentti on tehty tarjoamaan äärimmäistä mukavuutta sekä kuljettajille että matkustajille. Kuljettajia ja matkustajia hemmotellaan siinä määrin, että he ovat suojassa melulta ja erilaisilta tien epätäydellisyyksiltä.

Toinen esimerkki on jousitusjärjestelmä. Jousitusjärjestelmien tehtävänä on pitää pyörät tukevasti maassa useimmissa ajotilanteissa. Luksusautoissa on puolestaan parannetut jousitusjärjestelmät, jotka näennäisesti poistavat kaikki tien kuopat ja urat, jotta ajokokemus on erittäin tasainen. Itse asiassa luksusautossa et todennäköisesti edes huomaa, että nämä kuoppia ja kuoppia on edes olemassa. Joissakin luksusautoissa on jopa säädettävät ilmajousilla varustetut jousitukset, jotka kompensoivat automaattisesti tieolosuhteita.

  Mikä on BMW:n luksusversio?

Ominaisuuksilla on suuri merkitys

Kun on kyse luksusautoista, yksi suurimmista eroista tavallisiin autoihin verrattuna on niiden tarjoamien ominaisuuksien määrä ja laatu. Esimerkiksi kun tavallisessa autossa voi olla kangasistuimet, jotka ovat erittäin mukavat, luksusautossa voi olla oikeat nahkaistuimet, jotka ovat lämmitettävät ja joissa on erilaisia säätöjä lämmitykselle. Tavallisissa autoissa on radiot, CD-soittimet ja äänentoistojärjestelmät, mutta luksusautoissa on markkinoiden ehdottomasti parhaat äänentoistojärjestelmät, kuten Bang and Olufsen.

Muita luksusautoissa yleisesti esiintyviä ominaisuuksia ovat mm:

 • Atomizer-tuoksu matkustamossa
 • Lämmitettävät tai jäähdytettävät mukitelineet.
 • Digitaaliset ohjaamot
 • Taitettavat tarjottimet, joille voi asettaa ruokaa
 • Hierontalaitteilla varustetut etu- ja takaistuimet
 • Konepellin koristeet, jotka vetäytyvät sisään, jotta kukaan ei voi varastaa niitä.
 • LED-ajovalot
 • Tunnelmavalaistus koko autossa
 • Sähkötoimiset astinlaudat
 • Sähköisesti liukuvat takaikkunat
 • Katot, joissa näkyvät tähdet ja kuut
 • Satelliittiavusteiset autovaihteet
 • Kaksoiskuukatot
  Kuten huomaat, luksusautosta ei ole kyse vain lisäominaisuuksista, kuten mukitelineistä tai mukavista istuimista, vaan lämmitetyistä ja jäähdytetyistä mukitelineistä ja hierovista istuimista, jotka tekevät autosta luksusauton. Voit ajatella sitä kuin matkalaukun ostamista. Jos ostat matkalaukun tavaratalosta tai jopa matkatavarakaupasta, se pitää vaatteesi suojassa ja kuljettaa ne paikasta toiseen niin kuin pitääkin. Mutta jos ostat Louis Vuittonin matkalaukun, se ei ainoastaan kestä kauemmin ja näytä houkuttelevammalta, vaan sen logo kertoo maailmalle, että sinulla on varaa parhaaseen.
  Mikä on kallein luksusauto?

Luksusajoneuvoissa on yleensä myös ominaisuuksia, kuten alumiinista tai hiilikuidusta valmistetut korit teräksen sijasta, äänieristys, joka pitää kyydin paljon hiljaisempana, lukuisat turvaominaisuudet, jotka pitävät kaikki auton sisällä olevat turvassa, telematiikka, joka havaitsee automaattisesti kolarin ja kutsuu apua, ja jopa concierge-palvelut, kuten ajoneuvon nouto ja luovutus, kun on rutiinihuollon tai jopa takuukorjausten aika.

Näitä ominaisuuksia ei todellakaan saa vakioajoneuvoista, ja nämä ovat vain muutamia niistä ominaisuuksista, jotka tekevät luksusautoista niin ylellisiä.

Entä konepellin alla?

Luksusautossa on tietysti muutakin kuin sen mukavuus- ja käyttömukavuusominaisuudet. Luksusautot ovat hyvin erilaisia myös konepellin alla olevien kohteiden osalta. Siihen kuuluvat erittäin tehokkaat moottorit ja vaihteistot, ja yksi tämän tuloksista on keskimääräisen luksusauton kyky kiihdyttää nopeudesta 0 km/h nopeuteen 60 km/h tai nopeammin ennätysajassa – yleensä alle viidessä sekunnissa, autosta riippuen. Esimerkiksi Mercedes AMG Coupe -autolla kestää vain 3,7 sekuntia kiihdyttää auton nopeuteen 60 MPH, ja sen 563 hv:n moottorin ansiosta auton huippunopeus on 200 MPH.

Vaikka luksusajoneuvoissa on siis ominaisuuksia, jotka takaavat tasaisen ja hiljaisen ajon ja etuisuuksia, jotka saavat sinut tuntemaan olosi samanlaiseksi kuin lentäessäsi ensimmäisessä luokassa, ne ovat myös paljon paremmin rakennettuja, kun on kyse niistä asioista, jotka saavat ne toimimaan hyvin, eli niiden moottorista ja kaikesta muusta konepellin alla olevasta. Toisin sanoen luksusautot kulkevat paremmin, näyttävät paremmilta ja hemmottelevat kuljettajia ja matkustajia paremmin kuin tavalliset autot, mikä on vain muutama monista syistä, miksi niitä pidetään luksusautoina.

  Ylelliset autot, joiden ylläpitokustannukset ovat alhaiset

Vaikka luksusautoksi kutsutun auton mukana ei ole vähimmäishintaa, voit olettaa, että nykypäivän autojen hintojen perusteella yksikään nykyisin markkinoilla oleva luksusauto ei todennäköisesti ole saatavilla alle 35 000-40 000 dollarilla. Tämä on vain vähimmäishinta. Hyvä esimerkki on uusi Jeep Grand Wagoneer. Vaikka Jeepiä ei yleensä pidetä luksusautona, tämä malli maksaa täysin varustettuna yli 100 000 dollaria, mikä nostaa sen ehdottomasti ”luksusluokkaan”.

Muiden luksusajoneuvojen hinnat ovat olleet 3 miljoonaa dollaria, 6 miljoonaa dollaria ja jopa 12-15 miljoonaa dollaria, joten jos löydät todellisen luksusajoneuvon 35 000-40 000 dollarilla, voit pitää itseäsi onnekkaana. Moni asia todellakin tekee luksusautosta luksusauton, ja kun alat tutkia luksusajoneuvoja, saat käsityksen siitä, miksi nämä autot ovat niin haluttuja niin monille ihmisille.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z