Mikä tuloluokka ostaa BMW:n vs. Mercedeksen?

Yhdysvalloissa keskiluokkainen henkilö ajaa useimmiten Hondan, Toyotan tai Fordin kaltaisten merkkien autoja. Ja jotkut tutkijat ovat osoittaneet, että jopa 61 prosenttia superrikkaista henkilöistä ajaa myös Hondaa, Toyotaa tai Fordia.

IRS:n mukaan Yhdysvalloissa ”varakas” kotitalous on vähintään 250 000 dollaria vuodessa ansaitseva kotitalous. Tämä on 2 prosenttia koko väestöstä. Vaikka monet heistä eivät ostakaan BMW:tä ja Mercedestä, Mercedes näyttää olevan suositumpi auto syvien rahojen omaaville henkilöille.

BMW:tä ja Mercedestä ostavat molemmat samanlainen tuloluokka, eli ylempi keskiluokka ja varakkaat yksityishenkilöt. BMW:n 7-sarjan omistajan keskimääräiset kotitaloustulot ovat 184 000 dollaria, mutta Mercedeksen S-luokan omistajan keskimääräiset kotitaloustulot ovat 250 000 dollaria.

Luksusautoja ostavat tuloluokat

Alle 100 000 dollarin kotitalousvähennysluokassa vain 8 prosenttia ihmisistä omistaa luksusautoja yleensä, puhumattakaan BMW:stä tai Mercedeksestä erikseen. On melko ilmeistä, että tämä tuloluokka ei yleensä osta näitä merkkejä, lukuun ottamatta muutamia rohkeita yksilöitä, jotka todennäköisesti ovat liiankin innostuneita kyseisistä merkeistä.

Yli 50 prosenttia Yhdysvaltojen yleisestä väestöstä katsotaan keskiluokaksi. Ja ne, jotka ovat lähempänä varakkaiden 250 000 dollarin tulorajaa, ovat eniten kiinnostuneita ostamaan luksusautoja. Monet tutkijat uskovat, että kyseessä on useimmiten vanhempi yksilö, joka on päättänyt hemmotella itseään ja perhettään premium-luokan ajoneuvolla.

Merkit, kuten Mercedes, BMW ja Audi, ovat suosituimpia ylemmän keskiluokan kuljettajien keskuudessa, joiden kotitalouden tulot ovat 130-250 000 dollaria.

  Voiko Mercedestä hinata?

250 000 dollarin vuosituloluokassa luksusautot ovat melko yleisiä, varsinkin jos kyseessä on henkilö, joka ajaa paljon. Monet tämän luokan ajoneuvoista ovat kuitenkin myös paljon Mersua tai BMW:tä parempia. Bentleyn, Rolls Roycen, Porschen, Ferrarin tai Lamborghinin kaltaiset merkit ovat erittäin suosittuja harrastajien ja nuorempien henkilöiden keskuudessa.

Mercedeksen ostajien demografiset tiedot

Mercedeksen ostajat ovat yleensä miehiä, yli 45-vuotiaita ja tienaavat yli 150 000 dollaria vuodessa. Nämä luvut ovat vain yleisiä suuntaa-antavia, mutta ne näyttävät pitävän paikkansa useimmissa tapauksissa. Mersut ovat paljon suositumpia keski-ikäisten miesten keskuudessa kuin BMW:t.

Monilla automerkeillä on tapana tarjota halvempia malleja pienituloisille, mutta Mercedes ei tee niin. Mercedes-mallit ovat yleensä kalliimpia kuin muu segmentti, jossa sitä myydään.

Esimerkiksi Lexus on myös premium-merkki, jolla on korkeampi hintalappu, mutta Lexus on Toyotan alabrändi, ja joissakin tapauksissa Lexuksen vetovoima kärsii siitä. Sama pätee Audiin, sillä monet Audin sisätilojen osat jaetaan muun Volkswagen-konsernin kanssa.

Jos siis haluat tutkia sisätilojesi jokaista osaa, saatat löytää saman ohjauspyörän Audista ja Bentleystä tai samat valokatkaisimet Audista ja Volkswagen Golfista. Mercedes ei tee näin, sillä Mercedes valmistaa jokaisen osan yksinomaan Mercedestä varten.

BMW:n ostajien demografiset tiedot

BMW:n demografiset tiedot ovat hieman ”järkevämpiä”, sillä monet BMW-mallit ostavat harrastajat, jotka venyttävät budjettiaan niin, että heillä on varaa BMW:hen. Mikä puolestaan laskee BMW:n keskimääräistä tuloluokkaa noin 130 000 dollariin kotitaloutta kohti.

  Mikä on paras Mercedes talviajoon?

BMW:tä ostavat enimmäkseen 25-54-vuotiaat miespuoliset ostajat (40 % asiakaskunnasta). Jopa 75 prosentilla BMW:n ostajista ei ole lapsia, ja jopa 90 prosenttia uusien BMW:n ostajista omistaa oman kodin. Näiden tilastojen virhemarginaali on +/- 2,5 prosenttia 95 prosentin luotettavuustasolla.

BMW:n hinnat ovat myös hyvin erilaisia eri varustetasoilla. Alkutason 2020 BMW 740i maksaa noin 86 000 dollaria, ja huippumallit, kuten 2020 Alpina B7 BMW tai 760li, maksavat jopa 180 000-200 000 dollaria.

Muita luksusautoja koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä tuloluokka ostaa Rolls Roycen tai Bugattin?

Tyypillisten Rolls Roycen omistajien vuositulot ovat yli 1 miljoonaa dollaria, ja 52 %:lla heistä vuositulot ovat yli 5 miljoonaa dollaria. Yhden prosentin RR-omistajista vuositulot ovat alle 500 000 dollaria, ja keskimääräinen RR-omistaja on 55-vuotias. Useimmat Rolls Roycen omistajat ajavat autollaan, ja vain 3 %:lla heistä on autonkuljettaja.

Mutta entä Bugattin omistaja? Tyypillinen Bugattin omistaja on ylivoimaisesti rikkain kaikista. Joidenkin muutaman vuoden takaisten raporttien mukaan tyypillinen Bugatti Veyronin omistaja omistaa 84 autoa, kolme yksityiskonetta ja jahdin. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Bentleyn omistajalla on yleensä ”vain” 8 autoa.

Myykö ja maksaako Mercedes enemmän kuin BMW?

Mercedes Benz maksaa keskimäärin enemmän kuin BMW, ja vuoden 2020 Yhdysvaltojen automyyntitilastoissa Mercedes päihitti BMW:n 18 000 auton ylijäämällä. Tämä johtuu siitä, että Mercedeksen vetovoima on laajempi, sillä useimmat BMW:n omistajat pitävät Mersua vaihtoehtona, mutta tavallinen Mersun omistaja ei pidä BMW:tä sellaisena.

  Onko BMW:ssä paljon ongelmia?

Lisäksi Mercedes onnistuu myös tuottamaan parempia luotettavuustuloksia, ja Mercedeksen autot myös yleensä maksavat vähemmän, jos ne hajoavat.

Mikä on rikkaiden ihmisten suosituin auto?

Rikkaiden ihmisten suosituin auto on myös suosituin auto yleensä, ja se on Ford F150. Ford on onnistunut pitämään suosituimman auton ykköstittelin peräti neljän vuosikymmenen ajan, ja kaikki haluavat F150:n, tuloista riippumatta.

F150:stä on saatavana monia varusteita ja paketteja, jotka alkavat noin 20 000 dollarista, ja joidenkin raporttien mukaan jopa 22 000 myytyä F150:tä ostavat yli 200 000 dollaria ansaitsevat ihmiset. Jotkin mallit, kuten Jeep Grand Cherokee, ovat myös yli 200 000 dollaria ansaitsevien suosiossa.

Jeep onnistui myymään lähes 14 000 autoa yli 200 000 dollaria maksavalle kerholle. Honda on myös onnistunut myymään 13 460 Honda Pilottia yli 200 000 dollarin kerhoon vuonna 2016. On siis melko selvää, että rikkaat ihmiset eivät välttämättä halua kalliita autoja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z