Mikä tuloluokka ostaa hybridiautoja

Hiilidioksidipäästöttömät ajoneuvot yleistyvät nopeasti ympäri maailmaa sekä sähköautojen että hybridien myötä. Muutaman eri lähteen mukaan yli 54 prosenttia amerikkalaisista harkitsee joko sähkö- tai hybridiautoa seuraavaksi autonhankinnaksi, mikä osoittaa hiilidioksidipäästöttömän liikenteen kasvumallin viime vuosina.

Sähköautot ovat edelleen kaikkein kalleimpia, sillä sähköauton keskimääräinen kuukausimaksu on noin 550 dollaria, kun taas vastaava hybridin kuukausimaksu on jopa 100 dollaria pienempi. Tämä tarkoittaa, että hybridit ovat hieman helpommin saavutettavissa sähköautoihin verrattuna, mikä tarkoittaa, että keski- ja suurituloiset yhdysvaltalaiset kotitaloudet pitävät eniten hybridiautoista.

Toisaalta 10 prosenttia Yhdysvaltojen kotitalouksien tulojen perusteella suurimmasta osasta ostaa 35-40 prosenttia kaikista myynnissä olevista sähköautoista. Tämä ei ole mikään yllätys, sillä useimmat sähköautojen ostajat omistavat useita autoja, ja juuri he pystyvät sopeutumaan sähköautoiluun parhaiten.

Jos tarkastelemme 175 000 dollarin vuositulojen ryhmää, he ostavat 21 prosenttia kaikista myynnissä olevista sähköautoista ja vain noin 12 prosenttia myynnissä olevista hybrideistä. Tämä osoittaa myös, että hybridien ostajaryhmä on pienempi verrattuna sähköautoihin, mutta suurempi verrattuna polttomoottoriautoihin.

Hybridiautoja ostavat tuloluokat

Hybridiauton ostajan keskimääräinen luottotiedot ovat noin 741, mikä tarkoittaa, että nämä ostajat kuuluvat ”erittäin hyvien” luottotietojen ryhmään. Ne, joiden luottotiedot ovat yli 750, katsotaan ”erinomaisiksi”. On myös syytä mainita, että keskimääräisen sähköauton ostajan luottotiedot ovat noin 750.

Vaikka useimmat odottivat, että sähkö- ja hybridiautoja ostavien tuloluokkien pitäisi olla lähes identtisiä, näin ei kuitenkaan ole. Varakkaammat tuloluokat ostavat sähköautoja pääasiassa siksi, että monet markkinoiden halutuimmista sähköautoista ovat huomattavasti kalliimpia verrattuna suosituimpiin hybrideihin.

  Mikä on nopein sähköauto

Monet ostajat ovat kuitenkin kääntymässä takaisin polttomoottoriautoihin, koska useimmat hybridit eivät ole niin ”arvokkaita”, jos autoja ostetaan ja myydään usein. Erään tutkimuksen mukaan hybridiauto maksaa keskimäärin 3 700 dollaria enemmän kuin vastaava polttomoottoriauto, mikä tarkoittaa, että polttoainesäästöjen ansiosta lisäkustannusten kattamiseen kuluu lähes 9 vuotta.

Tämä on järkevää vain, jos hybridiautoa voi käyttää siihen, mihin se on tarkoitettu. Tällaiset tekijät ovat tärkeitä, kun on kyse hybridiautoja ostavista ikäryhmistä, koska he useimmiten leasing- ja rahoitusautoja ostavat 3-5 vuoden ajan.

Mitkä Yhdysvaltojen osavaltiot ja kaupungit ostavat eniten sähkö- ja hybridiautoja?

Koko Yhdysvalloissa on suuria eroja sekä hiilidioksidipäästöttömiä ajoneuvoja ostavien tuloluokkaryhmien että niiden tavanomaisten asuinpaikkojen välillä. Kalifornia on Yhdysvaltojen suosituin EV- ja hybridivaltio melko suurella marginaalilla, joka myös yleensä kasvaa ajan myötä.

Lisäksi Washington ja Florida jäävät Kalifornian jälkeen, kun on kyse vaihtoehtoisilla polttoaineilla toimivien autojen suosiosta. San Franciscon, Oaklandin ja San Josen alueella ostetaan eniten sekä hybridejä että sähköautoja koko Yhdysvalloissa.

Charlottesville, Virginia, on SF:n alueiden takana hybridien ja sähköautojen myynnissä. Valtaosa Yhdysvaltojen parhaiksi luokitelluista EV-/hybridiautoihin suuntautuneista kaupungeista ja alueista sijaitsee Kaliforniassa. Näyttää siltä, että hiilidioksidipäästöttömän liikenteen asiakaskysyntä on näillä alueilla voimakkainta, eikä se todennäköisesti hidastu lähiaikoina.

Logiikka hybridiautojen ostamisen taustalla – Kannattaako se!?

Useimmat ihmiset uskovat, että ostamalla hybridiauton he säästävät sekä ympäristöä että pankkitiliään, mutta asia on paljon monimutkaisempi. Vaikka hybridit teoriassa säästävätkin rahaa pitkällä aikavälillä, ne maksavat noin 3200 dollaria enemmän kuin vastaava polttomoottoriauto.

  Voiko olla liian painava autoon?

Jotta ne olisivat taloudellisesti kannattavia, sinun on saatava nämä kustannukset takaisin, kun omistat hybridin, mikä voi joskus olla vaikeaa, jos et voi luottaa hybridivoimansiirtoon koko ajan. Hybridin omistajilla kestää 6-10 vuotta, ennen kuin he saavat merkittävän säästön, jos he valitsevat hybridin polttomoottoriauton sijaan.

Hybrideillä on kuitenkin huomattavia etuja silloin, kun ne hankitaan työsuhdeautokannaksi, koska ne ovat paljon halvempia valtion veronalennusten ansiosta. Hybridin ostamisen kannattavuus riippuu siis jokaisesta yksilöstä ja siitä, miten hän hankkii ja käyttää autoja päivittäin.

UKK-osio

Mitkä ikäryhmät ostavat hybridejä?

Muutamien tutkimusten mukaan yli 52 prosenttia kaikista hybridiautojen asiakkaista on yli 55-vuotiaita, mikä tarkoittaa, että hybridit ovat enimmäkseen vanhemman sukupolven suosiossa. EV:n ostajat ovat yleensä hieman nuorempia, luultavasti siksi, että EV-sensaatio on merkityksellisempi nuoremmille ja varakkaammille asiakkaille.

Tämä ei kuitenkaan ole yllätys, koska yli 55-vuotiaat ostavat joka tapauksessa 44 prosenttia kaikista uusista autoista. Miehet ostavat myös mieluummin hybridiautoja, sillä noin 31 prosenttia miesasiakkaista haluaa ostaa hybridin seuraavaksi autokseen, kun taas naisista noin 26 prosenttia on kiinnostunut ostamaan hybridin seuraavaksi autokseen.

Mitkä ovat hybridiautojen haitat?

Edellä mainitun hybridiautojen taustalla olevan taloudellisen logiikan lisäksi niihin liittyy myös joukko haittoja, joita useimmat asiakkaat eivät edes ajattele. Hybridit maksavat enemmän rahaa, ne tarjoavat yleensä vähemmän tehoa ja ovat samalla painavampia, eivätkä ne ole kovin tehokkaita moottoritiellä.

  Mikä on halvin auto, jossa on Android Auto?

Akkujen vaihtohinnat ovat edelleen korkeat, eikä hybridiautojen saatavuus ole kovin kattava. Lisäksi ne ovat monimutkaisempia, mikä yleensä tarkoittaa, että niiden korjaaminen on kalliimpaa, jos jokin menee pieleen.

Miksi minun pitäisi ostaa hybridi sähköauton sijaan?

Jos olet henkilö, joka ei ole koskaan kokenut hybridiä tai EV:tä, sinun kannattaa valita hybridi, koska hybridit ovat täydellinen välivaihe täydellisen sähköistymisen ja perinteisen polttomoottoriauton välillä. Näin voit testata vesiä ja nähdä, voisitko hyötyä varhaisesta siirtymisestä sähköautoon.

Jos pystyt maksimoimaan hybridin käytön, voit siirtyä seuraavana autonhankintana täysimittaiseen sähköautoon. Toisaalta, jos et aio maksimoida hybridiominaisuuksia, sinun on parempi valita polttomoottoriauto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z