Mikä VW Golf on paras

Volkswagen Golf

Vuodesta 1974 lähtien VW Golf on ollut yksi suosituimmista ja parhaista yleiskäyttöisistä autoista, joita rahalla saa. Syy Golfin menestykseen on se, että siinä yhdistyvät monet maailmat yhdeksi paketiksi ilman, että se maksaa paljon rahaa. Golf on riittävän suuri, se tarjoaa laadukkaita materiaaleja, tekniikkaa, mukavuutta ja kohtuulliset käyttökustannukset ilman, että se maksaa paljon rahaa.

Siksi ei ole mikään yllätys, että Volkswagen on onnistunut myymään yli 35 miljoonaa kappaletta VW Golfin perustamisesta lähtien. Vuosi sitten VW esitteli upouuden 8. sukupolven VW Golfin jatkaakseen yhtä autoteollisuuden suosituimmista ajolinjoista. Mikä VW Golf on kuitenkin paras?

Kaikista paras VW Golf -malli on VW Golf Mk7.5, koska se on kokonaisvaltaisempi paketti verrattuna uusimpaan Golfiin ja koska se on paljon parempi kuin tavallinen Mk7 Golf. Toiseksi paras VW Golf -malli on upouusi Mk8-malli, koska se toi VW Golfin uuteen aikakauteen.

Kolmanneksi paras VW Golf -malli on tavallinen Mk7 Golf, koska se on parempi kuin Mk6, mutta ei läheskään yhtä hyvä kuin Mk7.5 ja Mk8. Joka tapauksessa Mk6 ja Mk5 ovat myös todella hyviä vaihtoehtoja, varsinkin jos valitset faceliftin jälkeiset mallit.

2017-2020 VW Golf Mk7.5

7.5 Golf esiteltiin vuonna 2017 perusteellisesti uudistettuna versiona tavallisesta 7. sukupolven VW Golfista. 7.5 toi mukanaan lukuisia parannuksia tavalliseen Mk7-malliin verrattuna, mikä teki Mk7.5:stä paljon kilpailukykyisemmän. 7.5 Golfissa on tehokkaammat moottorit, uudistettu vaihteisto ja parempi polttoainetehokkuus.

  Onko Volkswagen Atlas hyvä auto?

Muotoilullisesti 7-5 Golf sai paljon parannuksia, kuten LED-ajovalot ja takavalot, virtaviivaisemman etu- ja takasuunnittelun sekä paremman näköiset vanteet. 7-5 on ensimmäinen Golf, jossa on täysin digitaalinen mittaristo, ja keskellä oleva infotainment-näyttö sekä muutamat muut yksityiskohdat sisätiloissa ovat tavallista Golf 7:ää parempia.

Luotettavuudeltaan 7.5 Golf on parempi kuin Golf 7 ja Golf 8, koska 7.5 ratkaisi monet Golf 7:ää vaivanneet ongelmat. Golf 8 on vielä alkutekijöissään, mikä tarkoittaa, että ongelmia esiintyy helposti, mutta ne todennäköisesti korjataan mahdollisessa Golf 8.5:ssä.

2020-nykyinen VW Golf Mk8

Vuonna 2020 esiteltiin upouusi VW Golf 8, jota monet pitävät ristiriitaisena autona. Volkswagen ei mennyt liioittelemaan ulkoisen muotoilun kanssa, jota toiset kehuvat ja toiset kritisoivat. Niin tai näin, voidaan sanoa, että Mk8 Golf sekä ei näytä kovinkaan uudelta että huonosti spesifioidut mallit näyttävät halvoilta.

Sisätiloissa sijaitsee suurin osa kiistoista, sillä Golf 8:n mukana tulee joukko kosketusherkkiä asioita, mikä ei välttämättä ole hyvä asia. VW Golf on aina ollut täydellisesti sisustettu, mikä tarkoittaa, että ergonomia on vähän osa sitä, mikä tekee VW Golfista VW Golfin, ja jos tätä muutetaan ja auto täytetään kosketusherkillä napeilla, auto ei ole enää niin helppokäyttöinen kuin se oli ennen.

Toiseksi, Mk8:n rakentamisen laatu ei ole läheskään yhtä hyvä kuin 7.5:ssä. Dieselgate-skandaali iski kovaa VW:hen, ja se näkyy. Mk8 on kuitenkin edelleen edistynein, tehokkain, suorituskykyisin ja mukavin Golf.

  Volkswagen Tiguan yleiset ongelmat

2012-2017 VW Golf Mk7

Jos menemme ajassa taaksepäin ja vertaamme Golf 7:n saamaa vastaanottoa Golf 8:n saamaan vastaanottoon, huomaamme heti, miksi niin monet ihmiset ylistävät Golf 7:ää ja miksi niin monet ihmiset arvostelevat Golf 8:aa. Golf 7 näyttää riittävän erilaiselta kuin Golf 6, mutta samalla se on myös sopivan näköinen, erityisesti R-Line-, GTI- ja GTD-malleissa.

Golf 7:n sisätilat ovat suurin piirtein samat kuin 7.5:ssä, lukuun ottamatta digitaalista ohjaamoa ja paremman näköistä keskusnäyttöä. Syy siihen, miksi Golf 7 on niin hyvä kuin se on, on se, että se tarjoaa parhaan vastineen rahalle kaikista tämän listan VW Golf -malleista, ja siksi Golf 7 on nyt yksi markkinoiden suosituimmista käytetyistä autoista.

Toki Golf 7.5 on luotettavampi ja se näyttää paremmalta, mutta Golf 7 on halvempi, eikä kokonaiskokemus ole kovinkaan erilainen. Golf 8 on hinnaltaan Golf 7:n yläpuolella, vaikka sen rakentamisen laatu on Golf 7:ään verrattuna heikompi.

FAQ-osio

Mikä VW Golfin varustetaso on paras?

VW Golfia on yleensä saatavana kuutena eri varustevaihtoehtona, kuten Highline, Trendline, Comfortline, R-Line, GTI, GTE, GTD ja Golf R. Trendline- ja Comfortline-varustevaihtoehdot ovat lähtötason varustevaihtoehtoja, koska niissä on perusvarustetasot, mutta niitä voi päivittää yksittäisillä lisävarusteilla.

Highline-varustetaso on keskitason varustelutaso, ja monet 2. käden Golfin asiakkaat valitsevat sen mieluiten. R-Line on Golfin paras visuaalinen paketti, GTD on paras ja tehokkain diesel-Golf, GTI on ikonisin hot-hatch, kun taas Golf R on tehokkain Golf-malli ja ainoa AWD-suorituskykyinen Golf.

  Volkswagen Atlas yleiset ongelmat

Onko VW Golf GTI parempi kuin VW Golf R?

Volkswagen Golf GTI kilpailee Audi S3:n kanssa, kun taas Golf R kilpailee Audi RS3:n kanssa, mikä tarkoittaa sitä, että GTI/S3 ovat lähtötason suorituskykyisiä malleja, kun taas Golf R/RS3 ovat huipputason hot hatchbackeja.

GTI:n teho on tyypillisesti 200-250 hv mallivuodesta riippuen, kun taas Golf R:n teho on tyypillisesti noin 300 hv. Golf R:ssä on neljä pakoputkea ja pysyvä AWD-järjestelmä, kun taas Golf GTI:ssä on kaksi pakoputkea ja pysyvä etuvetojärjestelmä.

Mikä VW Golf on huonoin?

Mk4 ja erityisesti Mk4 GTI Golf on kaikista huonoin VW Golf, mutta se ei välttämättä ole huono auto. Golf 4 GTI ei koskaan tarjonnut mitään erityistä, koska se näyttää samalta kuin tavallinen Golf, siitä puuttuu tehoa ja se ajaa todella elottomalla tavalla.

Kuten edellä todettiin, älä ajattele, että Mk4 on huono auto, koska se ei ole sitä, mutta verrattuna kaikkiin muihin VW Golf -malleihin, se on varmasti heikoin lenkki.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z