Miksei useammissa autoissa ole itsemurhaovia?

Itsemurhaovet saavuttivat huippunsa toisen maailmansodan jälkeisellä aikakaudella, ja nyt näyttää siltä, että vain kourallinen valmistajia on halukas ja kykenevä käyttämään tämäntyyppistä ovimallia. Itsemurha-, valmentaja- tai takaraivo-ovet ovat yleisimpiä tähän ovimalliin liittyviä nimityksiä.

Syy siihen, että useimmissa autoissa käytetään tavallisia ovia, on se, että tavalliset ovet ovat parhaita. Olipa asia miten tahansa, itsemurhaovet eivät ole läheskään yhtä käytännöllisiä. Kun avaat takaniveliset ovet kokonaan, on erittäin vaikeaa vetää ovia kiinni, koska ne ovat painavia ja kaukana.

Sitä paitsi niitä kutsutaan itsemurhaoviksi, koska ne ovat matkustajien turvallisuuden kannalta vaarallisempia kuin useimmat ovet. Rolls Royce on kuitenkin merkki, joka on ylpeä siitä, että se käyttää hienoimpia materiaaleja ja mekanismeja, joita ihmiset tuntevat, joten on vaikea sanoa, että itsemurhaovet ovat huonoja, kun Rolls käyttää niitä.

Kuten mainittu, itsemurhaovet ovat painavia ja kaukana täysin auki ollessaan, mutta Rolls tarjoaa avustettuja ovia, jotka tekevät koko prosessista paljon helpomman. Olipa näiden ovien käytännöllisyydestä mitä mieltä tahansa, kukaan ei voi kiistää sitä, miten helposti ne ovat käytettävissä ja miten siistiltä ne näyttävät.

Itsemurhaovien edut – Miksi useampien autojen pitäisi käyttää itsemurhaovia?

Takaovet mahdollistavat helpomman ja siromman sisään- ja ulospääsyn autosta, mikä on välttämätöntä luksusautoissa. Tällaisten ovien ansiosta autonkuljettajat pääsevät myös helpommin takaovelle, ja lastenistuimen asentaminen on paljon helpompaa autoon, jossa on takanivelovet.

  Pitäisikö minun ostaa maasturi vai sedan?

Koska itsemurhaovissa käytetään takasaranaa, B-pylvästä ei tarvita, mikä voi tehdä auton muotoilusta paljon hienomman näköisen. Kuten aiemmin mainittiin, Rolls Royce tarjoaa avustettuja itsemurhaovia, joiden ansiosta ne on helppo avata ja sulkea. Tämä mekanismi ei kuitenkaan toimi täydellisesti, jos maa ei ole tasainen.

Sinun tarvitsee vain painaa painiketta auton sisällä, ja ovet sulkeutuvat itsestään kokonaan. Rolls Royce ei tarjoa täysin avustetusti avautuvia ovia, koska tämä aiheuttaa tiettyjä turvallisuusongelmia. Rolls on kuitenkin helpottanut ovien avaamista avustamalla sinua ovien avaamisen aikana.

Itsemurhaovien haitat – Miksi kaikkien autojen pitäisi luopua niistä?

Vaikka ne ovat tyylikkäitä ja siistin näköisiä, ne ovat hieman kyseenalaisia turvallisuuden kannalta, koska ne voidaan helposti avata liikkeessä. Tämä tarkoittaa, että jos et sulje niitä kokonaan, tuulenpuuska saattaa avata ne helpommin, koska ne avautuvat tuulen virtaa vastaan.

Lisäksi, jos satut avaamaan tavallisen oven liikenteessä ja jos auto osuu siihen, ne ylikorostavat oven, mutta sinulla on suurempi mahdollisuus selvitä koko koettelemuksesta naarmuitta. Toisaalta, jos joku törmää oviin poistuessasi autosta, jossa on itsemurhaovet, on todennäköisempää, että joudut ovien puristuksiin.

Suurin ongelma itsemurhaovissa on kuitenkin se, että ne vaikuttavat liikaa rakenteelliseen eheyteen, jos B-pylvästä ei ole. Kuvittele sivutörmäys autoon, jossa ei ole B-pylvästä, varsinkin kun tiedät, että tällaiset törmäykset voivat helposti päättyä traagisesti, jopa pienemmillä nopeuksilla.

  Parhaat hybridiautot pitkille kuljettajille

Tämä tarkoittaa, että valmistajien on korvattava B-pilarin puuttuminen, mikä voi lisätä valmistuskustannuksia eksponentiaalisesti. Kaiken kaikkiaan, jos itsemurhaovet olisivat niin hyviä kuin jotkut luulevat, niitä olisi saatavilla laajemmin.

Autot, joissa on itsemurhaovet – Miksi niitä sittenkin käytetään?

Jos haluat ostaa uuden auton, jossa on tarjolla itsemurhaovet, sinun on joko käytettävä omaisuus Rolls Royce -autoon tai voit tutustua Lincoln Coach Edition Continentaliin, Mazda MX30:een tai BMW i3:een.

Syy siihen, miksi näissä autoissa käytetään itsemurhaovia, on erilainen. Rolls Royce käyttää niitä, koska ne tekevät autoista eksklusiivisia, mikä tekee niistä ainutlaatuisia. Tämä on tärkein syy siihen, miksi Rolls käyttää niitä, erityisesti siksi, että tällaiset ovet yhdistettiin aikoinaan luksusautoihin, ja siitä nimi coach-ovet sai alkunsa.

Lincoln Continental käyttää itsemurhaovia muistuttaakseen vanhempia Lincoln-autoja, jotka tunnetusti käyttivät tätä ovimallia. Mazda käyttää niitä, koska takaovet ovat liian pienet, eivätkä ne vaikuta rakenteelliseen eheyteen kovinkaan paljon, mikä on myös syy siihen, miksi i3:ssa käytetään niitä.

UKK-osio

Voinko varustaa autoni itsemurhaovilla?

Kyllä, voit todellakin, ja on olemassa muutamia yrityksiä, jotka ovat valmiita tekemään sen puolestasi noin 1000 dollarilla. Hinta tietenkin vaihtelee sen mukaan, kuinka monta ovea haluat vaihtaa ja kuinka hienostuneen mekanismin haluat.

Joka tapauksessa tavalliset ovet on mahdollista muuttaa itsemurhaoviksi. Tämä on yleinen trendi jälkimarkkinoiden luksusautoteollisuudessa, ja monet harrastajat nauttivat tällaisista ovista. Jos kuitenkin teet näin, se murhaa autosi jälleenmyyntiarvon samalla.

  Miksi autoni haisee mädille munille?

Mitkä ovat markkinoiden siisteimmät auton ovet?

Koenigsegg on ruotsalainen hyperautomerkki, joka käyttää niin sanottuja ”Twisted Synchrohelix Actuation” -ovia. Nämä ovet ovat ylivoimaisesti siisteimmät koko autoteollisuudessa, koska ne avautuvat ulos ja ylös. Saranamekanismi on erittäin kehittynyt, ja vaatii melko paljon insinöörityötä, jotta niistä saadaan turvalliset ja luotettavat.

Ne voivat kuitenkin olla hieman ongelmallisia korkeiden reunakivien kohdalla, mutta Koenigsegg ratkaisi ongelman sisällyttämällä ovenkarmiin läheisyysanturit, joten ovet varoittavat, kun ne tulevat liian lähelle reunakiveä.

Ovatko perhos- ja saksiluukut sama asia?

Perho-ovet ovat saranoitu A-pilarin kohdalla, ja juuri se tekee niistä ainutlaatuiset ja erottavat ne muista ovityypeistä. Saksiovet taas ovat saranoituja edessä aivan kuten tavalliset ovet, mutta erona on, että ne aukeavat ylöspäin.

Oli miten oli, perho-ovet ja saksiluukkuovet eivät ole lainkaan samanlaisia. Perho-ovet myös kiertyvät vinoon avautuessaan, kun taas saksiovet pysyvät pystyssä koko prosessin ajan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z