Miksi Volvo lopetti xc70:n valmistuksen?

Volvo tunnetaan yleisesti turvallisista autoistaan. Valitettavasti tämä merkki tunnetaan myös siitä, että sen autot ovat kaikkein epäluotettavimpia. XC70 on yksi Volvon kaikkien aikojen vähiten luotettavista autoista. Mutta miksi Volvo lopetti XC70-kombi-auton valmistuksen?

Volvo lopetti Volvo XC70:n valmistuksen, koska kilpailevat mallit, kuten Volkswagen Golf SportWagen ja Subaru Outback, olivat edullisempia. Tämän seurauksena myynti jäi melko paljon Volvon odotuksia pienemmäksi. Sitä paitsi XC70 kuului tuolloin myös kaikkein epäluotettavimpiin farmariautoihin.

Sen lisäksi, että Volvo XC70 oli epäluotettava, sen polttoainetaloudellisuus oli huono, ja sen käsittely oli hankalaa kilpailijoihin verrattuna. Kaiken kaikkiaan tämä auto oli hyvin rakennettu kaikkiin maastoihin. Lisäksi se oli hienostunut ajettava, siinä oli paljon tilaa ja se oli houkutteleva. Lisäksi 18-tuumaiset kevytmetallivanteet antoivat sille urheilullisen ilmeen.

Volvo XC70:n ominaisuudet

Volvo XC70 tuli markkinoille vuoden 1996 lopulla. Volvo esitteli kolme mallisarjaa, joihin kuuluvat Volvo S70, V70 ja V70. S70 oli sedan, kun taas V70 oli farmari. Vuonna 2002 V70 XC -maastoversio vaihtoi nimensä XC70:ksi.

Kilpailijoidensa tapaan XC70 oli rakennettu maastokäyttöön, ja siinä oli vankka nelivetojärjestelmä. 5-ovinen farmariauto oli kauniisti muotoiltu ja erittäin houkutteleva silmälle. Sen lisäksi siinä on ylellinen sisustus, joka on samanlainen kuin muissa Volvon huippumalleissa.

Lisäksi tässä autossa oli 5-sylinterinen rivimoottori 2 461 cm3:n turbodieselmoottori. Lisäksi siinä oli 5-vaihteinen manuaalivaihteisto tai 4-vaihteinen automaattivaihteisto ja vaihtoehtoina FWD- tai AWD-järjestelmät. Auton akseliväli oli noin 267 cm, joten se oli hieman pitkä.

  Kumpi on turvallisempi, Tesla vai Volvo?

Turvallisuuden osalta Volvo XC70 oli epäilemättä yksi turvallisimmista farmariautoista maanteillä. Se oli varustettu kaupunkiturvallisuudella, kuolleen kulman varoittimella, takimmaisilla lapsilukoilla, matalien rengaspaineiden varoittimella, ajonvakautuksella, luistonestolla, kaistavahvistimella ja peruutuskameralla.

Oliko viimeisen sukupolven Volvo XC70 kilpailukykyinen?

Vaikka Volvo XC70 lopetettiin pysyvästi, se oli mukava auto, jossa oli erinomaiset ominaisuudet. Esimerkiksi vuoden 2016 Volvo XC70:stä oli saatavana kolme eri varustetasoa. Nämä ovat T5, T5 Premier ja T5 Platinum. Perusmalli oli T5, jossa oli perusominaisuudet.

Volvo XC7 T5:ssä oli 7-tuumainen näyttö infotainment-järjestelmää varten, vakionopeudensäädin, Bluetooth, automaattinen hätäjarrutus alhaisella nopeudella, Wi-Fi, lämmitettävät etuistuimet ja satelliittiradio. Toisin kuin muut korkeamman hintaluokan versiot, tämä perusmalli oli varsin edullinen.

Ylellisemmästä kyydistä kiinnostuneet ostajat valitsivat T5 Premier -mallin, jossa oli useita lisäominaisuuksia. Näitä ovat muun muassa kuutakatto, nahkaverhoilu ja navigointi. T5 Platinum oli sitä vastoin vielä ylellisempi kuin T5 Premier. Tähän varusteluun lisättiin ominaisuuksia, kuten huippuluokan Harman Kardon -järjestelmä, mukautuvat ajovalot ja kuolleen kulman valvonta.

Näiden erinomaisten lisävarusteiden lisäksi Volvo tarjosi myös kaksi pakettia: Proximity-paketin ja teknologiapaketin. Proximity-paketissa on mm. avaimeton sisäänpääsy, sähkötoiminen takaluukku ja peruutuskamera. Toisaalta teknologiapaketti tarjosi erilaisia aktiivisia turvallisuusominaisuuksia.

Sen lisäksi, että kilpailijat tarjosivat parempia ja edullisempia ajoneuvoja, Volvo XC70:ssä oli monia ominaisuuksia, joita ostajat rakastavat farmariautoissa. Siitä huolimatta perusmallin noin 39 500 dollarin lähtöhinnalla tämä auto oli melko kallis. T5 Platinum -mallin lähtöhinta oli noin 48 100 dollaria.

  Ovatko Volvon osat kalliita?

Mikä auto korvasi Volvo XC70 -perävaunun?

Vuonna 2016 lakkautetun Volvo esitteli uuden auton, Volvo V90 -katumaasturin. Vaikka V90 esiteltiin samana vuonna kuin XC70 lopetettiin, se ei koskaan korvannut edellistä. Vuonna 2017 Volvo esitteli uuden maastoauton, joka tunnetaan nimellä Volvo V90 Cross Country -vaunu. Tämä auto korvasi XC70:n.

Volvo V90 Cross Country Wagon suunniteltiin rikkomaan V90 Wagon -mallin ja V90 SUV:n välinen kuilu. Aivan kuten XC70, V90 Cross Country Wagon on rakennettu menestymään kaikissa maastoissa. Se on kuitenkin melko paljon suurempi kuin lopetettu XC70.

V90 Cross Countryn ominaisuudet

Toisin kuin edeltäjänsä, Volvo V90 on upeasti rakennettu, ja sen muotoilu ja viimeistely ovat ihastuttavia. Sen lisäksi siinä on runsaasti ylellisiä ominaisuuksia, ja se on yksi markkinoiden parhaista farmareista. Sitä paitsi sillä voi kruisailla kaikissa maastoissa erittäin helposti.

Volvo V90 Cross Country ylpeilee AWD-järjestelmällä, jonka maavara on 204 mm. Tämä osoittaa, ettei sinulla ole vaikeuksia maastossa liikuttaessa. Lisäksi sillä on kokoonsa nähden erinomainen vetokyky, 2400 kg. Lisäksi se on teknisesti edistyksellinen, ja siinä on ominaisuuksia, kuten runsas kuljettajan avustin ja pöytämallinen infotainment-kosketusnäyttö.

Kaiken loiston ja ylellisyyden lisäksi tämä auto ei kuitenkaan ole halpa. Sen vuoden 2021 malliin on varattava noin 50 000 dollaria. Ottaen huomioon saamasi ominaisuudet se on jokaisen siihen käytetyn kolikon arvoinen.

FAQ

### Ovatko käytetyt Volvo XC70 hyvät autot?
Kyllä, käytetty Volvo XC70 on hyvä käytetty auto. Sinun on kuitenkin huollettava se kunnolla, jotta vältät usein ilmenevät ongelmat. Varmista myös ennen tämän auton ostamista, että omistaja on huoltanut sitä kunnolla, jotta se ei aiheuta sinulle paljon päänvaivaa.

  Miksi Volvojen arvo laskee niin nopeasti?

Onko Volvon huoltaminen kallista?

Kyllä, Volvon ylläpito on erittäin kallista. Keskimäärin voit joutua käyttämään vuosittain yli 12 000 dollaria Volvon ylläpitoon. Tämä on kuitenkin hieman halvempaa verrattuna Mercedeksen ylläpitoon, jonka vuosikustannukset ovat 12 900 dollaria, ja BMW:n ylläpitoon, jonka vuosikustannukset ovat 17 800 dollaria.

Kuinka monta kilometriä Volvo kestää?

Riippumatta siitä, minkä tyyppisellä autolla ajat, sen kestävyys määräytyy yleensä sen mukaan, miten hyvin huollat sitä. Näin ollen oikein hoidettu Volvo kestää yli 20 vuotta tai yli 200 000 kilometriä. Jos kuitenkin ajat luotettavammalla Volvo-mallilla, voit ajaa jopa yli 300 000 kilometriä.

Johtopäätös

Tärkein syy siihen, miksi Volvo lopetti Volvo XC70:n valmistuksen, oli Subaru Outbackin ja Volkswagen Golf SportWagenin kaltaisten kilpailevien farmariautojen kova kilpailu. Toisin kuin Volvo XC70, nämä kaksi farmariautoa olivat luotettavampia ja käsiteltävyydeltään parempia.

Volvo on kuitenkin esitellyt Volvo V90 Cross Country Wagon -mallin XC70 Wagon -mallin korvaajaksi. Vaikka tämä auto jää edelleen jälkeen luotettavuudessa, se on hieman parempi ja tilavampi kuin XC70.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z