Miksi Volvojen arvo laskee niin nopeasti?

Monet ostavat Volvoja niiden tyylin ja turvallisuuden vuoksi. Viime vuosina Volvo on parantanut muotoilua ja jopa tekniikkaa. Miksi Volvot siis menettävät arvoaan niin nopeasti?

Volvojen arvo laskee niin nopeasti, koska niiden korjaukset ovat kalliita ja osia on vaikea saada. Vaikka osia löytyisikin, ne ovat kalliita. Uusien ja parempien mallien tulo markkinoille saa myös vanhemmat mallit menettämään arvoaan.

Kaikki Volvo-mallit eivät kuitenkaan heikkene nopeasti, vaan jotkut säilyttävät arvonsa vielä kohtuullisen pitkään.

Syyt Volvon arvon alenemiseen

Korkeat ylläpitokustannukset

Volvo-autot ovat epäilemättä turvallisia. Uudempi muotoilu ja tekniikka tekevät niiden merkistä entistä hienostuneemman, mutta silti nämä samat autot menettävät arvonsa ajan myötä. Jos ostit Volvo S60:n 56 000 dollarilla viisi vuotta sitten, voit varautua menettämään huomattavasti rahaa, jos aiot myydä sen nyt.

Volvo-autot, jotka ovat olleet liikenteessä viisi vuotta, ovat todennäköisesti joutuneet koville olosuhteille, jotka ovat kuluttaneet ajoneuvoa. Tämä tarkoittaa, että auto tarvitsee korjauksia ja mahdollisesti joitakin osia on vaihdettava. Jotkin näistä osista ovat melko kalliita ja vaikeasti saatavissa.

Saattaa yllättää, että monet tavalliset mekaanikot eivät osaa hoitaa Volvojen korjauksia. Tämä pakottaa sinut viemään autosi sertifioituun jälleenmyyjään, mikä nostaa korjauskustannuksia. Monet eivät ostaisi 6 000 dollarin Volvoa ja käyttäisi 45 000 dollaria osiin ja korjauksiin. Joten vaikka näetkin ostajia, he hinnoittelevat sen halvalla.

Osien valmistuksen etäisyys

Volvoja valmistetaan Ruotsissa ja Belgiassa, minkä jälkeen ne kuljetetaan eri puolille maailmaa. Ja jos joku joutuu käyttämään niin paljon rahaa käytetyn auton kuljettamiseen omalle paikkakunnalleen, miksei voisi valita autoja, joita löytyy paikallisesti? Esimerkiksi Yhdysvalloissa jotkut ihmiset eivät osta käytettyä Volvoa, ei siksi, että se ei olisi hyvä, vaan siksi, että sen tuominen on liian kallista.

  Onko Volvoissa hyvät moottorit?

Sanotaan, että auto tuodaan hyväkuntoisena; se tarvitsee kuitenkin huollon jonkin ajan kuluttua. Tämä tarkoittaa, että myös osat on kuljetettava, koska niitä on vaikea löytää paikallisesti. Volvon osat ovat luonnollisesti kalliita, joten niiden lähettäminen nostaa hintaa entisestään. Useimmat ihmiset valitsevat siis mieluummin auton, jonka osat ovat helposti saatavilla ja edullisempia.

Mallit, joihin on merkitty tietty vika

Jotkin Volvo-mallit menettävät arvoaan, mutta ei välttämättä sen vuoksi, kuinka kauan niillä on ajettu. Ne menettävät arvoaan, koska niissä on tunnetusti jokin tietty vika tai ongelma, joka johtuu tehtaalta peräisin olevasta viasta. Kaikki mallit, jotka on merkitty tällä tavoin, menettävät arvoaan. Miksi kukaan haluaisi ostaa auton, jossa on katalysaattoriongelmia?

Kuluttajat ovat maininneet, että esimerkiksi vuoden 2021 XC90:n joissakin versioissa oli ongelmia voimansiirron, jarrujärjestelmien, sähköpainikkeiden ja jopa korin muotoilun kanssa. Malleilla, joissa on todettu olevan näitä ongelmia, saattaa olla vähäinen kysyntä, jolloin hinta putoaa kuin kivi.

Uudempien mallien käyttöönotto

Autot yleensä (ei vain Volvot) menettävät arvoaan jonkin ajan kuluttua. Uusia ja parempia malleja tulee markkinoille vuosittain. Miksi joku siis valitsisi vanhemman mallin, kun uudemmat mallit lupaavat monia uusia ominaisuuksia ja tekniikkaa, joita ei löydy entisistä?

Tämä pätee erityisesti niihin ihmisiin, jotka ovat hulluna teknologian parantamiseen ja haluavat omistaa kaupungin uusimmat autot. Tämän ideologian myötä sellaisten autojen, joissa on vanhentunutta teknologiaa, kysyntä vähenee. Tämä johtaa siihen, että omistajat myyvät halvalla saadakseen ostajia.

  Tekeekö Volvo hybridiautoja?

Mallin luotettavuus

Tietyn mallin luotettavuus vaikuttaa pitkälti hintaan. Ovatko sen osat tarkastettu ja varmennettu kunnossa? Miten se toimii tiellä? Onko siinä herkkä ohjaustuntuma? Kulkeutuuko se erinomaisesti?

Kyllä, vanhat autot kuluvat jatkuvan käytön vuoksi. On siis todennäköistä, että auto on huollettava ja osat vaihdettava. Mutta kuinka kauan kestää, ennen kuin auto poistetaan tieltä korjausten ajaksi? Auton, jonka luotettavuuspisteet ovat alhaiset, kysyntä voi vähentyä, jolloin auton arvo laskee.

Alhainen kysyntä

Kuten aiemmin todettiin, kaikki Volvo-mallit eivät heikkene niin nopeasti, vaan jotkut säilyttävät arvonsa ainakin jonkin aikaa. Jos tietyn mallin kysyntä on kuitenkin vähäistä, jälleenmyyntihinta on alhainen. Alhainen kysyntä voi johtua monista tekijöistä, jotka voivat olla mitä tahansa edellä luetelluista.

UKK

Mikä Volvo-malli menettää arvoaan nopeimmin?

Volvojen arvon alenemisella ei ole tiettyä järjestystä. Osien saatavuus ja hinta, korjauskustannukset ja vioille alttiit mallit ovat kaikki syyllisiä. Esimerkiksi V60:n kysyntä voi olla vähäistä viallisen sähkökomponentin vuoksi, kun taas vuoden 2003 XC90:n kysyntä voi olla vähäistä renkaiden ennenaikaisen kulumisen vuoksi.

Molemmat mallit menettävät arvoaan, mutta kumpi niistä menettää arvoaan nopeammin, riippuu yksinomaan ostajien vaatimuksista. Voit esimerkiksi odottaa, että vuoden 2003 XC90:n arvo laskee renkaiden kulumisen vuoksi. Järkytyisit kuitenkin, kun tietäisit, että monet ihmiset ostavat sen edelleen. Kaikissa vuoden 2003 XC90:ssä ei todellakaan ole tätä ongelmaa.

  Kuinka kauan Volvon akut kestävät?

Minkä Volvo-mallin arvo säilyy, vaikka se on ollut markkinoilla pitkään?

Volvon vuoden 2016 mallit, joita seuraavat vuodet 2015 ja 2017, näyttävät säilyttäneen arvonsa, vaikka ne ovat olleet markkinoilla niin pitkään. Tässä luokituksessa otetaan huomioon eri tekijöitä, kuten mallin alkuperäinen hinta, nykyinen hinta, huoltokustannukset ja jäljellä olevien vuosien kulut (ennustettu).

CarEdge totesi, että kyseisten vuosien malleissa on vielä noin 58 % niiden käyttöiästä jäljellä. Tämä tarkoittaa, että autot ovat poistuneet vain 42 %:lla vielä yli viiden vuoden jälkeenkin. Heidän laskelmiensa mukaan tuon ikäisen auton olisi normaalisti pitänyt poistua noin 74 prosenttia.

Mikä on käytetyn Volvon keskihinta?

Käytetyn Volvon hinta riippuu useista tekijöistä. Malli, vuosimalli, ajokilometrit, auton yleinen kunto ja kysyntänopeus määräävät niiden hinnat. Löydät käytettyjä Volvoja 5000 ja 50 000 dollarin välillä. Huomaa kuitenkin, että siihen liittyy muita maksuja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z