Miksi Volvojen arvo laskee niin nopeasti?

Volvot ovat paitsi turvallisia ja luotettavia autoja myös ylellisiä. Kuten kaikki luksusautot, myös Volvot menettävät kuitenkin arvonsa nopeasti. Mutta miksi Volvo menettää arvonsa niin nopeasti?

Tärkein syy Volvojen nopeaan arvon alenemiseen ovat korkeat ylläpitokustannukset. Volvon ylläpito on melko kallista, kuten minkä tahansa luksusauton. Niinpä Volvon korjaaminen ja ylläpito tulee kalliiksi 3 vuoden omistusajan jälkeen tai takuun umpeutuessa.

Lisäksi Volvojen arvon aleneminen johtuu myös korkeasta leasing-määrästä. Saksalaisten luksusautojen tavoin myös paljon uusia Volvoja vuokrataan. Sitä paitsi, koska Volvot ovat luksusautoja, suurin osa niiden ostajista on varakkaita eivätkä osta mielellään käytettyjä autoja. Siksi monet käytetyt autot tulvivat markkinointiin, jolloin hinta laskee hyvin nopeasti.

Seuraavassa on joitakin syitä siihen, miksi Volvojen arvo laskee niin nopeasti:

Korkeat omistuskustannukset

Volvot kuuluvat markkinoiden luotettavimpiin autoihin. Ne eivät siis hajoa helposti, mikä alentaa omistuskustannuksia. Kun takuuaika on ohi, Volvon omistuskustannukset kuitenkin nousevat, koska niiden varaosat ovat melko kalliita hankkia.

Volvoilla on yleensä 4 vuoden tai 50 000 kilometrin takuu, riippuen siitä, kumpi tulee ensin. Sitä paitsi Volvon vanhetessa myös korjaus- ja huoltokustannukset nousevat. Useimmissa Volvoissa alkaa esiintyä vakavia ongelmia 75 000 kilometrin jälkeen. Siksi Volvon arvo laskee rajusti 100 000 kilometrin jälkeen.

Vähemmän ostajia

Toisin kuin valtavirta-autot, Volvo on luksusauto, jolla on tiettyjä ostajia silmällä pitäen. Suurin osa Volvon ostajista on varakkaita ihmisiä, jotka yleensä ostavat mieluummin uusia kuin vanhoja autoja. Siksi käytettyjen Volvo-autojen markkinoilla on vähemmän ostajia, mikä laskee kustannuksia.

  Mikä malli korvasi Volvo XC70:n?

Lisäksi koska käytetyt Volvo-autot tulvivat käytettyjen autojen markkinoille, tämä laskee autojen hintaa. Tämä on yksi niistä asioista, jotka saavat tämän auton arvon alenemaan niin nopeasti. On kuitenkin tavallista, että käytetyt luksusautot tulvivat markkinoille, koska käytettyjen autojen ostajia on yleensä vähän.

Paljon autoja vuokrataan

Mercedes-Benzin ja BMW:n tavoin myös Volvo antaa asiakkailleen mahdollisuuden joko vuokrata tai ostaa autonsa. Siksi leasing-kauden päätyttyä monet Volvot tulvivat markkinoille, jolloin niiden hinnat laskevat rajusti. Ja koska ne liittyvät jo ennestään tulvivan käytettyjen Volvo-autojen markkinoille, autojen hinnat laskevat.

Volvo tarjoaa yleensä lyhyen ja pitkän aikavälin leasing-sopimuksia. Lyhytaikaiset leasingsopimukset kestävät 24 kuukautta, kun taas pitkäaikaiset leasingsopimukset kestävät 48 kuukautta. Niinpä ihmiset, jotka haluavat ajaa uusia malleja muutaman vuoden välein, voivat valita Volvon leasing-palvelut. Esimerkiksi Volvo S60 -mallia vuokrataan hintaan 339 dollaria kuukaudessa.

FAQ

Säilyttävätkö Volvot arvonsa?

Ei Volvot eivät pidä arvoaan hyvin. Kun kuitenkin verrataan Volvoa muihin luksusautoihin, kuten BMW:hen ja Audiin, huomaat, että Volvo on hieman parempi. Kuitenkin myös automallilla ja -vuodella on merkitystä, kun on kyse Volvon malleista, jotka pitävät arvonsa.

Esimerkiksi Mercedes-Benz E-Class pitää arvonsa paremmin kuin XC90, kun taas XC90 pitää arvonsa paremmin kuin Mercedes-Benz C-luokka. Volvo XC90:n arvon aleneminen on 54 % viiden vuoden kuluttua, kun taas Mercedes C-luokan arvon aleneminen on 60 % samalla ajanjaksolla.

  Kumpi on turvallisempi, Volvo vai Audi?

Mikä Volvo-malli menettää eniten arvoa?

Valitettavasti kaikki Volvo-mallit eivät pysty säilyttämään arvoaan hyvin. Varmista siis, että tiedät Volvon poistoarvon, ennen kuin ryöstät pankin hankkimalla Volvon. Yksi Volvo-malleista, joiden poistoarvo on alhaisin, on Volvo XC60. Tämän auton arvo alenee nopeasti, sillä sen arvo alenee yli 57 % ensimmäisten 5 vuoden aikana.

Uutena Volvo XC60 maksaa noin 51 550 dollaria. Mutta 5 vuoden kuluttua tämä auto saattaa pudottaa hintaansa hyvin nopeasti ja myydä noin 22 800 dollarilla. Kun kuitenkin verrataan tämän auton arvon alenemista muihin BMW:n ja Mercedeksen luksusautoihin, huomaat, että se säilyttää arvonsa paremmin.

Mikä Volvo-malli pitää arvonsa paremmin?

Nyt kun tiedät, mikä Volvo-malli menettää arvoaan nopeimmin, on myös hyvä tietää, mikä Volvo pitää t arvonsa parhaiten. Volvo V70 pitää arvonsa parhaiten. Sitä seuraavat tiiviisti Volvo XC70 JA V50. Volvo V70 on farmariauto.

Vaikka Volvo V70:n valmistus on lopetettu, se kuuluu edelleen Volvo-malleihin, jotka pitävät arvonsa. Tällä hetkellä sen perushinta on noin 38 800 dollaria. Sen sijaan käytetyn Volvo V70:n hinta on noin 15 500 dollaria. Uusimmista malleista Volvo XC90 pitää arvonsa paremmin. Sitä seuraa tiiviisti Volvo XC40.

Mitkä autot menettävät arvonsa nopeimmin?

Luksusautot menettävät arvonsa nopeimmin. Tämä johtuu pääasiassa korkeista korjaus- ja huoltokustannuksista. Lisäksi monet luksusautot ovat leasing-autoja, mikä tarkoittaa, että ne tulvivat markkinoille muutaman vuoden kuluttua. Tämän seurauksena niiden arvo laskee nopeimmin kuin useimpien valtavirta-autojen.

  Tekeekö Volvo sähköautoja?

Nopeinta arvonsa menettäviä luksusautoja ovat muun muassa BMW, Audi, Mercedes-Benz, Porsche ja jopa Volvo. Jos siis aiot ostaa luksusauton ja myydä sen muutaman vuoden omistusajan jälkeen, sinun kannattaa miettiä, kuinka paljon siitä saa jälleenmyyntimarkkinoilla.

Ovatko Volvot kalliita huoltaa?

Kyllä, Volvot ovat kalliita ylläpitää. Kuten kaikkien luksusautojen, myös Volvon ylläpito on kallista, sillä niiden varaosat ovat kalliita ja ne vaativat erikoiskäsittelyä. Tämän lisäksi Volvot hajoavat paljon helpommin kuin useimmat valtavirta-autot, mikä tarkoittaa, että käyt korjaamolla usein.

Johtopäätös

Kaiken kaikkiaan Volvot menettävät arvonsa niin nopeasti, koska ne ovat luksusautoja, niiden huolto- ja korjauskustannukset ovat korkeat, käytettyjen autojen kysyntä on vähäistä ja leasingvuokrat ovat korkeat. Ennen kuin sijoitat Volvoon, sinun on siis hyvä tietää, että se menettää arvonsa hyvin nopeasti, ellet halua pitää sitä pitkällä aikavälillä.

Korkeasta arvonalennuksesta huolimatta Volvot ovat erinomaisia autoja, jotka tarjoavat mukavuutta, ylellisyyttä ja huipputekniikkaa sekä turvallisuutta. Siksi saat enemmän kuin mitä useimmat valtavirta-autot tarjoavat. Sitä paitsi voit harkita hankkivasi Volvon mallin, jossa on alhainen poistoaste, kuten Volvo XC90:n.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z