Millä Mercedes-malleilla on alhaiset ylläpitokustannukset?

Keskimääräinen Mersun omistaja maksaa noin 1000 dollaria vuodessa huollosta ja korjauksista. Joidenkin mallien, kuten S-luokan, ylläpitokustannukset voivat olla yli 1 500 tai jopa 2 500 dollaria vuodessa, ja GT:n kaltaiset superurheiluautot voivat maksaa vielä enemmän.

Consumer Reportsin mukaan edullisin Mercedes-malli on uusi A-luokan viistoperä, jonka huoltokustannukset ovat vain noin 400 dollaria vuodessa. Perusmalli C200 on edullisin sedan-malli huollettavaksi, ja GLC-maasturi on luotettavin Mercedeksen katumaasturi.

On vaikea sanoa, mikä Mercedes-malli on edullisin ylläpitää, sillä monet eri muuttujat voivat siirtää kustannuksia.

Edullisimmin huollettavat Mercedes sedanit

Vuoden 2020 Mercedes C200 -mallia pidetään kohtuullisen luotettavana Mercedes-mallina, ja se on myös melko edullinen auto ylläpitää verrattuna muihin Mercedes-malleihin. Tietenkin luvut ovat tässä korkeammat kuin tyypillisellä japanilaisella automerkillä, mutta C200 on silti halvempi ylläpitää kuin useimmat saksalaiset luksuskilpailijansa.

Esimerkiksi yksinkertainen öljynvaihto C200:lle maksaa noin 150 dollaria (osat ja työ mukaan lukien), kun taas S-luokan öljynvaihto maksaa helposti yli 300 dollaria. Lisäksi C-luokan täydellinen huolto maksaa noin 500 dollaria, mutta S-luokan täydellinen huolto maksaa noin 1 400 dollaria.

Suosittu Mercedes E-luokka on keskikokoinen luksussedan, ja E-luokan huoltokustannukset voivat myös olla melko kalliit. Esimerkiksi vuoden 2017 Mercedes E300 maksaa keskimäärin noin 1 600 dollaria vuodessa viiden ensimmäisen omistusvuoden aikana, ja öljykustannukset ovat jälleenmyyjästä ja öljystä riippuen jossain 200 dollarin paikkeilla.

  Mikä on paras aika ostaa Mercedes?

Vähiten huoltoa vaativat Mercedes-luukkuautot

Edullisin Mercedes-viistoperä on ylläpitokustannuksiltaan A-luokka, sillä sen ylläpitokustannukset ovat noin 400 dollaria vuodessa. Mercedes on pyrkinyt laajentamaan A-luokan asiakaskuntaa, koska vanhemmat mallit eivät olleet yhtä houkuttelevia tai halpoja ajaa. Uusi A-luokka on paljon edullisempi ylläpitää.

Öljynvaihto A-luokassa maksaa noin 140-150 dollaria (osat ja työ mukaan lukien). Täydellinen huolto voi maksaa A-luokassa noin 210-315 dollaria, mikä on kunnioitettava kustannustulos, kun otetaan huomioon etukäteen maksettu merkki.

Vähiten huoltoa vaativat Mercedes-maasturit

Käytetty Mercedes GLK250 on maastureista paras vaihtoehto lähes kaikilta osin. GLK250 maksaa noin 850 dollaria vuodessa huollosta, kun taas G500 voi maksaa yli 2000 dollaria.

Lisäksi GLK:ta pidetään luotettavuuden mestarina, joten mahdollisuudet maksaa ennakoimattomista rikkoutumisista eivät ole yhtä todennäköisiä kuin G-luokassa. Uusi GLC on periaatteessa GLK:n uusi versio. GLC ei ole yhtä edullinen kuin GLK, mutta vuotuisen huollon kustannukset ovat noin 1000 dollaria.

Muuttujat, jotka vaikuttavat vuotuisiin huoltokustannuksiin.

Tässä esitetyt luvut ovat tulosta monista kuluttajaraporteista maailmanlaajuisesti, joten ne ovat kohtuullisen luotettavia. Tietyn auton huoltokustannukset saattavat kuitenkin vaihdella huomattavasti näihin lukuihin verrattuna.

Esimerkiksi vuoden 2017 E300 voi maksaa sinulle jopa 3000 dollaria ensimmäisen omistusvuoden aikana, jos et hyödynnä mitään huolto- ja kunnossapito-ohjelmia. Neljäntenä vuonna kustannukset voivat kuitenkin olla alle 800 dollaria, ja viiden vuoden keskimääräiset kustannukset ovat noin 1600 dollaria.
Muuttujat, kuten ikä, ajokilometrit, auton ajotapa tai huolto, voivat myös vaikuttaa suuresti kustannuksiin. Lisäksi auto, jossa on paljon lisävarusteita, maksaa todennäköisesti paljon enemmän kuin sama malli ilman lisävarusteita, koska siinä on vähemmän asioita, jotka voivat mennä vikaan.

  Mitkä Mercedekset valmistetaan Yhdysvalloissa?

Myös uuden auton oston, huollon tai varaosien verotus vaihtelee monilla paikkakunnilla. Tällaiset muuttujat voivat muuttaa kustannuksia huomattavasti suuntaan tai toiseen. Sääolosuhteet, polttoaine, korkeus, kaikki nämä voivat lisätä tai vähentää laskuja.

Mercedeksen ylläpito verrattuna muihin merkkeihin

Kuinka paljon Mersun korjaaminen maksaa verrattuna BMW:hen tai Audiin?

Huoltokustannukset ovat tärkeä osa päätöstä siitä, minkä uuden auton hankit, mutta vielä tärkeämpi näkökohta ovat malliin tai merkkiin liittyvät kustannukset, jos auto hajoaa, ja myönnettäköön, että kaikki autot hajoavat lopulta.

Näitä kolmea saksalaismerkkiä pidetään luksussegmentin premium-merkkeinä, mutta ne eivät tarjoa luotettavuutta, joka tukisi sitä halvempiin japanilaisiin merkkeihin verrattuna.
Näistä kolmesta Audi on kallein korjattavaksi, sillä sen keskimääräinen korjaustarjous on noin 254 dollaria. BMW on hieman parempi, sillä sen keskimääräinen korjaustarjous on noin 178 dollaria, ja Mercedes on halvin korjattavaksi noin 140 dollarilla.

Ovatko Toyota tai muut japanilaiset merkit halvempia ylläpitää kuin Mercedes?

Kyllä, ne ovat. Toyota maksaa keskimäärin noin 600 dollaria vuodessa, mutta luvut voivat mennä vielä alemmas. Tämä vertailu ei tietenkään ole kovinkaan merkittävä, koska Toyota ei koskaan pärjää Mercedekselle missään muussa segmentissä kuin edullisuudessa ja luotettavuudessa.

Lexus on kuitenkin Toyotan omistama luksusmerkki, ja monet uskovat, että useimmat Lexukset voivat pärjätä nykyaikaisille Mercedes-malleille monilla eri osa-alueilla, mutta niiden huoltokustannukset ovat silti huomattavasti paremmat.
Lexuksen öljynvaihto maksaa säännöllisesti alle 120 dollaria, ja Lexuksen vuotuiset huoltokustannukset ovat noin 600 dollaria, mikä tekee Lexuksesta huomattavasti edullisemman ylläpitää kuin Mersua.

  Kumpi maasturi on parempi - Cadillac vai Mercedes?

Voinko mitenkään vähentää uuden Mercedekseni huoltokustannuksia?

Kyllä, on. Voit aina valita jälleenmyyjän ehdottaman huolto- ja ylläpitopaketin tai yrittää löytää riippumattoman liikkeen, joka voi tarjota sinulle paremman tarjouksen. Jälleenmyyjän kautta on aina suositeltavaa, koska auto on paljon helpompi myydä jälkikäteen.

Auton monien osien kulumista voidaan vähentää monin tavoin. Joitakin keinoja ovat rennompi ajotapa, hellävaraisemmat hidastukset ja kiihdytykset, imusäleikön pitäminen puhtaana ja auton säännöllinen ulkoiluttaminen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z