Minkä Mercedeksen moottori kuulostaa Paganilta?

Pagani Zonda on yksi kaikkien aikojen parhaiten kuulostavista autoista. Jos kuitenkin rakastat Mercedes-Benzin autoja ja haluat mallin, joka kuulostaa Paganilta, voit itse asiassa löytää sellaisen.

Mercedes M120:n 6,0-litrainen V12-moottori kuulostaa Pagani Zondalta. Kyseessä on sama moottori, jota käytettiin virittämättömänä aivan ensimmäisessä Pagani Zondassa eli C12:ssa. Löydät tämän moottorin Mercedeksen automalleista, kuten W140 S600 ja CL600.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää 5,8-litraista M137 Mercedes-moottoria. Nykyisessä Pagani Zondassa käytetään muokattua 7,0- ja 7,3-litraista AMG V12 -moottoria, joka on vapaasti imevä. Jos siis haluat Mersusi kuulostavan Paganilta, sinun kannattaa löytää jokin näistä moottoreista.

Miten saada Mercedes kuulostamaan Paganilta?

Jos rakastat kilpa-autoja, rakastat luultavasti Pagani Zondan ääntä. Pagani on kuitenkin hyvin kallis, eikä kaikilla ole siihen varaa. Siitä huolimatta, jos haluat halvemman luksusauton, joka kuulostaa Paganilta, voit saada sellaisen Mercedekseltä. Näin se onnistuu:

Etsi Mercedes-malli, jossa on samanlainen moottori kuin Paganissa.

Ensimmäiseksi on etsittävä auto, jonka moottori kuulostaa Paganin moottorilta. Kuten edellä todettiin, Pagani Zonda käyttää muunneltua 7,0- ja 7,3-litraista AMG V12 -moottoria, joka on imusarja. Mutta jos hankit Mercedes-mallin, jossa on 6,0-litrainen M120-moottori, se on vielä parempi.

Tämäntyyppinen moottori oli Mercedes CL600-, S600- ja SL600-malleissa, joita valmistettiin vuosina 1992-2002. Vaikka Mercedes lopetti näiden autojen tuotannon, voit yhä löytää käytettyjä autoja hyvään hintaan. Useimmat niistä vaihtelevat 9 000 ja 18 000 dollarin välillä. Mutta kun niistä on nyt niin paljon kohua, niiden hinta nousee.

  Mikä on pehmeimmin ajettava Mercedes-maasturi?

Hanki samanpituiset pitkät putkipäätteet

Seuraavaksi on löydettävä jälleenmyyjä, joka laittaa täsmälleen samanpituiset pitkät putkipäätteet, jotta W140 SL600 tai S600 kuulostaa Paganilta. Valitettavasti on vain yksi jälleenmyyjä, jolla on näitä mittatilaustyönä tehtyjä yhtä pitkiä putkipäitä, ja se sijaitsee Japanissa.

Kyseinen korjaamo tunnetaan nimellä Technical Garage Sasaki, ja jälleenmyyjän nimi on Sasaki San. Vaikka jälleenmyyjällä ei ole suurta sosiaalista läsnäoloa, voit ottaa häneen yhteyttä hänen Facebook-sivunsa ”Technical Garage Sasaki” kautta.

Sasaki San yhdistää Mercedes-AMG:n 7,3-litraisen V12-moottorin, joka perustuu Mercedeksen M120:n 6,0-litraiseen kaksitoistasylinteriseen ja lisää siihen samanpituiset pitkät putkikattoputket ja räätälöidyn pakoputken, jotta auto kuulostaisi Pagani Zondalta. Erinomainen pakojärjestelmä maksaa yli 12 000 dollaria.

Nauti kyydistäsi

Kun Sasaki San on asentanut Mercedes W140 S600- tai SL600 -merkkiseen autoosi samanpituiset pitkät putkiputkiset kattoputket ja loistavan pakojärjestelmän, voit nauttia ajosta. Tuotettu ääni on sama kuin Pagani Zondassa.

Yksi Sasaki Sanin keksinnön hyötyjistä on Youtuber Effspot ja valokuvaaja Mark Riccioni. Effsport tilasi tällaisen pakoputken Mercedes S600 -autoonsa, kun taas Riccioni osti Sasakilta W140 S600:n, joka oli hänen yrityksensä esittelyauto.

Kun Mercedes-Benz W140 S600 ja SL600 menevät halvemmalla, on helpompi ymmärtää, miksi monet ovat kiinnostuneita ideasta. Sasaki ei ollut saanut tilauksia räätälöityyn pakojärjestelmäänsä seitsemään vuoteen, mutta kun Effsport julkaisi videon hänen W140 S600:sta sen virittämisen jälkeen, se levisi kuin virus.

  Miksi Mercedes on huono auto

Mitkä ovat Mercedes-Benz M120 -moottorin ominaisuudet?

M120 on huipputehokas autojen mäntämoottori V12. Siinä on alumiininen moottorilohko, joka on vuorattu alumiinilla/piillä. Alumiiniset DOHC-sylinteripäät ovat neliventtiilisiä sylinterikohtaista mallia. Lisäksi moottorissa käytetään sekventiaalista polttoaineen ruiskutusta ja taottuja teräksisiä yhdystankoja.

Tätä moottoria käytettiin vuosina 1990-2002 valmistetuissa Mercedes S-luokan malleissa. Vuonna 2002 käyttöön otettujen uusien päästömääräysten vuoksi Mercedes lopetti tämän moottorin tuotannon. Se korvattiin myöhemmin pienemmällä, tehottomammalla ja lyhytikäisellä 5,8-litraisella M137 V12 -moottorilla.

Lisää Mercedes-kysymyksiä

Miten saan autoni kuulostamaan formula 1 -autolta?

Voit saada autosi kuulostamaan F1-autolta usealla eri tavalla. Se riippuu kuitenkin budjetistasi. Voit päättää vaihtaa Mercedes-Benzisi pakoputken ja virittää moottorin huippukierroksille. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää kaiuttimia äänien luomiseen.

Mikä saa auton kuulostamaan kilpa-autolta?

Kun Mercedes-Benzisi kuulostaa kilpa-autolta, se voi olla merkki ongelmasta. On olemassa erilaisia asioita, joita sinun tulisi tarkkailla. Se voi johtua siitä, että venttiilikoneistoa liikuttavat nostimet eivät saa ihanteellista öljynpainetta, männäntappi on löysällä tai kulunut tai se voi johtua yhdystangoista.

Mikä Mercedes-Benzin moottori on luotettavin?

Mercedes on vuosien varrella keksinyt tehokkaita ja poikkeuksellisia moottoreita, jotka ovat toimineet ylivoimaisen hyvin. Luotettavin Mercedes-moottori on kuitenkin 2.6 R6 Mercedes -moottori. Tämä moottori löytyy W124-mallista, ja se on erittäin kestävä.

Muita mainitsemisen arvoisia luotettavia moottoreita ovat 4.2 V8 Mercedes -moottori, 2.0 V8 Mercedes -moottori, 2.0d Mercedes -moottori, 3.5 V6 Mercedes -moottori ja 2.1 CDI Mercedes -moottori. Useimmat näistä moottoreista eivät ole ainoastaan kestäviä, vaan niissä ei myöskään esiinny usein ongelmia.

  Paras öljy Mercedes E350:lle

Paljonko Mercedes W220 S-luokka maksaa?

Mercedes-Benz W220 S-luokan hinta vaihtelee vuoden ja mallin mukaan. W220-mallia valmistettiin vuosina 1999-2006, eli uusia malleja ei enää valmisteta. Voit kuitenkin löytää laadukkaita käytettyjä malleja, joiden hinta vaihtelee 10 000 ja 22 000 dollarin välillä. Esimerkiksi vuoden 2001 Mercedes S430 W220 -mallin saa 10 900 dollarilla.

Mitä muita Mercedes-moottoreita Pagani Zondassa on M120:n lisäksi?

Pagani Zondassa käytettiin kolmea eri moottoria Mercedekseltä. Kaikki nämä moottorit olivat eri versioita M120-moottorista. Ensimmäinen oli Pagani Zonda C12:ssa käytetty 6,0 litran moottori, jota seurasi 7,0 litran moottori C12-S:ssä ja Zonda GR:ssä ja lopuksi 7,3 litran moottori Zonda S:ssä.

Lopulliset ajatukset

Mercedes M120:n 6,0-litrainen V12-moottori kuulostaa Paganilta. Mutta saadaksesi Pagani Zondan todellisen äänen, sinun on viritettävä auto. Siihen tarvitset Japanissa sijaitsevan Technical Garage Sasakin mittatilaustyönä valmistamat samanpituiset pitkät putkikattoputket ja loistavan pakoputken.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z