Missä ajoneuvossa on hiljaisin matkustamo?

Hiljainen matkustamo on melko tärkeä, kun on kyse luksusautosta, sillä se poistaa stressiä jokapäiväisestä työmatkaliikenteestä ja pitää sinut virkeänä parin tunnin ajomatkan jälkeen. Monet uudemmat luksusmallit ovat hiljaisia, mutta jotkut niistä ovat varmasti hiljaisempia kuin toiset.

Todennäköisesti hiljaisin auto on Rolls Royce Phantom, sillä tämä Rollsin luksuslippulaiva on post-opulenttisen ylellisyyden ruumiillistuma, ja sitä voi verrata vain muihin Rolls Royce -malleihin. Nämä autot ovat todellakin aivan eri tasolla, kun on kyse ylellisyydestä, ja niiden pitäisi olla sitä hintalappu huomioon ottaen.

Mahtavan Rollsin lisäksi Tesla Model S on todennäköisesti hiljaisin EV, mutta myös Taycan ja Audi E-Tron GT ovat erittäin hiljaisia. Audi A8, Mercedes Benz S-luokka ja BMW 7-sarja tarjoavat myös ylivoimaisen hiljaisen ajokokemuksen.

Jos haluat hiljaisimman katumaasturin, Rolls Royce Cullinan on se, joka kannattaa hankkia. Cullinanin lisäksi Bentley Benteyga, Audi Q7, BMW X7, Mercedes Benz GLS ja Lincoln Navigator ovat harkitsemisen arvoisia.

Moottori

Jos haluat hiljaisen matkustamon, meluisat moottorit eivät ole vaihtoehto. Monissa uudemmissa autoissa on hienostuneita moottoreita, joissa on aktiiviset moottorin kiinnikkeet, jotka vaimentavat matkustamoon tunkeutuvan ei-toivotun moottoritärinän. Tämä on olennaista, jotta matkustajat saavat hiljaisen ja etäisen kokemuksen.

Kukaan ei tee sitä paremmin kuin Rolls Royce. Kaikissa nykyaikaisissa Rolls Royce -malleissa käytetään kaksoisturboahdettuja V12-moottoreita, jotka on erityisesti suunniteltu hiljaisiksi ja mahdollisimman pehmeiksi. Nämä V12-moottorit tarjoavat runsaasti vääntöä matalalla, joten moottoria ei tarvitse koskaan pyörittää täysillä.

  Voiko huono ilmastointikompressori aiheuttaa auton ylikuumenemisen?

Paikallaan ollessa V12-moottori on täysin äänetön, ja voisit luulla, että autossa on sähkömoottori. Moottorin ympärillä on runsaasti äänenvaimennusta, joka eristää moottorin täysin, ja ainoa tapa kuulla moottori on pyörittää sitä, mikä ei ole Rolls Roycen omistajille tavallista.

Yleisesti ottaen, jos haluat hiljaisen matkustamon, sinun kannattaa valita bensiinimoottori eikä dieselmoottori, mutta on olemassa pari dieselmoottoria, jotka tarjoavat vastaavaa hiljaisuutta, kuten Audi Q7:n 3,0 litran dieselmoottori.

Äänenvaimennus

Äänenvaimennus tarkoittaa auton matkustamon hiljentämistä. Näin kuljettaja voi tuntea olonsa rennoksi pidempään, ja se hyödyttää myös äänentoistojärjestelmää, ja se on erittäin tärkeää, kun tuulen melua vaiennetaan nopeassa maantieajossa.

Rolls Royce Ghost on äänenvaimennuksen mestari, sillä siinä on yli 220 kilon edestä äänenvaimennusmateriaalia, mikä on epäilemättä koko autoteollisuuden ennätys. Tätä ei voida vahvistaa, mutta tavallisessa tavallisessa autossa on noin puolet vähemmän äänenvaimennusmateriaaleja.

Äänenvaimennuksen vaikutusten tarkoituksena ei ole ainoastaan vaimentaa melua vaan myös parantaa äänentoistojärjestelmän laatua, sillä se vähentää huomattavasti ulkoista melua ja korostaa entisestään itse ääntä. Useimmat autot peittävät vähintään noin 50 prosenttia sisätilojen metallista ääntä vaimentavilla materiaaleilla, mutta RR:n kaltaiset autot menevät vielä pidemmälle.

On syytä mainita, että kun uusi Rolls Royce Ghost oli kehitteillä, RR:n hullut tiedemiehet pystyivät eristämään kuljettajan täysin ulkopuolelta, mutta vaikutukset olivat hämmentäviä ja aivan liian tyhjiömäisiä, joten Rolls päätti tehdä matkustamosta hieman äänekkäämmän.

  Mitkä turvaistuimet ovat mukavia?

Lisämelun vaimentaminen

Äänenvaimennuksen ja hiljaisten moottoreiden lisäksi on monia eri tapoja, joilla matkustamon sisäistä kokemusta voi hiljentää. Monet merkit käyttävät tunnetusti kaksoislasitettuja ikkunoita ja hiljennettyjä pakoputkia, jotka vähentävät merkittävästi tuulen aiheuttamaa melua suuremmilla nopeuksilla.

Lisäksi jotkin merkit, kuten Audi, varustavat jotkin mallinsa aktiiviseksi melunvaimennukseksi kutsutulla tekniikalla, joka pohjimmiltaan lukee ulkoa sisätiloihin kantautuvia jatkuvia taajuuksia, joten auto lähettää tiettyjä taajuuksia, jotka vaimentavat nämä ulkoiset taajuudet.

Rolls Roycen tiedetään myös laittavan vaahtomuovityynyjä auton renkaisiin, jotta nopean nopeuden rengasmelu pysyisi mahdollisimman vähäisenä. Lisäksi autoista on tulossa yhä aerodynaamisempia, sillä aerodynamiikalla on suuri merkitys siihen, kuinka äänekäs auto voi olla.

Tämä on erityisen ilmeistä, jos verrataan Mercedes Benz G-luokkaa virtaviivaisempaan katumaasturiin, kuten Range Rover Velariin. Näiden kahden luksusmaasturin väliset erot etutuulilasin tuulen aiheuttaman melun tasoissa ovat valtavat.

FAQ-osio

Voinko lisätä autoni äänieristystä?

Jos autosi on mielestäsi liian äänekäs tai haluat vain mahdollisimman hiljaisen kokemuksen, voit lisätä autosi äänieristystä monin eri tavoin. On olemassa yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet jälkiasennusäänenvaimennuksen asennukseen.

Nämä yritykset asentavat äänenvaimennuksen yleensä meluisimpiin kohtiin, kuten pyöräkoteloihin, tavaratilan suojavuoriin tai auton alapuolelle. Kannattaa myös välttää leveitä matalaprofiilirenkaita ja olla tietoinen siitä, että talvirenkaat aiheuttavat huomattavasti kovempaa rengasääntä.

Tarvitsenko lisää äänieristystä?

Se riippuu ajamastasi autosta ja ajotyypistä, jota harrastat säännöllisesti. Jos omistat luksusluokan sedanin, jossa on jo valmiiksi tehostettu äänenvaimennus, ei tarvita mitään jälkimarkkinatemppuja. Jos kuitenkin matkustat yleensä pidempiä matkoja ja haluat lisätä äänieristystä, ota yhteyttä ammattilaiseen.

  Mikä on mukavin perheauto?

Liian suuri äänieristys on kaksiteräinen miekka. Vaikka se tekee kokemuksesta paljon miellyttävämmän ja rauhallisemman, se myös lisää uneliaisuuden mahdollisuutta ja eristää sinut merkittävästi kaikista ulkomaailman vaaroista.

Ovatko sähköautot hiljaisempia kuin tavalliset polttomoottoriautot?

On epäselvää, ovatko sähköajoneuvot hiljaisempia kuin tavallinen polttomoottoriauto, mutta moottorin melun puuttuminen alentaa varmasti melutasoa alhaisemmilla nopeuksilla. Toisaalta moottorin melun puuttuminen suuremmilla nopeuksilla tekee autosta äänekkäämmän.

On myös syytä mainita, että sähköautot ovat yleensä paljon aerodynaamisempia kuin polttomoottoriautot, mikä myös vähentää melua. Yksi asia on kuitenkin selvä: mikään auto ei ole yhtä hiljainen ja rauhallinen kuin Rolls Royce.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z