Missä Audissa on V8-moottori

Audin V8-moottorin historia ulottuu aina 1980-luvulle asti, jolloin Audi esitteli ensimmäisen kerran sopivasti nimetyn Audi V8 -moottorin. Audi V8 muuttui lopulta autoksi, jonka me kaikki tunnemme nykyään nimellä Audi V8, ja näin Audi V8 syntyi.

Vuosikymmenten aikana Audi varasi V8:n hitaasti vain huippuluokan S- ja RS-urheiluautoihinsa, kuten Audi S4/RS4, Audi S5/RS5 ja Audi RS6. Jotkin muut kuin Audi Sport -mallit, kuten Q7, jatkoivat kuitenkin V8:n käyttöä aina muutama vuosi sitten.

Nykyään Audi käyttää V8:a vain muutamassa autossa, kuten RS6:ssa, RS7:ssä, RSQ8:ssa, 60 TFSI:n Audi A8:ssa ja huippumallissa Audi S8:ssa. Vuosien mittaan voimme nähdä Audin V8-moottoreiden hitaan vähenemisen yhä tiukempien päästö- ja tehokkuusmääräysten vuoksi, mikä osoitti, että V8-moottoreiden tuotanto todennäköisesti lopetetaan aikanaan.

Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että meidän kaikkien on arvostettava nykyisiä Audi V8 -autoja, sillä ne ovat jokseenkin kuoleva laji tänä autojen tehokkuuden, pakkoinduktion ja pienentämisen aikana.

Audi RS6/RS7 – Parhaat Audi V8 -autot.

Audi RS6 on ilman muuta paras Audi V8, jonka voit nykyään ostaa, koska se on yksi maailman parhaista autoista. Myönnettäköön, että tämä on rohkea väite, mutta se on täysin järkevä, kun tajuaa, että RS6 on tehokas, hyvännäköinen, jännittävä, käytännöllinen, ylellinen, mukava ja pitää arvonsa valtavan hyvin.

Se on auto kaikkiin tarkoituksiin ja todennäköisesti yksi parhaista autoista, joita voit ostaa jokaiseen kuviteltavissa olevaan tilanteeseen. Se on myös loistava talviauto, sillä siinä on Audin legendaarinen Quattro AWD -järjestelmä, joka sekä lisää turvallisuutta että saa auton tarttumaan tiehen kuin kynnet.

  Mikä on huonoin Audi ostaa käytettynä?

Audi RS6:n juhlakalu on 4,0-litrainen V8-kaksoisturbomoottori, joka tuottaa 591 hevosvoimaa ja 590 kilovääntöä. Tämä moottori löytyy sekä RS7:stä että RSQ8:sta, sillä se on Audin perus-V8. Tätä moottoria ei käytetä ainoastaan nykyajan Audissa, vaan se löytyy myös Porsche Cayennesta, Panamerasta, Lamborghini Uruksesta, Bentley Benteygasta ja muutamasta muusta VAG-konsernin tuotteesta.

VAG:n 4,0 litran V8-moottori on tunnettu syvästä, mörisevästä äänestään, josta suorituskykyisten autojen harrastajat eivät yksinkertaisesti saa tarpeekseen.

Audi A8/S8 – Audin ylin limusiini.

Kuten alussa mainittiin, Audi V8 löytyy myös muusta kuin RS/S A8 60TFSI:stä. Tämä on ainoa nykyinen Audin ei-Sport-variantti, joka tarjoaa V8:n. 60 TFSI:ssä on 4,0-litrainen turboahdettu V8, joka tarjoaa 453 hv ja 487 lb-ft vääntöä.

Tämä moottori on viritetty lähinnä tasaiseksi ja vaivattomaksi, eikä se kuulosta yhtä raastavalta kuin RS6:sta ja RS7:stä löytyvä 4.0. Se perustuu samaan lohkoon, ja se jakaa suurimman osan osista Audi Sport V8:n ja kaikkien muiden VAG:n V8-autojen kanssa.

Audi S8 on suorituskykyinen Audi A8, joka pyrkii yhdistämään vaivattoman suorituskyvyn ja todellisen luksusauton. S8 tarjoaa 571hv ja 590lb-ft vääntöä, mikä on enemmän kuin tarpeeksi näin suurelle luksusproomulle. Tämä moottori on lähes identtinen RS6:sta löytyvän moottorin kanssa, mutta se ei silti ole yhtä aggressiivinen.

  Mitkä ovat parhaat autonpesutuotteet Audille?

Audi RSQ8 – Audi RS:n lippulaivamaasturi.

Audi RSQ8 on Audi SUV:n nykyinen huippumalli, joka jakaa alustansa naurettavan Lamborghini Urusin kanssa. RSQ8 käyttää samaa moottoria, joka löytyy RS6:sta ja RS7:stä, ja se tarjoaa saman tehon ja yleisen äänen ja tuntuman.

RSQ8 on nyt uskomattoman haluttu auto, koska nykyiset high-end-markkinat ovat hulluna suuriin ja tehokkaisiin luksuscoupé-maastureihin, kuten Cayenne Turbo Coupeen, BMW X6M:ään, Mercedes GLE 63 AMG:hen ja edellä mainittuun Lamborghini Urusiin.

Vaikka V8-moottorit ovat hiljalleen kuolemassa sukupuuttoon, RSQ8 on ensimmäinen sarjatuotannossa oleva Audin katumaasturi, jossa käytetään V8-moottoria, ja näyttää siltä, että se saattaa olla myös viimeinen.

FAQ-osio

Missä Audissa on paras V8-moottori?

Audi tunnetaan ensisijaisesti 5-sylinterisistä moottoreistaan, mutta 4,2 litran V8, joka löytyi ensimmäisestä Audi R8:sta ja joukosta Audi S- ja RS-autoja, on epäilemättä kaikkien aikojen paras Audi V8. Se ei ehkä ole tehokkain eikä tehokkain, mutta sen puutteet tehokkuudessa ja tehossa korvaa ääni, luotettavuus ja luonne.

Parasta on se, että juuri tällä moottorilla varustetun Audin voi ostaa Chevrolet Sparkin lähtötason hinnalla. 2000-luvun lopun ja 2010-luvun alun 4.2L V8 Audi S5 on täydellinen auto, jos haluat kokea, mitä parhaalla Audin V8-moottorilla on tarjottavanaan maksamatta järjettömiä hintoja.

Miksi ihmiset rakastavat V8-moottoreita?

Jos et ole autoharrastaja ja jos et välitä siitä, mitkä moottorit saavat autosi voiman, et todennäköisesti ymmärrä, miksi ihmiset rakastavat V8-moottoreita niin paljon. Loppujen lopuksi ne ovat kalliita, ne kuluttavat enemmän polttoainetta, niiden ylläpito on yleensä kallista, eivätkä ne ole suurimmaksi osaksi kaikkein luotettavimpia moottoreita.

  Audi S4 Luotettavuus

V8-moottori tarjoaa kuitenkin alustan, joka voidaan räätälöidä sekä äärimmäistä suorituskykyä että äärimmäistä pehmeyttä ja vaivattomuutta varten. V8-moottorit tuntuvat ja kuulostavat merkittäviltä, ja V8-moottorilla varustetulla autolla ajaminen tuntuu paljon jännittävämmältä ja erikoisemmalta.

Miksi Audin V8-moottorit poistuvat tuotannosta?

Täysin selvyyden vuoksi Audi ei sanonut, että sen V8-moottorit lopettavat tuotannon, mutta se on odotettavissa, kun otetaan huomioon autoteollisuuden nykyiset suuntaukset ja säädökset. V8-moottorit ovat yksinkertaisesti liian janoisia, liian raskaita ja haitallisia ympäristölle.

Tekniikan näkökulmasta V8-moottoreiden tarjoamat tehohyödyt voidaan helposti saavuttaa sekä turboahdetuilla 6- että 4-sylinterisillä moottoreilla, jotka molemmat painavat vähemmän ja eivät ole yhtä tehottomia. Aika näyttää, tulemmeko todistamaan V8-moottoreiden tuhoa, mutta näyttää siltä, että teollisuus on menossa siihen suuntaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z