Missä autoissa on V6-moottori

Nykyään monissa autoissa on V6-moottori, vaikka autoteollisuuden nykyinen trendi on pienentäminen ja pakkoinduktio. Tämä tarkoittaa sitä, että monet autonvalmistajat, erityisesti eurooppalaiset, keskittyvät tarjoamaan 4-sylinterisiä moottoreita, jotka ovat yhtä tehokkaita kuin monet suuritilavuuksiset moottorit.

Kaiken kaikkiaan V6-moottorilla varustettuja autoja on edelleen lukuisia, ja paras niistä on tällä hetkellä luultavasti uusi Ford F-150. Jos haluat suuren premium-auton, jossa yhdistyvät muotoilu, suorituskyky, ylellisyys ja mukavuus sekä voimakas V6-moottori, kannattaa tutustua Porsche Panameraan.

V6-kompakti sedan kuulostaa loistavalta vaihtoehdolta, ja niin on myös uusi Genesis G70. Lexus LC500h tarjoaa V6-moottorin yhdistettynä sähkömoottoriin, mikä tarkoittaa, että LC500h on V6-hybridi, joka näyttää upealta ja tarjoaa ylivoimaisen luotettavuuden.

V6-moottorin saa myös tila-autoon, ja paras tila-auto tällä hetkellä on Honda Odyssey. Jos maasturit ovat sinun makuusi, Lincoln Navigator on täysikokoinen V6-maasturi, joka tarjoaa tehokkaan mutta hienostuneen V6-moottorin, joka on myös kääritty ihastuttavan näköiseen ulko- ja sisustukseen.

Ford F-150 – V6-mallien hinnat – 28 904 – 42 440 dollaria /290 – 430 hv.

Ford F-150 on ollut USA:n myydyin auto jo pitkään. Sen lisäksi, että F150 on uskomattoman suosittu, se tarjoaa myös laajan valikoiman moottorivaihtoehtoja, ja suurin osa niistä on V6-moottoreita. Valitsitpa minkä tahansa näistä, ne todennäköisesti täyttävät kaikki tarpeesi.

Sen lisäksi, että uusi F150 tarjoaa loistavia moottoreita, se näyttää paremmalta kuin koskaan, ja siinä on myös runsaasti vakio- ja lisävarusteita. Ohjaamo näyttää ja tuntuu huomattavasti paremmalta kuin aiemmissa malleissa, sillä se huokuu laatua. Sisätilaa ja tavaratilaa on myös runsaasti, ja kaikki on intuitiivista käyttää ja käden ulottuvilla.

  Mikä on paras auto kajakkien kuljettamiseen?

Porsche Panamera – V6-mallien hinnat – 87 200 – 113 000 dollaria/325 – 552hv.

Porsche on merkki, joka tunnetaan erittäin hyvin suunniteltujen urheiluautojen valmistajana, mutta jopa korkealuokkainen Panamera-viistoperäsedan on ylivoimainen useimpiin kilpaileviin autoihin nähden laadun, toteutuksen ja ylellisyyden osalta, ja näin on erityisesti silloin, jos valitset korkeamman hintaluokan V6-mallin.
Panamera näyttää ja tuntuu miljoonalta dollarilta sekä sisältä että ulkoa. Porschen tiedetään kuitenkin veloittavan paljon rahaa lisävarusteista, mikä tarkoittaa, että lopullinen hinta voi helposti venyä yli 100 000 dollarin. Joka tapauksessa Porsche tarjoaa parhaat 6-sylinteriset moottorit, joita nykyään voi ostaa, sekä Panamerassa että 911:ssä.

Genesis G70 – V6-mallin hinta – 46 200 dollaria/365 hv.

Genesis G70 on aivan ensimmäinen tulokasmerkki Genesiksen valmistama kompakti sedan. Siitä huolimatta G70 sijoittuu korkealle useimpien kompaktisedanien listoilla, koska siinä yhdistyvät ylellisyys ja suorituskyky suhteellisen saavutettavaan hintaan kilpailijoihin nähden.

V6-malli maksaa 46 200 dollaria, mutta se on hintansa arvoinen, sillä se tarjoaa jännittävän kaksoisturbomoottorin, joka saa sinut ajamaan G70:llä kuin M3:lla. G70:ssä on myös muhkea jousitus, ihanat urheiluistuimet ja runsaasti vakiovarusteita.

Lexus LC500h – V6-hybridimallin hinta – 97 510 dollaria/354 hv.

Lexus LC500 on yksi parhaimman näköisistä urheiluautoista. Voit hankkia sen joko äärimmäisen jännittävällä, mutta äärimmäisen tehottomalla 417 hv:n V8-luonnonmoottorilla tai vaimeammalla, mutta yhtä vaikuttavalla 3,5 litran V6-hybridimoottorilla.

  Ovatko hybridiautot halvempia vakuuttaa?

LC500h:n V6-moottori on erittäin tehokas, hienostunut ja hiljainen, mikä tekee siitä ihanan päivittäisen kuljettajan. Tarjolla olevat tilat ja näkyvyys eivät kuitenkaan ole kovinkaan loistavia jokapäiväiseen käyttöön, mutta se on jotain, mitä voi odottaa keskittyneeltä 2-paikkaiselta coupelta.

Honda Odyssey – V6-mallin hinta – 31 790 dollaria/280 hv.

Honda Odysseytä pidetään yleisesti parhaana perhekäyttöön tarkoitettuna tila-autona, jonka nykyään voi saada, mutta se ei ole auto, jonka moottorin ei odota olevan jännittävä. Siitä huolimatta Odysseyn V6-moottori tarjoaa terveelliset 280 hv olematta tehoton tai vailla hienostuneisuutta.

Oli miten oli, tärkein syy Odysseyn valintaan on sen perheystävällinen ominaisuusluettelo. Tämä tarkoittaa, että Odysseyssä on runsaasti sekä matkustajien että lastin säilytystilaa. Odysseyyn saa kaikenlaisia lisävarusteita, jopa imurin ja sisäpuhelimen takamatkustajille.

Lincoln Navigator – V6-mallin hinta – 76 185 dollaria/450 hv.

Navigator on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa, mutta se ei tarkoita, että se olisi jäänyt kilpailijoitaan jälkeen. Navigatorissa on valtavasti tilaa, loistavat istuimet ja runsaasti vakiovarusteita. Konepellin alla oleva turboahdettu V6-moottori tuottaa 450 hevosvoimaa ja on silti sirosti toteutettu.

Näin suuren katumaasturin voisi odottaa olevan surkea MPG-tulosten osalta, mutta V6 Navigatorin kulutustulokset ovat korkeammat kuin kilpailijoillaan, jotka käyttävät yhä suurempia V8-moottoreita.

FAQ-osio

Miksi ihmiset rakastavat V6-moottoreita?

V6-moottori on täydellinen välimuoto suuren mutta tehottoman V8-moottorin ja melko tylsän mutta taloudellisen nelisylinterisen moottorin välillä. Monissa pienissä autoissa on V6-moottori aivan malliston kärkipäässä, mikä tarkoittaa, että nämä V6-moottorit ovat parempia kuin useimmat.

  Mikä voi pilata auton moottorin?

Oli miten oli, V6-moottorissa yhdistyvät täydellisesti jännitys, teho ja tehokkuus, mikä tekee siitä loistavan monikäyttöisen moottorin kaikenlaisiin tarkoituksiin.

Mikä on paras V6-moottori?

Kaikkien aikojen paras V6-moottori on 3,2 litran Busso-moottori, jota on ollut monissa Alfa Romeon ja Lancian malleissa 1980-luvun alusta 2000-luvun puoliväliin. Nämä moottorit kehitti Giuseppe Busso -niminen mies, ja näyttää siltä, että nämä moottorit ovat juuri se eetos siitä, millainen Alfa Romeon moottorin pitäisi olla.

Nämä moottorit kuulostavat hämmästyttäviltä, näyttävät hämmästyttäviltä ja ovat hämmästyttävän tasaisia, mitä ei usein näe V6-moottoreissa.

Mitä eroa on V6-moottorilla ja rivimoottorilla?

Rivikuutosmoottori tai, kuten sitä usein kutsutaan, suorakuutosmoottori on suurempi kuin vastaava V6-moottori, mikä tarkoittaa, että se ei ole yhtä kehittynyt kuin V6-moottori. Monissa suosituissa autoissa käytetään kuitenkin edelleen rivikuutosmoottoreita, ja paras sellainen löytyy uudesta BMW M3:sta.
Rivikuutosmoottori on vaakasuoraan vastakkain asennettu moottori, joka yhdistetään useimmiten autoihin, joiden painopiste on matalampi. Porsche 911 -mallit ovatkin suosituimpia litteän 6-moottorin autoja, joita voi nykyään ostaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z