Missä autossa on paras automaattinen jarrujärjestelmä?

AEB eli automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on nykyaikaisissa autoissa oleva järjestelmä, joka tarjoaa lisäsuojaa, jos jokin menee pieleen. Nämä järjestelmät on suunniteltu tarkkailemaan ympäristöäsi ja käyttämään jarruja, jos järjestelmä katsoo, että olet vaarassa törmätä ajoneuvoon.

Näiden järjestelmien ei pitäisi korvata tietoisuuttasi tien päällä, koska niiden tarkoituksena on lähinnä antaa sinulle tarvittavaa apua, jos et ehdi jarruttaa ajoissa. Muista siis aina tarkkailla kaikkea ympärilläsi tapahtuvaa, ja lue tämä artikkeli, jotta saat selville, mitkä autot tarjoavat nykyisten markkinoiden parhaat AEB-järjestelmät.

Uusi Honda Civic on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat ylivoimaisen monikäyttöauton, jossa on kaikki turvallisuuskellot ja pillejä ilman, että heidän tarvitsee käyttää ylisuuria summia rahaa. Hyundai Palisade on enemmän tai vähemmän samanlainen keskikokoisten katumaastureiden osalta, ja Honda Accord tarjoaa samat edut keskikokoisten sedanien markkinoilla.

Jos haluat kompaktin katumaasturin, joka tarjoaa myös erinomaiset turvajärjestelmät, kuten AEB:n, tutustu Mazda CX-5:een. Jos haluat premium-luokan auton, joka tarjoaa kaiken turvallisuuden kannalta ja on samalla haluttava ja ylellinen, kannattaa tutustua Audi A4 Allroadiin.

Honda Civic

Honda Civiciä pidetään laajalti yhtenä markkinoiden parhaista yleiskäyttöisistä autoista nykyään, koska se tarjoaa käytännöllisyyttä, tehokkuutta ja luotettavuutta melko kohtuulliseen hintaan. Lisäksi koko ajokokemus on täynnä jännitystä, koska Civic tarjoaa sekä dynaamisen että rauhallisen alustan.

  Sopivatko yhden auton vanteet toiseen autoon

Parasta uudessa Honda Civicissä on kuitenkin se, että se on varustettu tehtaalta lähtien Hondan Sensing-turvallisuusjärjestelmällä. Tämä järjestelmä sisältää myös AEB-järjestelmän, ja sen ansiosta Civic sai IIHS:ltä korkeimman mahdollisen turvallisuusluokituksen, mikä tekee siitä yhden markkinoiden turvallisimmista autoista nykyään.

Hyundai Palisade

Uusi Hyundai Palisade on myös käytännöllisyydeltään, mukavuudeltaan, tehokkuudeltaan ja luotettavuudeltaan loistava monikäyttöauto. Se tarjoaa myös tyylikkään ulkomuodon yhdistettynä kauniisti sisustettuun sisustukseen, jossa on lukuisia laadukkaita materiaaleja, kuten nahkaa ja alumiinia. Se tarjoaa istumapaikat jopa seitsemälle matkustajalle, ja sen hinta on melko edullinen.

Palisadessa on tehtaalta lähtien lukemattomia turvallisuusominaisuuksia, joihin kuuluvat AEB, kaistalla pysymisen avustin, takapenkkivaroitus ja kehittynyt mukautuva vakionopeudensäädin. Civicin tapaan myös Palisade sai IIHS:n korkeimman turvallisuusluokituksen sekä ohjelmistoratkaisuillaan että turvallisuuspainotteisella suunnittelullaan.

Honda Accord

Honda Accordin ja Toyota Camryn välinen valinta on melko vaikea tehtävä, mutta näyttää siltä, että uusi Accord on tällä hetkellä Camryn paras, erityisesti ajokokemuksen ja käytännöllisyyden osalta. Uusi Accord on yhtä luotettava ja tehokas, mutta näyttää samalla kiistatta hieman jännittävämmältä.

Accordissa on tehtaalta lähtien Hondan Sensing-turvajärjestelmäryhmä, johon kuuluu myös AEB ja monia muita hyödyllisiä ohjelmallisia turvallisuusratkaisuja. Tämän ansiosta Accord ansaitsee myös IIHS:n Top Safety Pick+ -tunnuksen.

Mazda CX-5

Kompaktit katumaasturit ja crossoverit ovat yhä suositumpia sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa, mikä tarkoittaa, että Mazda CX-5:n kaltaisia autoja pidetään erittäin haluttuina. CX-5 tarjoaa kuitenkin paljon muutakin kuin vain oikean segmentin, sillä se tarjoaa ylivoimaista dynamiikkaa, luotettavuutta ja hintaa verrattuna useimpiin muihin markkinoilla oleviin kompakteihin katumaastureihin.

  Mikä on paras tapa puhdistaa auto?

Turvallisuuden kannalta CX-5:ssä on AEB, kuolleen kulman valvonta, etutörmäyksenesto ja takimmaisen ristikkäisliikenteen varoitus suoraan tehtaalta, mikä tekee CX-5:stä ylivoimaisen kompaktin katumaasturin turvallisuuden osalta. CX-5:llä on myös IIHS:n myöntämä Top Safety Pick + -luokitus, mikä vahvistaa entisestään sen turvallisuusominaisuuksia.

Audi A4 Allroad

Audi A4:ää voidaan helposti pitää täydellisenä autona useisiin tarkoituksiin, koska se tarjoaa korotetun ajoasennon tavalliseen A4:ään verrattuna ja se tarjoaa myös ylivoimaisen käytännöllisyyden sekä A4:n Avant-versioon että sedan-versioon verrattuna.

Mitä turvallisuuteen tulee, A4 Allroadissa on tehtaalta lähtien AWD-avustin, jonka haluat, jos haluat säilyttää turvallisuustiedot riippumatta siitä, kuinka ankara ajoympäristö on. Kaiken kukkuraksi A4 sai myös IIHS:n Top Safety Pick+ -luokituksen.

UKK-osio

Ovatko automaattiset jarrujärjestelmät sen arvoisia?

Nämä järjestelmät ovat todellakin sen arvoisia, varsinkin kun ne kuuluvat auton vakiovarusteisiin. Vaikka niitä ei olisikaan, ne maksavat yleensä vähemmän rahaa verrattuna moniin muihin tarpeettomiin lisävarusteisiin, joten on järkevää valita AEB lisäturvallisuuden vuoksi.

Tällaiset järjestelmät ovat todellakin kannattavia, koska turvallisuudesta ei kannata koskaan tinkiä. Sinun ei kuitenkaan koskaan pitäisi luottaa siihen, että nämä järjestelmät olisivat parhaita reaktioitasi hankalassa tilanteessa.

Mikä tekee autosta turvallisen?

Nykyaikaisen auton turvallisuus perustuu sekä älykkääseen tekniikkaan että ohjelmistoratkaisuihin, kuten AEB:hen tai muihin ADAS-herkkuihin. Turvallisuuden kannalta tärkeimpiä tekijöitä ovat tehokkaat puristumisvyöhykkeet, jotka ohjaavat törmäysvoimat pois kuljettajalta, sekä keskeiset turvajärjestelmät, kuten turvatyynyt, turvavyöt ja ABS.

  Mikä saa auton arvon nousemaan?

AEB:n, törmäyksenestojärjestelmien, kaistavahtijärjestelmän ja kuolleen kulman valvonnan kaltaiset järjestelmät ovat kuitenkin myös hyödyllisiä auton yleisen turvallisuuden kannalta. Jos haluat ostaa markkinoiden turvallisimman auton, tutustu IIHS:n tai EURO NCAP:n törmäystesteihin.

Mitkä autotyypit ovat turvallisimpia?

Markkinoiden turvallisimmat autot ovat sellaisia, joita ajavat kokeneet ja nimetyt kuljettajat. Jos kuitenkin haluat tietää, minkä tyyppisillä autoilla on taipumus tarjota parhaat turvallisuustiedot, muista tarkistaa maasturit, tila-autot ja sedanit.

Nämä ovat markkinoiden turvallisimpia autoja, koska ne ovat suuria ja niissä on yleensä eniten turvavarusteita sekä tehtaalta että täysvarusteisina.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z