Missä autossa on suurin kuljettajan istuin?

Tilavaa autoa ostaessaan ihmiset keskittyvät yleensä hieman liikaa jalkatilaan ja pääntilaan ja unohtavat yleensä olka- ja lantiotilan. Nämä mitat ovat kuitenkin useimmissa tapauksissa yhtä tärkeitä kuin pääntila ja jalkatila.

Vaikka saattaa tuntua siltä, että auto, jossa on 50 tuumaa lantiotilaa, kuulostaa tilavalta, se ei ole sitä. Tarkoitan, että se riittää suurimmalle osalle ihmisistä, mutta se ei ole lähelläkään sitä enimmäismäärää, jonka jotkut autot tarjoavat.

Ja auto, joka tarjoaa suurimman kuljettajan istuimen, on uusi Audi A8. A8:n lisäksi myös uusi 2021 Mercedes Benz S-luokka ja Kia K5 tarjoavat ylivoimaisen lantiotilan. Mutta näitä seuraavat tiiviisti Genesis G90, Volvo S90 ja Chrysler 300.

Lonkkatilan lisäksi myös hartiatila on tärkeä. Dodge Challenger ja Hyundai Sonata ovatkin joukon parhaat. Muista ottaa selvää tietystä mallista, josta olet kiinnostunut, sillä joskus näitä autoja on saatavana muutamalla eri istuinpaikkavaihtoehdolla.

Audi A8

Audi A8 on Audin lippulaiva sedan. Ja sellaisena A8 pyrkii tarjoamaan parasta, mitä Audilla on tarjota, mutta samalla pitää mielessä, että A8:n on oltava loistava pitkän matkan executive-luksusauto. Tätä varten auton on oltava mukava, ja paras tapa tehdä se on tarjota pehmeät, nojatuolimaiset istuimet.

A8:n etuistuinten istuinleveys on peräti 62,3 tuumaa, mikä tekee A8:sta suurten istuinten mestarin. Valtavien istuinten lisäksi A8 tarjoaa myös muhkeita materiaaleja, kuten nahkaa, puuta ja alumiinia. Saatavilla on myös paljon teknologia- ja mukavuusominaisuuksia, jotka lisäävät ylellisyyttä ja mukavuutta pidemmillä matkoilla.

  Parhaat sedanit pitkille kuljettajille

Mercedes Benz S-luokka

Uusi vuoden 2021 Mercedes Benz S-luokka on tehty olemaan paras monella eri osa-alueella, ja sitä se varmasti onkin. W223-sukupolven S-luokka tarjoaa aivan kaiken, mitä luksusautolta voi odottaa, ja enemmänkin. 3D-mittaristo, nelipyöräohjaus, tekoälykamerat ja navigointijärjestelmät vain muutamia mainitakseni.

S-luokan pääpaino on kuitenkin aina ollut mahdollisimman mukavuudessa, ja uusi S-luokka tarjoaa 60,6 tuuman lantiotilan, mikä tekee S-luokasta Mercedeksen suurimman kuljettajan istuimen. Kun otetaan huomioon, miten valtava uusi S-luokka on, ei ole mikään yllätys, että siinä on myös suurimmat istuimet.

Kia K5

Mutta jos haluat jotain hieman pienempää ja edullisempaa, Kia K5 on varmasti hyvä vaihtoehto. K5:ssä on 56,6 tuumaa lantiotilaa, mikä tekee K5:n istuimista yhden tilavimmista, ja erityisesti tilavimmista kompaktin sedanin istuimista.

Runsaan tilantarpeen lisäksi K5 näyttää sisältä ja ulkoa 2000-luvulta, ja kun otetaan huomioon, miten paljon Kia yrittää parantaa markkina-asemaansa ja -näkymiään, K5 on myös melko luotettava mutta edullinen ostaa. K5 on varmasti yksi parhaista kohtuuhintaisista sedaneista, joita rahalla saa juuri nyt, ja se on paljon parempi kuin Kia Optima, jonka se korvaa.

Toyota Mirai

Jos olet yksilö, joka haluaa erottua ja nauttia jostain, mistä tuskin kukaan muu nauttii, Toyota Mirai on täydellinen auto sinulle. Mirai perustuu Toyotan polttokennotekniikkaan, joka saa käyttövoimansa vedystä, ja se on yksi markkinoiden mielenkiintoisimmista autoista tällä hetkellä.

  Voivatko lihavat ihmiset ajaa urheiluautoja?

FCV-voimansiirron lisäksi Mirai on todella hyvännäköinen auto, mitä ei voinut sanoa edellisen sukupolven mallista. Mirain istuinten leveys on jopa 56,5 tuumaa, ja teknisesti Mirai on vetyauto, jossa on suurimmat istuimet.

Dodge Challenger

Vaikka istuimen leveys on tärkeä, se ei ole ainoa tärkeä asia, kun määritetään, kuinka leveä auton istuin on. Myös hartiatila kannattaa ottaa huomioon, vaikka useimmissa autoissa (muutamaa superautoa lukuun ottamatta) hartiatila riittää 99 prosentille väestöstä.

Ei ole yllätys, että Dodge Challenger tarjoaa valtavat istuimet, koska Dodge Challenger on yksi markkinoiden suurimmista autoista tällä hetkellä, varsinkin jos otetaan huomioon, että siinä on vain kaksi ovea. Istuinpaikkojen lisäksi Challenger on jossain määrin mukava, mutta ei lähellekään S-luokkaa tai A8:aa.

FAQ-osio

Mikä on hyvä auto ylisuurille ihmisille?

Jos olet hieman isokokoinen, on todennäköistä, että sinun kannattaa ostaa maasturi. Ja Honda CR-V:n kaltaiset autot on tehty tarjoamaan paljon tilaa kuljettajalle. Tavaratila ja takamatkustajan ovat myös paremmat kuin useimmissa sen kilpailijoissa.

Muut autot, kuten Dodge Durango, Toyota Land Cruiser tai Chevy Equinox, ovat myös hyviä vaihtoehtoja isommille kuljettajille. Muista vain koeajaa auto ennen kuin ajat sillä, sillä ei ole tarkkaa keinoa sanoa, onko tietty auto riittävän mukava sinulle.

  Paras auto polvivaivoihin

Mikä on hyvä auto pitkille ihmisille?

Jos olet yli 180-senttinen, sinun kannattaa aina testata auto perusteellisesti ennen sen ostamista. Jos joudut työntämään istuimesi kokonaan taaksepäin mahtuaksesi autoon helposti, harkitse tällaisia autoja vain, jos et aio ajaa takamatkustajia kovin usein.

Autot, kuten Hyundai Sonata, Nissan Leaf, Ford Flex, Kia K5, GMC Yukon ja Nissan Rogue, ovat kaikki autoja, joihin mahtuu pitkiä ihmisiä, koska niissä on paljon pään- ja jalkatilaa.

Mahtuvatko ylisuuret ja pitkät ihmiset superautoihin?

Jos olet ylipainoinen, on todennäköistä, että pystyt ahtautumaan superautoon, mutta se ei tule olemaan mukavaa. Toisaalta, jos olet pitkä ihminen, on epätodennäköisempää, että pystyt ajamaan superautoa verrattuna lihavaan henkilöön.

Kaikki riippuu kyseisestä superautosta, mutta esimerkiksi Lamborghinit on tehty alle 180-senttisille ihmisille. Vaikka kaksimetrinen henkilö voisi istua ja ajaa Lamboa, se ei näytä kauniilta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z