Missä maasturissa on levein kuljettajan istuin?

Useimmat maastoautot ovat nykyään riittävän suuria useimmille ihmisille, mutta jotkut niistä ovat kuitenkin paljon avokätisempiä kuin toiset. Jos olet kookas kuljettaja, muista testata auto perusteellisesti ennen ostopäätöstäsi, sillä riittävä tila on tärkeää sekä mukavuuden että turvallisuuden kannalta.

Maastoautot ovat sekä suuria että helppoja päästä sisään ja ulos, joten ne sopivat erinomaisesti isokokoisille henkilöille. Ergonomian lisäksi katumaasturit pystyvät ja tiellä ja tarjoavat silti mukavuutta ja tekniikkaa. On turvallista sanoa, että katumaasturit ovat tällä hetkellä markkinoiden suosituimpia autoja.

Täydellistä katumaasturia on vaikea löytää tällaisesta valikoimasta, mutta vuoden 2021 Ford Expedition tarjoaa leveimmän kuljettajan istuimen, jossa on huikeat 64,9 tuumaa hartiatilaa, kun taas lantiotila on 62,2 tuumaa. Kia Telluride tarjoaa edessä 61,6 tuumaa hartiatilaa lantiotilan ollessa noin 59 tuumaa.

BMW X5:ssä kuljettajan olkatila on myös 60 tuumaa ja lantiotila edessä on myös noin 59 tuumaa. Subaru Ascent tarjoaa 61,1 tuumaa kuljettajan hartiatilaa ja 57,7 tuumaa kuljettajan lantiotilaa. Nissan Pathfinder tarjoaa 60,8 tuumaa kuljettajan hartiatilaa ja 58,3 tuumaa kuljettajan lantiotilaa.

Ford Expedition

Ford Expedition oli aina yksi Pohjois-Amerikan suurimmista kotimaisista katumaastureista, ja siksi kaiken Expeditionissa piti olla myös suurta. Expeditionissa on seitsemän istumapaikkaa, jos valitset Max-version, ja se tarjoaa samalla myös paljon tavaratilaa.

Ajotuntumaltaan Expedition ajaa kuten mikä tahansa muu täysikokoinen katumaasturi, se on iso ja raskas, ja jos pidät tällaisesta ajosta, sinun kannattaa harkita Expeditionia. Tekniikka ja infotainment-järjestelmä ovat intuitiivisia ja melko yksinkertaisia, mikä on joskus parasta käytettävyyden kannalta.

  Missä ajoneuvossa on hiljaisin matkustamo?

Myös luotettavuus on hyvä, samoin kuin osien ja moottorin saatavuus. Explorer on yksi markkinoiden parhaista täysikokoisista katumaastureista, jos et ole halukas käyttämään ehdotonta omaisuutta, ja erityisesti isommille kuljettajille.

Kia Telluride

Kia Telluride on yksi markkinoiden kiinnostavimmista katumaastureista tällä hetkellä, koska se tarjoaa houkuttelevaa muotoilua ja tekniikkaa melko kohtuulliseen hintaan. Vaikka monet väittävät, että Kia-merkki ei ehkä ole yhtä houkutteleva kuin itse auto, tuskin kukaan voi kieltää Telluriden saamaa huomiota.

Näin poseeraavan ulkomuodon takana Telluridessa on paljon tilaa kaikenmuotoisille ja -kokoisille henkilöille, ja Telluriden sisätiloissa on helppo viihtyä. Tekniikka on kunnollista, ja jotkut ylellisyysominaisuudet ovat jopa Telluriden vakiovarusteena, mutta ne eivät ole niin kehittyneitä kuin voisi luulla.

Oli miten oli, on turvallista sanoa, että Telluride on yksi kaikkien aikojen parhaista KIA:n katumaastureista, ja suosionsa vuoksi se on todennäköisesti myös yksi Kian myydyimmistä autoista.

BMW X5

Kannattaa sanoa, että jokaisen tämän listan katumaasturin pitäisi olla riittävän leveä lähes kaikille, vain suurikokoisimmat yksilöt joutuvat kamppailemaan näiden katumaastureiden ajamisessa. Sinänsä, jos haluat parasta huipulla, BMW X5 on oikea valinta.

Suhteellisen neliömäisen muotoilun ansiosta BMW on onnistunut tekemään X5:stä sisältä erittäin tilavan. Tämä tekee X5:stä varsin houkuttelevan vaihtoehdon plus-kokoisille henkilöille ja kaikille muille, jotka haluavat ensiluokkaisen keskikokoisen SUV:n.

  Mikä on paras maasturi lyhyelle henkilölle?

BMW X5:n mukana tulee monia huippuluokan ylellisiä mukavuuksia, kuten korkealuokkaista korkealaatuista nahkaa ja alumiinia, ensiluokkainen äänentoistojärjestelmä, ADAS-järjestelmä, eleohjaus, puheentunnistus ja paljon muuta.

Subaru Ascent

Jos et yksinkertaisesti viitsi käyttää liikaa rahaa katumaasturiin, mutta haluat jotain, joka pystyy helposti 95 prosenttiin siitä, mitä kaikki muutkin tämän listan katumaasturit pystyvät tekemään, kannattaa tutustua Subaru Ascentiin. Loppujen lopuksi kaikki tietävät, että Subarulla on taipumus toimittaa, kun on kyse 4×4-ajoneuvoista.

Ascentin vakiovarusteena on AWD, paljon turvatekniikkaa ja se tarjoaa hiljaisen hienovaraisen kyydin. Hintaero esimerkiksi Ascentin ja X5:n välillä näkyy kuitenkin heti, kun avaat ovet. Moottorit ovat kunnollisia, mutta eivät kovin tehokkaita, ja kolmannen rivin istuimet ovat käyttökelpoisia vain, jos olet 1,5-metrinen.

UKK-osio

Mikä katumaasturi tarjoaa suurimman takatilan?

Useimmat katumaasturit on rakennettu ihmisille, jotka ovat valmiita ajamaan niitä, mutta on kuitenkin pari katumaasturia, jotka tarjoavat paljon tilaa myös takamatkustajille. Aiemmin mainittu Nissan Pathfinder on yksi niistä. 41,7 tuuman jalkatilan ansiosta toisella rivillä Pathfinder on tilava katumaasturi.

Hyundai Palisade ja Kia Telluride on rakennettu samalle alustalle, ja siksi ne tarjoavat samoja sisämittoja 42,4 tuumaa jalkatilaa toisessa rivissä. Toisen rivin jalkatilan kiistaton mestari on kuitenkin LWB Range Rover Vogue, joka tarjoaa huikeat 46,8 tuumaa.

  Pitäisikö minun ostaa sähköauto nyt vai odottaa

Mikä maasturi tarjoaa suurimman tavaratilan?

Käytännöllisyydellä on väliä. Olitpa sitten perhelomalle lähtevä perheenisä tai yksinäinen seikkailija, joka kulkee säännöllisesti erilaisilla pyöräilyreiteillä, suuri tavaratila on aina tervetullut. Etenkin, jos maasturi on ainoa autosi, ja useimmille se on sitä.

Näin ollen kannattaa ehdottomasti tutustua Chevy Suburbaniin, sillä se tarjoaa 72,6 kuutiotuumaa tilaa toisen rivin takana ja jopa 144,7 tuumaa, jos taitat kaikki istuimet alas. Myös GMC Yukon jakaa nämä mitat. Cadillac Escalade tarjoaa maksimissaan 142 tuumaa tavaratilaa ja 94,1 tuumaa toisen rivin takana.

Mikä katumaasturi on paras pitkille ihmisille?

Paras katumaasturi pitkille ihmisille on Toyota Highlander vaikuttavan 44,2 tuuman jalkatilan ja 40,7 tuuman pääntilan ansiosta. Highlanderin lisäksi Subaru Legacy on myös hyvä vaihtoehto, koska siinä on 40 tuumaa pääntilaa ja 42,9 tuumaa jalkatilaa.

On syytä mainita, että useimmat nykyiset katumaasturit ovat riittävän suuria useimmille pitkille ihmisille ja suurikokoisille ihmisille yleensä. Autonvalmistajat keksivät nokkelia tapoja lisätä sisätilaa jokaisen uudemman sukupolven myötä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z