Missä maasturissa on vähiten ongelmia?

Luotettavuus on luultavasti tärkein tekijä käytetyn tai uuden auton ostossa. Vaikka auto voi olla erittäin arvokas, siinä voi olla paljon ominaisuuksia tai se voi jopa tarjota luokkansa johtavia ominaisuuksia, mutta ilman luotettavuutta mistään näistä ei voi nauttia kunnolla.

Maasturit ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina huimasti, mikä tekee niistä erittäin haluttuja merkistä riippumatta. Jos siis yhdistät suositun katumaasturin ylivoimaisiin luotettavuustuloksiin, kyseessä on luultavasti täydellinen auto nykyaikaan.

Oli miten oli, tällaisen katumaasturin on silti oltava massan yläpuolella myös monien muiden tekijöiden osalta. Jos haluat uskomattoman luotettavan maasturin uskomattoman luotettavalta merkiltä, Toyota 4Runner on oikea valinta, sillä tämä karun näköinen maasturi tarjoaa sekä hienostuneisuutta että luotettavuutta.

Lexus RX -crossover on myös uskomattoman luotettava katumaasturi, mutta se on räätälöity enemmän ylellisyyden ja tyylin suuntaan. Subaru Forester Crossover on arvoonsa nähden edullinen katumaasturi, joka tarjoaa silti hämmästyttävää luotettavuutta. Muista lopuksi tutustua Nissan Armadaan tai Lexus GX:ään, jos haluat luotettavan suuren katumaasturin.

Toyota 4Runner – Teknologiaa ja hyödyllisyyttä pakattuna luotettavaan alustaan.

Ei ole mikään yllätys, että Toyota aloittaa luotettavuuslistan, sillä Toyota on tunnettu erittäin luotettavien katumaastureiden valmistajana jo vuosikymmeniä. Tuskin yksikään maasturi on saavuttanut näin suurta suosiota kyvyllään osoittaa ylivertaisia maasto-ominaisuuksia ja luotettavuutta, sillä maastoajot eivät ole nykypäivän maastureille ystävällisiä.

  Paras auto sellaiselle, joka ei aja paljon.

4Runnerin vahvuus on ehdottomasti sen moottori, joka voi helposti ajaa muutaman sadan tuhannen kilometrin päähän vain säännöllisellä huollolla. 4Runnerissa on AWD, mikä tarkoittaa, että se toimii erinomaisesti lähes kaikissa olosuhteissa. Lopuksi, Toyota-maastureiden tiedetään pitävän arvonsa, kun on aika myydä auto.

Lexus RX – tyyliä, luotettavuutta ja ylellisyyttä.

Sekä Toyota että Lexus ovat tunnettuja siitä, että ne tarjoavat ylivoimaisen luotettavia autoja, mutta erona on se, että Lexus tarjoaa sekä ylellisyyttä että luotettavuutta, mikä on eksponentiaalisesti vaikeampaa. Sekä 4Runner että RX ovat useiden verkkolähteiden mukaan yhtä luotettavia, mutta kuten mainittu, RX tarjoaa paljon enemmän kuin 4Runner.

Sinänsä, jos haluat ylellisemmän katumaasturin, mutta et silti halua uhrata luotettavuutta, RX on oikea valinta. Toisaalta, jos sinua vetoaa ensisijaisesti utilitaristisiin katumaastureihin ja haluat, että ne kestävät pitkään, kannattaa harkita 4Runneria.

Subaru Forester – Paras luotettavuus-arvosuhde maasturissa.

Vaikka sekä 4Runnerissa että RX:ssä on noin 1 raportoitu ongelma 1000 ajoneuvoa kohti, Subaru Forester on vielä parempi, sillä sen tapausten määrä on 0,00094 1000 ajoneuvoa kohti, mikä tekee siitä melkoisen marginaalin luotetuimman SUV:n.

Ylivoimaisen luotettavuuden lisäksi Forester on yhtä lupaava myös turvallisuuden ja edullisuuden suhteen. 4Runner ja RX ovat kuitenkin Subarun edellä korjauskustannusten osalta, koska Foresterin raportoidut ongelmat ovat huomattavasti vakavampia, vaikka ne ovatkin paljon harvinaisempia.

  Ovatko riippumattomat mekaanikot halvempia kuin jälleenmyyjät?

Nissan Armada – korkein ennustettu luotettavuuspistemäärä kaikista vuoden 2021 katumaastureista.

Nissan Armada on myös useimpien luotettavuustaulukoiden asukas, koska se tarjoaa ylivertaisen luotettavuuden kautta linjan. Sen lisäksi, että Armada on yksi luotettavimmista täysikokoisista 7-paikkaisista katumaastureista, se ei ole varsinaisesti luksusauto.

Armadalla on kuitenkin suhteellisen edullinen hinta isoksi katumaasturiksi, mikä tekee siitä loistavan perheauton. Lisäksi turvallisuus on myös Armadan vahvuus, samoin kuin monet vakiovarusteena olevat mukavuus- ja teknologiaominaisuudet.

Lexus GX – Luotettava täysikokoinen ylellinen katumaasturi.

Kuten aiemmin mainittiin, Lexuksen katumaasturit ovat jatkuvasti useimpien luotettavuusluetteloiden kärjessä, eikä täysikokoinen GX-maasturi ole poikkeus. Tämä nykyinen malli on jo hieman vanhahtava, mutta se ei tarkoita, etteikö GX olisi haluttava.

Koska se on elinkaarensa lopussa, se tarkoittaa myös sitä, että kaikki ongelmat on korjattu myöhempiä malleja varten. Lisäksi GX:ssä on paljon vakiovarusteita, kuten takana tapahtuvan risteävän liikenteen avustin, jalankulkijan tunnistus, kaistalla pysymisen avustin, automaattinen jarrutus, kuolleen kulman valvonta ja paljon muuta.

UKK-osio

Ovatko katumaasturit luotettavampia kuin sedanit?

Riippuu siitä, minkä merkkisestä ja mallisesta katumaasturista olet kiinnostunut, mutta kaiken kaikkiaan katumaasturit on tehty kestävämmiksi verrattuna useimpiin sedaneihin. Lisäksi katumaasturit on suunniteltu alusta alkaen haastavampaan maastoon, mikä tekee niistä kestävämpiä.

Koska katumaastureista tulee jatkuvasti yhä suositumpia, autonvalmistajat siirtävät painopisteitään kohti katumaastureita ja crossovereita, mikä tarkoittaa, että ne haluavat tarjota ylivoimaisia katumaastureita. Asianmukainen kunnossapito on kuitenkin välttämätöntä kaikille autoille, sillä ilman sitä mikään auto ei ole luotettava.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat luksusautot?

Ovatko maasturit turvallisempia kuin autot?

Kyllä, maastoautot ovat huomattavasti turvallisempia kuin useimmat autot, koska ne on rakennettu selviytymään haastavammista olosuhteista, mikä tekee niistä jäykempiä ja raskaampia. Näin ollen maasturissa on kolaritilanteessa paljon turvallisempaa olla, koska ne ovat painavampia ja korkeampia kuin useimmat autot.

Muutamien tutkimusten mukaan on 50 prosenttia pienempi todennäköisyys kuolla kolarissa, jos istut maasturissa kuin tavallisessa autossa. Niin tai näin, kaikki riippuu yksityiskohdista, joten älä koskaan pihistele turvallisuudesta uutta autoa ostaessasi.

Miten voin lisätä autoni luotettavuutta?

Autosi luotettavuuden lisäämiseksi sinun on huollettava autosi valmistajan suositusten mukaisesti. Sinun tulisi myös keskittyä viileämpään ajotapaan, mikä tarkoittaa, että sinun ei tulisi kiihdyttää tai hidastaa aggressiivisesti.

Korjaa kaikki ongelmat heti, kun huomaat ne, ja valitse aina alkuperäiset osat. Sinun on myös suoritettava kaikki säännölliset nesteiden tarkistukset ja vaihdot ja aina huolehdittava auton puhdistamisesta ja yleisestä hyvästä hoidosta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z