Missä Mercedeksessä on aktiivinen takaspoileri

Aktiivinen takaspoileri on suorituskykyominaisuus, joka löytyy yleensä nopeista ja kalliista urheilu- ja superurheiluautoista. Mercedes tarjoaa aktiivisen spoilerin myös huippu-urheiluautomalleihinsa, kuten AMG GT 2-oviseen tai AMG GT 4-oviseen Coupe-malliin.

Ainoastaan näissä kahdessa nykyisessä Mercedes-mallissa on aktiivinen takaspoileri, mutta Mercedes tarjosi aktiivisen takaspoilerin myös AMG GT:n kahteen edeltäjään, Mercedes McLaren SLR:ään ja Mercedes Benz SLS AMG:hen.

On syytä mainita, että kaikki edellä mainitut mallit eivät saaneet aktiivista takaspoileria, vaan osa niistä tarjottiin kiinteillä takaspoilereilla, kuten SLS AMG Black Series tai AMG GT-R ja GT Black Series -mallit.

Mercedes AMG GT -mallit, joissa on aktiivinen takaspoileri

Suorituskykyisin sarjatuotantomalli, jota Mercedes tällä hetkellä tarjoaa, on AMG GT:n 2-ovinen versio. Tätä autoa tarjotaan 4,0-litraisella V8 BiTurbo -moottorilla, jonka teho vaihtelee varhaisimpien mallien korkeasta 400 hevosvoiman tehosta aina yli 700 hevosvoiman kokoonpanoihin asti. GT:n lähtötason malleista voi valita joko coupen tai roadsterin.

Mallisto alkaa AMG GT:llä, joka maksaa noin 120 000 dollaria kaksiovisesta vaihtoehdosta, joka puskee ulos 520 hv. Seuraavana tulevat Mercedes AMG GTC -mallit, jotka maksavat noin 150 000 dollaria ja tarjoavat noin 550 hv. Mercedes tarjoaa myös 2-ovisesta autosta 2 rataversiota nimeltä GT-R ja GT-R Pro, jotka voivat maksaa jopa 200 000 dollaria.

Jos mielestäsi kaksi ovea ei riitä, voit aina valita AMG GT:n 4-ovisen version nimeltä AMG GT 4-door Coupe. 4-ovinen Coupe on saatavana kolmena eri versiona, 43 AMG, 53 AMG ja huippumalli 63 S AMG.

  Sopivatko Audin vanteet Mercedekseen?

AMG 43 -mallit alkavat noin 90 000 dollarista, AMG 53 -malli maksaa 10 000 dollaria enemmän ja huippumalli AMG 63 maksaa 162 000 dollaria. Kaikissa kolmessa mallissa on tehtaalta lähtien aktiiviset takasiivet, ja 63 AMG -malliin voi lisävarusteena valita kiinteän takasiiven, jos haluat kilpailullisemman ilmeen.

Mercedes SLS AMG

Mercedes SLS AMG on tiukka kaksiovinen coupe tai roadster, joka esiteltiin vuonna 2010 ja jonka valmistus lopetettiin vuonna 2015. SLS:n voimanlähteenä on 6,2-litrainen V8-perämoottori, moottori, jota monet pitävät yhtenä kaikkien aikojen suurimmista Mercedes-moottoreista.

Käytetty SLS maksaa noin 150 000 dollaria kunnollisesta mallista ja jotkut mallit, kuten SLS AMG Black Series, maksavat yli 600 000 dollaria. SLS tarjosi myös legendaariset Mercedeksen Gullwing-ovet, aivan kuten 300SL, ja Mercedes mainosti SLS AMG:tä kauniin 300SL:n henkisenä seuraajana.

Kaikissa SLS:n versioissa on aktiiviset takaspoilerit lukuun ottamatta rajoitetun valikoiman SLS Black Series -versiota, jossa oli kiinteä takasiipi. SLS:n arvon odotetaan nousevan tulevina vuosina moottorin, muotoilun, ovien ja ajo-ominaisuuksien ansiosta.

Mercedes McLaren SLR

Mercedes McLaren SLR oli Mercedeksen ja McLarenin yhteistuotantomalli. SLR esiteltiin vuonna 2004 ja se lopetettiin vuonna 2009. SLR:n elinkaaren aikana esiteltiin pari erilaista mallia, ja kaikkia niitä tarjottiin tehtaalta saatavilla aktiivisilla takaspoilereilla.

  Mitä eroa on AMG:n ja tavallisen Mercedeksen välillä?

SLR asemoitiin super-GT:ksi, autoksi, joka kykeni saavuttamaan yli 200 km/h kaikilla Mercedeksen vuonna 2004 saatavilla olevilla luksusominaisuuksilla. SLR on myös ainoa kerta, kun Mercedes ja McLaren kehittivät auton yhdessä. SLR:n voimanlähteenä on 5,4-litrainen, ahdettu V8-moottori, joka tuottaa 625 hevosvoimaa.

Tämä moottori oli tehokkain automaattivaihteistoon yhdistetty moottori auton saapuessa, ja SLR:n hinnat nousevat edelleen, erityisesti 722-mallien tai rajoitetun SLR Sterling Moss Speedster -tribuuttipainoksen osalta.

SLR maksaa nykyään jopa 230 000 dollaria kunnollisesta vakiomallista ja miljoonia rajoitetun SLR Sterling Moss -mallin hinnasta.

FAQ-osio

Mikä on aktiivisen takaspoilerin tehtävä?

Aktiivista takaspoileria käytetään tarjoamaan ylimääräistä downforcea suuremmilla nopeuksilla, mikä parantaa auton vakautta suurilla nopeuksilla. Aktiivinen osa johtuu siitä, että valmistaja ei halua laittaa kiinteää takasiipeä, koska se saattaisi vaarantaa muotoilulinjat tai auton aeroprofiili on paras, kun se on varustettu aktiivisella takaspoilerilla.

Aktiiviset takaspoilerit ovat säädettävissä, ja ne voivat kallistua eri ajoasentoihin täydellisesti sopivaksi. Jos siis aiot ajaa kovaa vauhtia, spoileri saattaa vetäytyä sisään tai saada lievän kulman, jotta se ei aiheuta auton hidastumista hidastavaa vastusta.

Jos olet rataolosuhteissa ja pito ja ketteryys ovat etusijalla huippunopeuden sijaan, siipi nousee ylös ja tarjoaa lisää downforcea takapyörien päälle, jolloin auto saa paljon paremman pidon kääntyessään.

  Harvinaisimmat Mercedes Benz -mallit

Miksi joissakin AMG GT:n ja SLS:n malleissa on kiinteä takasiipi?

SLS AMG Black Series ja AMG GT-R, GT Black Series -malleja tarjotaan kiinteillä takasiivillä tavallisen aktiivisen takasiiven sijaan. Tämä johtuu lähinnä siitä, että nämä mallit ovat enimmäkseen ratasuuntautuneita eivätkä aseta huippunopeutta etusijalle pidon ja rata-ajon sijaan.

Kiinteä takasiipi ei vaadi ylimääräisiä johdotuksia eikä sähkömoottoreita, joten se on paljon kevyempi, mikä on myös selkeä etu ratapainotteisissa ajoneuvoissa. Näissä malleissa on myös ratapainotteinen muotoilu, ja kiinteä takasiipi sopii muuhun muotokieleen.

Onko Mercedeksen odotettavissa uusia malleja, joissa on aktiivinen takaspoileri?

Mercedes on pian tuomassa markkinoille odotetun useiden miljoonien dollarien Project 1 -hyperauton, jossa on monien muiden aktiivisten aero-ominaisuuksien lisäksi myös aktiivinen takasiipi. Aktiivisista takasiivekkeistä on myös tulossa yhä suositumpia, sillä jotkut autonvalmistajat, kuten Audi, BMW ja Porsche, tarjoavat aktiivisia takasiivekkeitä joihinkin tavallisiin sedaneihinsa.
AMG GT:n seuraajassa on todennäköisesti aktiivinen takasiipi, ja myös uuden Mercedes SL:n huhutaan ehkä tarjoavan aktiivisen takasiiven.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z