Missä Mercedeksessä on kattoluukku?

Kuukatto on lasipaneeli, joka päästää sisään auringonvalon päivällä ja kuunvalon yöllä. Mercedes-Benz S-luokka on ainoa Mercedes, jossa on kuutakatto. S-luokan lisäksi muissa Mercedes-malleissa on joko kattoluukku tai panoraamakattoluukku.

Kuukatto on siitä erityinen, että se säätelee matkustamoon tulevan valon määrää, toisin kuin aurinkokatto.

Miksi valita Mercedes, jossa on kuutakatto?

Yksi kuutalon eduista aurinkokattoon verrattuna on se, että sen avulla voit nauttia auringon- ja kuunvalosta avaamatta yläpaneelia. Kuukatto on sävytetty lasi, jonka sisällä on liukupaneeli. Sisäpaneelin avulla voit säädellä matkustamoon pääsevän valon määrää.

Jos et halua kirkasta valoa, voit liu’uttaa sisäpaneelia niin, että voit katsella ulos ilman, että auringonvalo vaikuttaa silmiisi. Tämä ei ole mahdollista kattoluukun kanssa. Jos sää muuttuu, voit silti nauttia näkymistäsi, koska sinun ei tarvitse lukita sitä, jotta vesi ei pääse matkustamoon.

Kuukatto tarjoaa myös sellaisen avoimuuden, jota et voi kokea autossa, jossa on suljettu katto. Voit siis nauttia näkymistä ilman, että sinun tarvitsee avata ikkunaa. Tämä antaa myös vapauden tunteen.

Mercedes-Benz, jossa on kuutakatto: S-luokka

Mercedes-Benzin S-luokkaa kutsutaan monestakin syystä sedanien markkinajohtajaksi. Tämä auto ei ole ainoastaan erittäin edistyksellinen, vaan siinä on myös joitakin parhaista ominaisuuksista, joita voisit autolta toivoa. Tämä saksalainen kone on tyylikäs, tehokas, luotettava ja ylellinen.

Yksi Mercedes-Benz S-luokan merkittävistä ominaisuuksista on kuutakatto. Toisin kuin useimmissa Mercedes-Benz-malleissa, joissa on panoraamakattoluukku tai kattoluukku, tässä yksikössä on kuutakatto. Kuukatto tarjoaa useita etuja aurinkokattoon verrattuna, kuten edellä olemme käsitelleet.

  Onko Mersun ostaminen hyvä idea?

Mercedes-Benz S-luokan kattoluukku voidaan kallistaa auki, jolloin ilma ja auringonvalo pääsevät sisään. Lisäksi katto voi päästää valon läpi myös pelkästään liu’uttamalla sisäpaneelia ulkopaneelin sijaan. Tämä ei ole sama asia kuin kattoluukun kohdalla.

Kuukatoksen huonot puolet

Kuukatto voi aiheuttaa myös joitakin ongelmia. On ratkaisevan tärkeää tietää, että kuutamokaton huoltaminen ei ole helppoa. Tämä johtuu siitä, että tyhjennykseen johtava reikä on puhdistettava säännöllisemmin. Lisäksi kisko, johon liukupaneeli on kiinnitetty, on tarkastettava usein, jotta vältytään jumittumiselta.

Vaikka kattoluukku saa autosi näyttämään kauniimmalta ja tilavammalta, se myös lisää autosi painoa. Se on yksi syy, joka tekee S-luokasta polttoainesyöjän. Vaurioituneen kattoluukun korjaaminen on myös melko kallista.

Kuukatto, kattoluukku ja panoraamakattoluukku – asioita, jotka on hyvä tietää.

Mitä eroa on kuutamolla ja kattoluukulla?

Kuukatto ja kattoluukku eroavat toisistaan lähinnä siinä, että kuutakatto on yleensä kirkas tai sävytetty lasipaneeli, joka liukuu katon ja kattoverhouksen väliin, kun taas kattoluukku on lasista tai metallista valmistettu paneeli, joka asennetaan auton kattoon.

Kattoluukku liukuu auki tai ponnahtaa ylös, jotta autoon pääsee valoa ja ilmaa. Kuukatto taas voidaan kallistaa auki, jotta raitista ilmaa pääsee ajoneuvon matkustamoon. Molemmat katot saavat autosi tuntumaan raikkaalta, sillä ne päästävät luonnonvaloa ja ilmaa matkustamoon.

  Miksi Mercedestä käytetään taksina?

Mikä on panoraamakattoluukku Mercedes?

Panoraamakattoluukku on sama kuin aurinkokatto, mutta se on melko paljon suurempi. Siksi ne päästävät sisään enemmän valoa kuin tavalliset kattoluukut. Lisävalo voi pitää auton matkustajat lämpimämpinä talvella.

Onko aurinkokatto hyvä vai huono ajatus?

Kattoluukussa on sekä hyviä että huonoja puolia. Kattoluukun myönteinen puoli on se, että se päästää raitista ilmaa ja auringonvaloa matkustamoon. Toisaalta kattoluukku ei ole hauska silloin, kun sää on epäsuotuisa, kuten kuumana päivänä, sadekautena, myrskyssä tai erittäin tuulisissa olosuhteissa.

Missä Mercedes-malleissa on panoraamakattoluukku?

Panoraamakattoluukku on suurempi kuin tyypillinen kattoluukku, ja se tarjoaa sisätilan, joka tuntuu suuremmalta, koska tämäntyyppinen katto tarjoaa lisää valoa. Jos haluat Mercedes-mallin, jossa on panoraamakattoluukku, tarjolla on paljon vaihtoehtoja, mm:

A-Class
C-luokka
E-luokka
S-luokka
CLA Coupe
CLS Coupé
GLA-luokka
GLE-luokka
GLC-luokka

Minkä tyyppisissä muissa autoissa on kattoluukku?

Kuukatto on yleensä useimmissa huippuluokan automalleissa, kuten Mercedes S-luokassa, Porsche Panamerassa, Acura ILX:ssä, BMW X5:ssä, Ford F-150:ssä ja Buick Encoressa.

Mercedes S-luokan muut ominaisuudet

Kuukatoksen lisäksi Mercedes-Benz S-luokassa on myös muita huippuluokan ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erityisen auton. Siksi sen hintapyyntö on noin 110 000 dollaria. Muiden S-luokan huippumallien, kuten Maybachin, hinta on vähintään 176 000 dollaria.

Ulkopuoli

Kun on kyse kauneudesta ja tyylikkyydestä, on vaikea löytää autoa, joka päihittäisi Mercedes-Benz S-luokan. On helppo ymmärtää, miksi johtajat, kuninkaalliset ja toimitusjohtajat valitsevat tämän saksalaisen pedon. S-luokan ulkomuodossa on eleganssia, tyyliä ja erottuvia yksityiskohtia, jotka erottavat sen muista luksusluokan sedaneista.

  Missä Mercedes-Benzin katumaasturissa on hierontaistuimet?

Sisustus

Unohda tyylikäs ulkomuoto, sisätilat ovat jotain aivan muuta kuin tämä maailma. Tässä majesteettisessa sedanissa on hienostuneet pinnat, houkuttelevat materiaalit ja erinomaiset viimeistelyt. Nämä ominaisuudet tekevät Mercedeksestä ylellisyyden ja mukavuuden edelläkävijän. Ja kuutakatto, jossa on taikataivasohjaus, tekee tästä todella tulevaisuuden auton.

Suorituskyky

Huolimatta kaikista hienoista ominaisuuksista, joita luksusautolta voi toivoa, Mercedes S-luokka toimii myös korkealla tasolla. Kiitos 3,0-litraisen välijäähdytetyn kaasu/sähkökäyttöisen rivimoottori-6:n, jossa on nelivetojärjestelmä. Sinulla ei ole ongelmia niin maantiellä kuin maastossakaan.

Turvallisuus

Olipa kyseessä sitten A-luokan perusmalli tai huippuluokan Mercedes S-luokka, turvallisuus on aina huomioitu. Mercedes S-luokka on kuitenkin varustettu kehittyneemmillä turvallisuusominaisuuksilla, jotka pitävät matkustajat aina turvassa. Aktiivisen etäisyysavustimen Distronicin, aktiivisen kuolleen kulman, PRE-SAFE-teknologian ja monien muiden ominaisuuksien ansiosta voit rentoutua tietäen, että matkustajat ovat turvassa.

Loppupäätelmät

Jos olet etsinyt Mercedestä, jossa on kuutakatto, S-luokka on ainoa valintasi. Toisin kuin kattoluukku, kattoluukku on tyypillisesti valmistettu lasista, eikä sitä voi poistaa. Lisäksi ne ovat yleensä sävytettyjä ja ne voidaan liu’uttaa tai kallistaa avattavaksi. Kuukatto on myös kätevämpi kuin kattoluukku.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z