Missä Mercedeksessä on kuolleen kulman avustin

Nykyään lähes jokaiseen Mercedes-malliin voidaan asentaa kuolleen kulman avustin. Mercedes on tarjonnut kuolleen kulman avustin -vaihtoehtoa jo jonkin aikaa, ja tämä järjestelmä on todella arvokas apu pidemmillä moottoritiematkoilla.

On syytä mainita, ettei tähän järjestelmään pidä koskaan luottaa täysin, ja sinun on aina tarkistettava kuolleet kulmat ennen kaistanvaihtoa. Järjestelmä tarjoaa auttavan käden ja vakuutuksen siitä, että olet oikeassa määritellessäsi, onko kaistanvaihto turvallinen vai ei.

Mercedes Active Blind Spot Assist

Kuolleella kulmalla tarkoitetaan aluetta, jonka näkyvyys on estynyt, aluetta, joka ei näy taustapeileistäsi. Mercedes Active Blind Spot Assist käyttää anturi- ja kameratekniikan yhdistelmää, joka valvoo jatkuvasti kaikkia kuolleita kulmia jopa 10 metrin etäisyydellä takanasi ja pitää sinut jatkuvasti ajan tasalla mahdollisista turvallisuusongelmista.

Jos järjestelmä tunnistaa kuolleessa kulmassa olevan auton, järjestelmä varoittaa sinua punaisella kolmiolla peilikoteloiden sisällä. Jos järjestelmä tunnistaa kuolleessa kulmassa olevan kohteen ja haluat silti vaihtaa kaistaa, kolmio alkaa vilkkua ja auto antaa äänimerkin.

Kannattaa myös muistaa, että tämä järjestelmä toimii yli 18MPH:n nopeuksissa. Joidenkin kuluttajaraporttien mukaan tämän ominaisuuden lisääminen on jopa auttanut estämään törmäyksiä jopa 60 prosentilla testatuista kuljettajista. Tämä järjestelmä on varmasti tervetullut lisä kaduilla liikkuviin uusiin autoihin, ja kaikkien valmistajien pitäisi alkaa tarjota näitä ominaisuuksia vakiona.

Aktiivisen kuolleen kulman avustimen kustannukset ja näkökohdat

Useimmat autonvalmistajat myyvät sinulle kuolleen kulman avustimen 500-1000 dollarin hintaan. Euroopan komissio antoi kuitenkin lausunnon, jonka tavoitteena on laatia kattava luettelo pakollisista korkean teknologian turvajärjestelmistä vuoteen 2021 mennessä. Tämän pyrkimyksen tarkoituksena on estää jopa 7300-38000 vakavaa auto-onnettomuutta vuosina 2020-2030.

  Mikä on tehokkain Mercedes?

Lausunnossa mainittuja järjestelmiä ovat kehittyneet hätäjarrutusjärjestelmät, aktiivinen kuolleen kulman avustin, uneliaisuuden ja tarkkaavaisuuden havaitsemisjärjestelmät, hätäpysäytysmerkit, kaistanpitoavustin, peruutuskamerat ja monet muut havaitsemis- ja turvajärjestelmät.

Mietinnön tavoitteena on myös sisällyttää monia onnettomuustapahtumien tallentimia kaikkiin uusiin myytäviin autoihin. Mercedes on myös antanut lausunnon, joka on täysin linjassa kaikkien luettelossa mainittujen näkökohtien kanssa. Ja on turvallista sanoa, että pian kaikissa uudemmissa Mercedes-malleissa on vakiona nämä turvajärjestelmät.

Autojen kehittyneiden turvajärjestelmien vaikutukset

Monet ihmiset uskovat, että nämä turvajärjestelmät eivät ole niin arvokkaita kuin valmistajat väittävät, mutta monet raportit viittaavat päinvastaiseen, eli siihen, että näiden järjestelmien avulla on voitu estää suuri määrä vakavia loukkaantumisia, kuolemantapauksia ja omaisuusvahinkoja.

Joidenkin IIHS:n raporttien mukaan aktiivisilla kuolleen kulman avustinjärjestelmillä varustettujen autojen onnettomuusaste oli 14 prosenttia alhaisempi. Samassa raportissa esitettiin myös, että jos kaikki autot olisi varustettu tällaisilla järjestelmillä vuonna 2015, jopa 50000 kolaria olisi voitu estää.

Monissa raporteissa on myös esitetty, että kuolleen kulman avustimen tai aktiivisen kaista-avustimen kaltaiset järjestelmät ovat vähentäneet huomattavasti yli 200 mailin matkoihin liittyvää stressiä. Näillä järjestelmillä on rauhoittava vaikutus, sillä vaikka antaisit merkin kaistanvaihdosta varten, autosi varoittaa sinua, jos se ei ole turvallista.

Nämä järjestelmät eivät kuitenkaan ole läheskään täydellisiä, sillä ne ovat melko herkkiä, ja jotkut niistä, kuten aktiivinen kaista-avustin, saattavat joskus tuntua hieman liian aggressiivisilta. Jotkin järjestelmät, kuten automaattinen jarrujen hallinta, voivat joskus tulkita mahdollisen törmäystilanteen väärin ja jarruttaa aggressiivisesti maantiellä, mikä voi aiheuttaa vakavia turvallisuusongelmia.

  Parhaat Mercedes-hybridiautot

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa auto, jossa on kehittyneitä turvajärjestelmiä, kuten kuolleen kulman avustin tai kaistavahti?

Nämä järjestelmät tarjoavat todellakin lisäsuojaa hankalissa tilanteissa. Ne eivät ole täydellisiä, ja ne voivat johtaa joihinkin turvallisuusongelmiin, jos ne eivät toimi oikein. Joidenkin mielestä nämä järjestelmät ovat kuitenkin välttämättömiä uudemmissa ajoneuvoissa.
Sitä paitsi voit aina kytkeä nämä järjestelmät pois päältä, jos epäilet, että niissä saattaa olla toimintahäiriöitä. Siinä tapauksessa sinun on otettava välittömästi yhteyttä jälleenmyyjään saadaksesi lisäohjeita.

Ovatko kehittyneet turvajärjestelmät kalliita korjata?

Monien raporttien mukaan joidenkin näiden järjestelmien korjaaminen maksaa jopa 3 000 dollaria, jos niissä ilmenee toimintahäiriöitä. Lisäksi, jos jotkin näistä järjestelmistä lopulta rikkoutuvat, autosi ei ehkä anna sinun ajaa sillä, jos se katsoo, että siihen liittyy vakavia turvallisuusriskejä.

Joidenkin raporttien mukaan näillä järjestelmillä varustetut autot maksavat jopa kaksi kertaa enemmän kuin ilman näitä järjestelmiä varustetun auton korjaaminen yleensä maksaisi. Tämä liittyy lähinnä merkkeihin, jotka ovat vasta hiljattain alkaneet käyttää näitä järjestelmiä vain muutamissa tietyissä malleissa.

On myös syytä mainita, että useimmissa uusissa autoissa on laaja takuu, joka yleensä kattaa kaikki kehittyneet turvajärjestelmät. Tämä kysymys koskee siis vain niitä ajoneuvoja, jotka eivät kuulu takuun piiriin, jos olet ostamassa käytettyä autoa tai autoa, jonka takuu on pian päättymässä.

  Mitä eroa on Mercedes E300:n ja E350:n välillä?

Minkälainen vakuutus on kehittyneillä turvajärjestelmillä varustetuissa autoissa?

Toisaalta nämä järjestelmät tekevät autoista turvallisempia, joten vakuutuskorvausten pitäisi vähentyä. Toisaalta näiden järjestelmien korjaaminen vikatilanteessa maksaa enemmän, mikä nostaa vakuutukseen liittyviä kustannuksia. On turvallista sanoa, että nämä järjestelmät eivät tee suurta alennusta autovakuutuksissa, ainakaan toistaiseksi.

Tulevaisuus on kuitenkin varsin optimistinen, kun kyse on autojen kehittyneistä turvajärjestelmistä. Nämä järjestelmät kehittyvät jatkuvasti, ja jos niistä tulee vakiovaruste kaikissa uudemmissa autoissa, niihin liittyvien kustannusten pitäisi laskea kaikkialla.

Muutama vuosi sitten Swissre ja HERE-teknologiat tekivät tutkimuksen kehittyneiden turvajärjestelmien vaikutuksista nykyajan auto-onnettomuuksiin. Tutkimuksessa vahvistettiin myös, että jos nämä järjestelmät yleistyvät, ne voivat vähentää vakuutuksiin liittyviä kustannuksia jopa 20 miljardilla dollarilla vuodessa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z