Missä Mercedeksessä on seitsemän istuinta?

Vuonna 2006 Mercedes esitteli suurimman Mercedes-katumaasturinsa: GLS:n. GLS on vakiona seitsemänpaikkainen katumaasturi, jota on hiljattain päivitetty ja jota mainostetaan S-luokkana puujaloilla. Mercedes alkoi myös tarjota seitsenpaikkaista vaihtoehtoa keskikokoiseen GLE-katumaasturiin vähän aikaa sitten.

Tällä hetkellä vain nämä kaksi valtavirtamallia voi ostaa seitsemänpaikkaisina. Voit myös valita Viano/V-luokan pakettiautoon 7-paikkaisen lisävarusteen tai etsiä käytetyn Mercedes R-luokan, jonka valmistus lopetettiin vuonna 2017.

Mercedes GLS

GLS on Mercedeksen suurin katumaasturi, joka on sijoitettu BMW X7:n ja yhdysvaltalaisen Cadillac Escaladen kaltaisia malleja vastaan. Se on vakiona seitsemänpaikkainen, ja sen laatikkomainen muoto tarjoaa runsaasti tilaa myös aikuisille.

GLS450:n lähtötaso alkaa 85 000 dollarista, ja siinä on kunnollinen 3,0-litrainen rivikuutosturbomoottori, jossa on EQ-lisävoimanlähde, ja se on yhdistetty huippuluokan 9-vaihteiseen automaattivaihteistoon.

GLS-malliston makea paikka on GLS580, joka alkaa 110 000 dollarista, mutta se on kohtuullisesti varustettu 4,0-litraisella V8 BiTurbo -moottorilla, jota avustaa Mercedes EQ Boost ja 9G 9-vaihteinen automaattivaihteisto, joka kykenee 483 hevosvoimaan.

Vaikka sitä markkinoidaan ”S-luokkana puujaloilla”, GLS:ssä ei ole samaa hienostuneisuutta kuin S-luokassa. Sisätilat ovat periaatteessa samat kuin GLE:ssä, joten GLS:n S-luokattomuus on hieman kaukaa haettua.

Mercedes GLE

Mercedes GLE on Mercedeksen keskikokoinen katumaasturi, jonka on tarkoitus kilpailla BMW X5:n tai Audi Q7:n kanssa. GLE tarjoaa myös seitsemän istumapaikan vaihtoehdon, aivan kuten Q7 ja toisin kuin X5, jota ei voi varustaa seitsemällä istumapaikalla. Jos haluat BMW:hen seitsemän istuinta, sinun on valittava X7.

  Ovatko Mercedekset hyviä autoja?

GLE-mallisto alkaa GLE350-mallilla, joka alkaa noin 65 000 dollarista, ja siinä on 2,0-litrainen nelisylinterinen moottori, joka on yhdistetty edellä mainittuun 9-vaihteiseen automaattiin. Mutta jos olet sitä mieltä, että nelisylinterinen moottori ei ole hyväksyttävä näin korkealuokkaisessa SUV:ssa, sinun on noustava 62 000 dollarin hintaiseen GLE 450 4MATIC -malliin.

Jos haluat GLE:hen seitsemän istuinta, seitsemän istuinta saa pakettina, mutta GLE on huomattavasti pienempi kuin GLS, ja viimeisen rivin tila on luultavasti hyväksyttävä vain lapsille. Sinne saattaa mahtua aikuinen lyhyelle matkalle, mutta jos todella tarvitset seitsemän istuinta, kannattaa valita GLS.

Mercedes R-luokka ja Viano-pakettiauto

Jos tarvitset seitsenpaikkaisen Mercedeksen, etkä välitä ostaa käytettynä, Mercedes R-luokka saattaa täyttää kaikki vaatimukset. R-luokan myynti lopetettiin vuonna 2012 kaikilla markkinoilla paitsi Kiinassa, jossa sen myynti lopetettiin myös vuonna 2017.

Kunnollisen vuoden 2012 R-luokan voi ostaa noin 10-12 000 dollarin hintaan, ja tällaisella hinnalla saa kunnollisen näköisen seitsenpaikkaisen auton, joka jakaa ajo-ominaisuutensa monien aikakauden Mercedes-kombi-mallien kanssa.

Jos seitsemän istumapaikkaa on ensisijainen prioriteetti tai jos olet kuljetusalalla, Mercedes Viano/Vito/V-luokan valitseminen on myös kunnollinen vaihtoehto. Vuoden 2021 Mercedes V-luokan hinnat alkavat noin 83 000 dollarista 2,1-litraisella dieselmoottorilla varustetun V220-mallin osalta. V-luokka tarjoaa eniten tilaa kaikista 7-paikkaisista Mercedes-malleista.

  Tekeekö Mercedes toisen Gullwingin?

Asiat, jotka on hyvä tietää, kun harkitsee 7-paikkaista luksusautoa.

Mahtuuko keskiverto aikuinen Mercedes GLS/GLE:n kolmannen rivin istuimille?

GLS:ssä on 38,9 tuumaa pääntilaa kolmannella rivillä, 34,6 tuumaa jalkatilaa ja 50,3 tuumaa hartiatilaa. Nämä luvut osoittavat, että jopa kohtuullisen kokoinen aikuinen mahtuu mukavasti GLS:n kolmannelle riville pidemmällekin matkalle.

GLE:ssä sen sijaan ei ole tarpeeksi tilaa, jotta aikuinen voisi istua mukavasti kolmannella rivillä. GLE ei yksinkertaisesti ole ajoneuvo, jota on tarkoitettu 7 henkilön säännölliseen matkustamiseen, varsinkin kun kolmas rivi syö tavaratilaa melkoisesti.

GLS on paljon paremmin varustettu 7 aikuisen kuljettamiseen ja kunnon tavaratilaan. Lisäksi GLS:n vakiovarusteena on seitsemän istuinta, ja GLE:ssä joutuu maksamaan enemmän kolmannen rivin istuimista, jotka ovat melko hyödyttömiä, paitsi jos kyseessä ovat pienet lapset.

Onko Audi Q7 parempi matkustajavaunu kuin Mercedes GLE?

Nämä kaksi keskikokoista katumaasturia ovat molemmat saatavilla seitsemänpaikkaisina, mutta GLE tarjoaa hieman enemmän tavaratilaa. Tästä huolimatta Q7 tarjoaa enemmän tilaa matkustajille kolmannella rivillä.
Sekä GLE:ssä että Q7:ssä on monia mukavuuksia kaikille takapenkillä istuville. Q7 on hieman leveämpi, mikä voi vaikeuttaa liikkumista ahtaassa tilassa. Q7 on myös hieman pidempi kuin GLE, mutta Q7 ei täysin korvaa sitä matkustajatilojen osalta.

Pitäisikö minun ostaa Mercedes GLE vai GLS?

Se riippuu. Jos todella haluat niin paljon tilaa kuin Mercedeksen mallistosta löytyy, kannattaa ehdottomasti valita GLS. Mutta jos aiot käyttää ensisijaisesti ensimmäistä ja toista riviä, eikä kolmatta riviä käytetä jatkuvasti, GLE saattaa olla parempi vaihtoehto.

  Mikä on paras Mercedes perheelle?

GLS:n sisätilat ovat käytännössä samat kuin GLE:ssä, joten GLS:stä ei ole järkevää maksaa GLS:stä enemmän. Sekä GLS että GLE näyttävät myös ulkoisesti melko samankaltaisilta, niin että tavallinen ihminen tuskin erottaa niitä toisistaan.

Ajamisen kannalta sekä GLS että GLE tarjoavat Mercedeksen arvoisen kokemuksen, mutta GLE on kaikin puolin pienempi paketti, mikä helpottaa huomattavasti pysäköintiä ja liikkumista pienissä tiloissa. Sekä GLS että GLE tarjoavat myös melko samanlaiset maasto-ominaisuudet.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z