Missä Mercedes-malleissa on 360°-kamerat

Pari vuotta sitten Mercedes esitteli 360°-kameran, ja siitä lähtien 360°-kamera on saatavilla jokaiseen Mercedes-malliin, joka ei ole koskaan ollut kaupallinen tai ei-kaupallinen. Eri markkinoilla 360°-pysäköintikamera on osa pysäköintipakettia tai Vision-pakettia.

360°-kamera on hyödyllistä tekniikkaa, joka lisää turvallisuutta ja tekee pysäköinnistä ja liikkumisesta ahtaissa tiloissa mahdollisimman helppoa. Lähes kaikissa uudemmissa autoissa on lisävarusteena 360°-kamera, ja jotkut hallitukset jopa määräävät peruutuskamerat vakiovarusteeksi kaikkiin uudempiin ajoneuvoihin.

360°-kameran toiminnallisuus

Mercedeksen 360°-kamera koostuu vähintään neljästä kamerasta, joista yksi on etupuskurissa, kaksi peileissä ja yksi takapuskurissa. Näiden kameroiden tarkoituksena on tarjota visuaalista apua pysäköinnissä tai muissa tilanteissa, kuten maastoajossa, tai jopa kojelautakameroina kolaritilanteissa.

Näissä kameroissa on myös lisätoimintoja, kuten pimeänäkö, jonka avulla voit nähdä jalankulkijoita tai eläimiä hämärässä tai mahdollisia vaaratilanteita tiellä. Nämä kamerat pystyvät myös lukemaan liikennemerkkejä ja heijastamaan nopeusrajoitukset tai muita arvokkaita tietoja kojelaudalle.

Näissä kameroissa on myös edistykselliset pysäköintianturit, jotka toimivat yhdessä kameran kanssa ja määrittävät auton sijainnin tarkasti muutamassa sekunnissa. Mercedes-mallit tarjoavat myös suorat ajosuunnat peruutettaessa, joten voit pysäköidä autosi tarkasti viivojen väliin.

360°-kameratilat

Kuten aiemmin mainittiin, tämä järjestelmä koostuu vähintään neljästä kamerasta, jotka kattavat koko auton ympäristön joka hetki. Nykyaikaiset Mercedes-mallit tarjoavat monia erilaisia kameratiloja ja kuvakulmia kulloisenkin tilanteen mukaan.

  Kuinka kauan Mersun valmistaminen kestää?

Ensimmäinen tila olisi tavallinen peruutuskamera. Tämä kamera sijaitsee yleensä rekisterikilven yläpuolella, ja joissakin Mercedes-malleissa, kuten E-luokan sedanissa, käytetään pop-up-kameraa, mikä on varmasti hyvä idea, koska peruutuskameraan kertyy yleensä paljon likaa ja likaa, mikä tekee siitä käyttökelvottoman joissakin autoissa.

Kaksi ajoneuvojen sivut peittävää kameraa sijaitsee yleensä peilikoteloissa. Nämä kamerat tarjoavat myös lisätoimintoja ja -tiloja, kuten risteämistiloja tai visuaalisen pysäköintiavustustilan pysäköinnin aikana, jotta et päädy kaarruttamaan pyöriäsi. Näistä kameroista on hyötyä myös maastoajotilanteissa.

Kaikista tiloista luultavasti siistein on AI 360° -tila, joka käyttää kaikkia kameroita kerralla ja tarjoaa sinulle auton ulkopuolisen näkymän, joka näyttää uskomattoman futuristiselta, koska nämä järjestelmät ovat autojen visuaalisen avustusteknologian huippua.

Mercedes-pysäköintipaketti, jossa on 360°-kamera.

Jos haluat täyden Mercedeksen 360°-kameratoiminnon, sinun on valittava PARKTRONICilla varustettu aktiivinen pysäköintiavustin, joka tarjoaa parhaat Mercedeksen visuaaliset avustustoiminnot, joita tällä hetkellä on saatavilla. Tämä järjestelmä koostuu 12 ultraäänipysäköintianturista, joista 4 edessä ja takana ja 2 anturia kummallakin sivulla.

Järjestelmä tarjoaa reaaliaikaisen terävän ja selkeän kuvan tietystä pysäköintitilanteesta infotainment-näytölläsi heti, kun aloitat kameroiden käytön. Järjestelmä pystyy aktiivisesti etsimään vapaita paikkoja ympäröivistä autoista ja ehdottaa sinulle, mihin pysäköidä.

Uudesta S-luokasta löytyvät kehittyneimmät versiot näistä järjestelmistä pystyvät jopa ohjaamaan autoa itsenäisesti monissa eri tilanteissa. Järjestelmä tarjoaa autoon myös ylimääräisiä monikäyttöisiä kameroita, ja jos se yhdistetään Intelligent Drive- ja nelipyöräohjausvaihtoehtoihin, järjestelmä pystyy pysäköimään auton, vaikka sinä et olisi autossa.

  Sopivatko Audin vanteet Mercedekseen?

UKK-osio

Kannattaako uusiin Mercedes Benz -malleihin hankkia lisävarusteena 360°-kamera?

Kaikissa uudemmissa malleissa on vakiona peruutuskamera Yhdysvaltain hallituksen määräysten vuoksi, mutta jos haluat täyden 360°-kokemuksen, lisävaruste maksaa 500-1500 dollaria markkinoista ja erityisistä paketeista ja tarjouksista riippuen.

Nämä järjestelmät ovat uskomattoman kehittyneitä ja tarjoavat lisätoimintoja, jotka ovat erittäin hyödyllisiä monissa eri ajotilanteissa. Näiden järjestelmien avulla pysäköinti on helpompaa, nopeampaa ja ennen kaikkea turvallisempaa. Valmistaja suosittelee niitä, ja ne ovat melko suosittuja myös käytettyjen autojen markkinoilla.

Mercedes tarjoaa monia lisäominaisuuksia, jotka eivät ole olennainen osa tekniikkaa, mutta 360°-kameran tarjoamat toiminnot vaikuttavat varmasti loistavalta tavalta lisätä turvallisuutta ja kaikenkattavuutta kaikissa mahdollisissa tilanteissa.

Onko olemassa halvempia jälkimarkkinoiden 360°-kameroita?

Amazon, eBay ja monet muut sivustot ovat täynnä ajoneuvoosi tarkoitettuja jälkimarkkinakameroita 360°-kameroita, mutta nämä kamerat eivät tarjoa alkuperäiseen järjestelmään verrattavaa kokemusta. Vaikka nämä kamerat maksavat huomattavasti vähemmän kuin Mercedeksen tehdaskamerat, ne eivät ole sen arvoisia.

Mercedeksen 360°-kamerajärjestelmä on uskomattoman kehittynyt, ja monet turvallisuus- ja ylellisyysominaisuudet hyödyntävät myös kamerajärjestelmää. Ja nämä edut eivät toimi jälkimarkkinoilla myytävien 360°-kameroiden kanssa, eikä hinnan lisäksi ole mitään muuta syytä, miksi jälkimarkkinajärjestelmä olisi koskaan parempi kuin alkuperäinen järjestelmä.

Onko Mercedeksen 360°-kamerajärjestelmä luotettava ja onko siinä rajoituksia?

Uudempiin Mercedes-malleihin asennettu nykyaikainen järjestelmä on testattu perusteellisesti ennen markkinoille tuloa, ja Mercedes on varma, että uusi järjestelmä on yhtä luotettava kuin mikä tahansa muu autojen pakollinen järjestelmä. Nämä järjestelmät yleistyvät yhä enemmän, ja tulevaisuudessa 360°-kamerasta saattaa tulla peruutuskameran tavoin vakiovaruste.

  Mikä on paras Mersu katukilpailuun?

Tämä järjestelmä ei tule toimimaan muutamissa eri tilanteissa, kuten jos ovet tai takaluukku avataan. Järjestelmä ei myöskään reagoi, jos peilit on taitettu sisään tai ulko-olosuhteet ovat todella huonot. Järjestelmä ei myöskään toimi, jos se on vaurioitunut tai todella likainen.

Koskaan ei pidä luottaa täysin auton turva-apuvälineisiin, sillä autonvalmistaja ei koskaan ota vastuuta siitä, jos järjestelmä ei tunnistanut mahdollisia vaaratilanteita. Nämä järjestelmät ovat apunasi, eivätkä ne korvaa silmiäsi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z