Missä pienessä maasturissa on eniten hevosvoimia?

Pienet tai kompaktit katumaasturit ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan, ja siihen on monia syitä. Ensinnäkin ne tarjoavat maasturin korotetun ajoasennon, joka on erinomainen näkyvyyden ja ohjattavuuden kannalta. Lisäksi ne kykenevät lievään tai kohtalaiseen maastoajoon tieliikenteestä tinkimättä.

Sinänsä valmistajat taistelevat jatkuvasti parhaan kompaktin katumaasturin keksimisestä, ja näyttääkin siltä, että markkinat ovat täynnä potentiaalisia vaihtoehtoja. Markkinoiden tehokkain kompakti katumaasturi on BMW X3M Competition, ja toiseksi tehokkain on Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

Tehokkaimpien kompaktien katumaastureiden listan jatkoksi, tiiviisti kolmantena on Mercedes AMG GLC 63 S. Seuraavana listalla on uskomattoman suosittu ja yhtä hyvännäköinen Porsche Macan Turbo S, ja viidenneksi tehokkain kompakti katumaasturi on Audi RSQ4 Sportback Coupe -katumaasturi.

Kaikki nämä kompaktimaasturit ovat erittäin suosittuja ja erittäin hyviä. Näiden välissä Porsche ja Alfa ovat urheilullisimmat, ja niitä seuraavat tiiviisti BMW, sitten Mercedes ja sitten Audi.

BMW X3M Competition

BMW X3M Competition ja BMW X4M Competition ovat periaatteessa samoja autoja. Ainoa ero on, että X4 tarjoaa tyylikkäämmän muotoilun, kun taas kaikki muu on enemmän tai vähemmän samanlaista. Nämä kaksi saksalaista voimanpesää tarjoavat 3,0 litran turboahdetun 6-sylinterisen moottorin, jossa on jopa 510 hv.

Tällaiset luvut ovat melko hulluja kompaktilta katumaasturilta, mutta nämä kaksi BMW:tä ovat melko urheilullisia ja hauskoja ajaa, ja näyttää siltä, että teho on juuri riittävä. Nopeus 0-100 km/h on alle 3,8 sekuntia, ja huippunopeus on rajoitettu 155 km/h:iin.

  Menettävätkö sähköautot latauksensa pysäköidessään?

Alfa Romeo Stelvio Quadrifogglio

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio on todellinen tuulahdus, sillä se tarjoaa nopeille italialaisille autoille ominaisen ajokokemuksen. Räikeän nopean näköinen ulkomuotoilu yhdistettynä keskittyneeseen sisustukseen saa Stelvion näyttämään ja tuntumaan siltä kuin se olisi syntynyt ja kasvanut Ferrarilla.
Ferrari oli kuitenkin todellakin mukana kehittämässä tätä kompaktia katumaasturia ja Giulia Quadrifoglio -sedania. Molemmissa on oletettavasti Ferrarilta peräisin oleva 2,9 litran Twin-Turbo 6-sylinterinen moottori, joka tuottaa 507 hv. Huippunopeudeksi on ilmoitettu 176 km/h, ja 0-100 km/h aika on vain 3,6 sekuntia.

Mercedes Benz GLC 63 AMG S

GLC 63 AMG S on Mercedesin kompakti katumaasturi, joka on suunniteltu niille, jotka haluavat niin sanotun ”raakile puvussa”. Tämä GLC-johdannainen pystyy täysin sulautumaan joukkoon, kun ajelet keskustassa, mutta kun valtakunnallinen nopeusrajoitus tulee vastaan, hedelmäinen 4,0 litran BiTurbo V8 pitää huolen siitä, että AMG-dna tulee pintaan.

Malliston GLC AMG -huippumalli tarjoaa terveelliset 505 hevosvoimaa, jotka puskevat GLC 63 AMG S:n 0-100:een noin 3,6 sekunnissa, ja nopeus on myös rajoitettu 155 km/h:iin. Tämän kompaktin SUV:n tärkein juhlatemppu on moottori, joka on paljon isompi ja jännittävämpi kuin kaikissa muissa kompaktissa SUV:issa tarjolla olevat moottorit.

Porsche Macan Turbo S

Porsche Macan Turbo S on luultavasti tämän listan hienostunein ja parhaiten suunniteltu kompakti katumaasturi. Macan tarjoaa 2,9 litran twin-turbo V6-moottorin ansiosta terveen 434 hv, jonka ansiosta se pystyy spurttaamaan 0-100 km/h noin 4 sekunnissa, kun taas huippunopeus on myös rajoitettu 155 km/h:iin.

  Mikä on luotettavin 10-vuotias auto?

Tärkein syy siihen, miksi Macan kannattaa ostaa muiden urheilullisten kompaktien katumaastureiden sijaan, on se, että se tarjoaa korkeimmat laatuvaatimukset, jotka aina liitetään Porschen suunnitteluun. Sen lisäksi, että Macan on ylivertaisen korkeatasoinen, se pitää myös arvonsa erittäin hyvin ja on joukon luotettavin.

Audi RSQ4 Sportback

Audi RSQ3 ja RSQ4 ovat periaatteessa sama auto, aivan kuten X3M ja X4M. Nämä kaksi ovat kuitenkin vielä pienempiä kuin X3 ja X4, koska Audi ei jostain syystä tee RS-versiota Audi Q5:stä. RSQ3 ja RSQ4 ovat kuitenkin molemmat niin hyviä, että ylimääräisiä Audi RS -katumaastureita ei tarvita.

Muotoilullisesti RSQ4 näyttää upealta, varsinkin jos valitsee rohkeamman värin. Muotoilun lisäksi nämä kaksi tarjoavat myös legendaarisen 2,5 litran 5-sylinterisen turbomoottorin, joka on kiistatta jopa parempi kuin GLC:stä löytyvä V8. Hevosvoimat ovat 400 hevosvoimaa ja 0-100 km/h kestää 4,3 sekuntia.

FAQ-osio

Onko suorituskykyisen kompaktin SUV:n ostamisessa mitään järkeä?

Näitä kompakteja katumaastureita ei ole suunniteltu urheilullisiksi, ja herääkin kysymys, miksi sellaisen ylipäätään ostaisi. Näitä katumaastureita myydään kuitenkin hullun lailla, koska ihmiset rakastavat tehokkaita autoja, jotka näyttävät ja kuulostavat hyvältä.

Vaikka pienitehoisempi urheiluauto voi tuhota nämä autot kilparadalla, nämä katumaasturit ovat parempia kaikessa muussa. Joten kyllä, on järkevää ostaa tällainen tehokas kompakti katumaasturi, koska se tarjoaa jännitystä, joka epäilemättä puuttuu tästä segmentistä.

  Voiko hybridillä ajaa ilman akkua?

Miksi minun pitäisi ostaa pieni katumaasturi keskikokoisen tai täysikokoisen katumaasturin sijaan?

Kompaktit katumaasturit ja crossoverit myyvät hullun lailla, koska ne tarjoavat lähes kaiken. Jos asut kaupunkiympäristössä etkä tarvitse ylimääräistä tilaa, ei ole mitään syytä ostaa keskikokoista katumaasturia pelkästään sen koon vuoksi, ja tämä pätee erityisesti täysikokoiseen katumaasturiin.

Lisäksi kompaktit katumaasturit ovat halvempia, vaikka ne ovat yhtä hyvin rakennettuja. Jos kuitenkin tarvitset enemmän tilaa tai jos olet vakavammin kiinnostunut maastoajelusta, isomman katumaasturin ostaminen on järkevää, mutta muista testata ne ensin.

Mikä on nopein sähkökäyttöinen kompakti katumaasturi?

Nopein sähköinen kompakti katumaasturi on melko tuore Tesla Model Y Performance. Tämä tyylikkään näköinen EV pystyy 0-100 km/h vain 3,5 sekunnissa. Jaguar I-PACE tekee 0-100 km/h hieman yli 4,7 sekunnissa, kun taas Audi e-Tron Sportback tekee sen hieman alle 4,7 sekunnissa.

Mercedes Benz EQC:llä nopeus 0-100 km/h on 5,1 sekuntia, aivan kuten upouudella Ford Mustang Mach-E:llä. Ajan myötä tulemme kuitenkin varmasti näkemään entistä urheilullisempia sähköisiä kompaktimaastureita, joissa on vielä enemmän tehoa ja nopeutta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z