Missä Teslassa on kattoluukku?

Kattoluukulla varustetut autot eivät ainoastaan näytä upeilta, vaan tämä ominaisuus antaa myös enemmän luonnonvaloa kuin mitä tyypillinen lasialue antaisi. Ja koska autoon tulee enemmän valoa, matkustamo näyttää suuremmalta. Mutta missä Teslassa on kattoluukku?

Tällä hetkellä yhtään Teslaa ei valmisteta kattoluukulla varustettuna. Vuoden 2012 Tesla Model S:ssä oli kuitenkin kaksi kattovaihtoehtoa; panoraamakatto ja perinteinen alumiinikorin värinen katto. Tesla kuitenkin lopetti Model S:n valmistamisen panoraamakattotiilillä, koska sillä oli useita luotettavuusongelmia.

Jotkut ovat edelleen sitä mieltä, että useissa Tesloissa on tähän päivään mennessä ollut kattoluukku. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä he yleensä sekoittavat lasikaton ja kattoluukun. Tesla Model 3, Y, X ja S -malleissa on kaikissa lasikatto. Tämä katto tekee matkustamosta ilmavan ja tilavan.

Voiko Tesla Model 3:een, Y:een tai X:ään asentaa kattoluukun?

On mahdollista asentaa jälkiasenteinen kattoluukku Tesla Model 3:een ja Model Y:hen. Siitä huolimatta näihin autoihin on tehtävä paljon muutoksia, jotta tämä olisi mahdollista. Lisäksi sinun on käytettävä paljon rahaa. Aurinkokatto ei kuitenkaan välttämättä muuta auton jälleenmyyntiarvoa kovin paljon.

Siitä huolimatta, jos haluat asentaa Tesla Model X:ään jälkiasennettavan kattoluukun, tämä ei ole mahdollista. Tärkein syy tähän ovat haukkasiipiset ovet. Nämä ovet vievät suuren osan katosta, mikä vaikeuttaa entisestään jonkin yksinkertaisen asian, kuten kattotelineen, asentamista.

Kumpi katto on parempi – panoraamakatto vai lasikatto?

Vuosina 2012-2018 Tesla antoi ihmisten valita Tesla Model S:n joko panoraamakatto- tai alumiinikorin värisellä katolla. Aurinkokatto oli tyylikkäämpi ja käytännöllisempi kuin perinteinen alumiinikorin värinen katto. Mutta sen luotettavuusongelmien vuoksi yhtiö päätti ottaa käyttöön lasikaton vuonna 2016.

  Kumpi on parempi Polestar vai Tesla?

Jos siis haluat katon, joka päästää matkustamoon luonnonvaloa ja ilmaa, panoraamakatto on paras katto. Mutta jos haluat katon, joka päästää valoa sisään ja on luotettavampi, lasikatto on parempi valinta. Sitä paitsi nykyisissä Tesla-malleissa on lasikatto.

Jos haluat Teslan, jossa on panoraamakattoluukku, sinun on etsittävä vuoden 2012 Tesla Model S -autoja. Niitä on vaikea löytää, ja niiden ylläpito voi olla kallista.

Vuoden 2012 Tesla Model S:n ominaisuudet

Ulkonäkö

Panoraamakattoluukulla varustettu 2012 Tesla Model S on hyvännäköinen ja modernisti viimeistelty. Siitä on valittavana neljä vaihtoehtoa, jotka ovat Tesla Model S sedan, performance, signature ja signature performance. Kaikki nämä vaihtoehdot ovat neliovisia sedaneja, joissa on takaveto.

Kuten uusimmassa Tesla Model S -mallistossa, myös vuoden 2012 versiossa on ylelliset ja tilavat sisätilat. Siinä on tilaa jopa viidelle henkilölle, kun lisävarusteena on taaksepäin suunnattu kolmannen rivin istuin. Lisäksi siinä on 17-tuumainen näyttö, josta lähes kaikkea autossa ohjataan.

Sitä paitsi tämä on malli, joka teki Teslasta suositumman ja antoi saksalaisille autoille kyytiä. Se on edelleen yksi markkinoiden parhaista sedaneista ja paras koskaan rakennettu sähkökäyttöinen sedan.

Suorituskyky

Toisin kuin viimeisin vastineensa, tämä auto ei ollut kovin nopea, mutta se oli silti kilpailijoitaan nopeampi. Vuoden 2012 Tesla Model S kiihtyy 0-100:een 4,6 sekunnissa, mikä oli tuohon aikaan erinomaista. Tällä hetkellä Tesla Model S kiihtyy 0-100 2,3 sekunnissa.

  Mitä huonoja puolia Teslassa on?

FAQ

Onko Tesla Model 3:ssa, Y:ssä ja X:ssä kattoluukut?

Ei, vain Tesla Model S:ssä on kattoluukku. Sitä paitsi vain vuosien 2012-2018 Tesla Model S -malleissa on panoraamakattoluukku. Kaikissa vuoden 2018 jälkeen valmistetuissa Tesla Model S -malleissa on lasikatto, kuten muissakin Tesla-malleissa. Kyllä, Tesla Model X, Y ja 3 -malleissa on lasikatto.

Miten löydän Tesla Model S:n, jossa on aurinkokatto?

Jos etsit Teslaa, jossa on kattoluukku, sinun on hankittava se yksityisten omistajien tai Teslan käytettyjen varastojen kautta. Vaikka yksityismyynti on halvempi ja nopeampi tapa hankkia Tesla, paras tapa ostaa käytetty Tesla on Tesla Used Inventory.

Toisin kuin vuoden 2012 Tesla Model S:n ostaminen yksityisomistajan kautta, ostaminen Tesla Used Inventoryn kautta takaa sinulle auton kunnon. Tämä johtuu siitä, että Tesla Used Inventory tarjoaa 145 pisteen tarkastuksen ja käytetyn ajoneuvon rajoitetun takuun.

Se, mitä yksityinen myyjä tai omistaja ei tarjoa, ovat kuvat autosta. Mutta koska se tarjoaa tarkastuksen ja valmistajan myöntämän takuun, se on paras vaihtoehto välttää hankalan auton ostaminen.

Tekeekö Tesla yhä autoja, joissa on kattoluukku?

Ei, Tesla ei enää valmista autoja, joissa on kattoluukku. Tesla valmisti aiemmin Tesla Model S -autoja kahdella kattovaihtoehdolla; panoraamakatto ja alumiinikorin värinen katto. Vuonna 2018 yhtiö kuitenkin lopetti aurinkokattoisilla Tesloilla varustettujen autojen valmistuksen luotettavuusongelmien vuoksi.

  Voiko Teslaa huoltaa missä tahansa?

Miksi Tesla luopui kattoluukusta?

Tärkein syy siihen, miksi Tesla luopui panoraamakattoluukusta, on se, että se vuoti vettä katon läpi rankkasateiden aikana. Tämä johtui pääasiassa valmistusvirheestä, jonka vuoksi panoraamakattoluukku vaurioitti tiivisteitä aina, kun se avattiin tai suljettiin. Lopulta tämä sai Teslan myöntämään takaisinkutsuja.

Miten Teslan panoraamakattoluukku toimii?

Panoraamakattoluukkua käytettiin täysin säädettävillä asetuksilla kosketusnäytön valikosta tai joissain skenaarioissa ohjauspyörästä. Näillä asetuksilla kattoluukku voitiin avata tai sulkea. Katto avautui ja liukui takaisin auton yläosassa olevia kiskoja pitkin, kun taas pieni tuulilasi avautui edessä.

Pohjaratkaisu

Ainoa Tesla, jossa on kattoluukku, on vuoden 2012 Tesla Model S. Tesla ei enää valmista autoja, joissa on kattoluukku tai panoraamakattoluukku. Jos siis haluat Teslan, jossa on aurinkokatto, sinun on etsittävä käytetty 2012 Tesla Model S -auto, jossa on tämä ominaisuus.

Tesla lopetti kattoluukulla varustettujen Tesla Model S -autojen valmistuksen niiden aiheuttamien luotettavuusongelmien vuoksi. Sen sijaan Tesla päätti käyttää lasikatolla varustettuja autoja, jotka tarjoavat samanlaisia etuja kuin kattoluukku, mutta ovat luotettavampia. Lasikatot löytyvät Tesla Model 3, Y, X ja S -autoista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z