Missä Teslassa on siipiovet?

Mercedes-Benz toi siipiovet markkinoille ensimmäisen kerran 1950-luvulla. Useita vuosikymmeniä myöhemmin nämä ovet ovat edelleen käytössä, ja Tesla on esitellyt ne yhdessä luksuscrossoverissaan. Mutta missä Teslassa on siipiovet?

Tesla Model X:ssä on siipiovet. Tämä auto on keskikokoinen täyssähköinen ylellinen crossover-maasturi. Haukkasiipiovet erottavat Tesla Model X:n kilpailijoistaan. Lisäksi nämä ovet helpottavat autoon pääsyä ahtaissa tiloissa.

Valitettavasti haukkasiipi-ovet löytyvät vain Tesla Model X Crossover SUV:stä. Jos siis haluat auton tai viistoperän, jossa on lokinsiipiovet, sinun on etsittävä muualta. Falcon-wing-ovissa on hyvät ja huonot puolensa, jotka on tärkeää ottaa huomioon ennen Tesla Model X:n hankkimista.

Tesla Model X:n ominaisuudet

Kuten aiemmin todettiin, Tesla Model X on ainoa Tesla Model, jossa on lokasuojaovet tai falcon-wing-ovet. Tästä mallista on kuitenkin kaksi versiota; Tesla Model X Standard Range ja Model X Plaid. Model X Plaid on tietenkin kalliimpi ja suorituskykyisempi kuin Model X Standard Range.

Ulkonäkö

Kuten monet muutkin luksusautot, Tesla Model X on kauniisti muotoiltu, ja haukansiipiovet tekevät siitä entistäkin upeamman näköisen. Sitä paitsi tämä auto on kauniisti muotoiltu, ja sen ilmanvastuskerroin on markkinoiden maastureista alhaisin. Tämän ansiosta se on nopea ja sillä on erinomainen toimintasäde.

Lisäksi tässä autossa on hienostuneita aerodynamiikkaominaisuuksia, jotka toimivat yhdessä uusien pyörien ja renkaiden kanssa auttaakseen kuljettajaa kulkemaan enemmän matkaa. Lisäksi autossa on terävä käsittely ja parempi ajomukavuus, mikä tekee siitä yhden markkinoiden parhaista täyssähköisistä katumaastureista.

  Voiko Teslaa huoltaa missä tahansa?

Poikkeuksellisen ulkomuodon lisäksi Tesla Model X:ssä on myös tilava ja korkeatasoinen sisätila. Ensinnäkin Tesla Model X:ään mahtuu jopa seitsemän matkustajaa, sillä siihen on saatavana lisävarusteena noin 3 000 dollaria maksava kolmannen rivin istuin.

Siinä on myös eniten säilytystilaa ja vetokapasiteettia kaikista sähköisistä katumaastureista. Tällaisilla ominaisuuksilla tämä on hyötyauto. Muita huippuluokan sisätilojen ominaisuuksia ovat huippuluokan audiojärjestelmä, langaton pelaaminen, tilava matkustamo, 17-tuumainen elokuvanäyttö ja langaton yhteys.

Suorituskyky

Tesla Model X Standard Range on varustettu kaksimoottorisella nelivetojärjestelmällä. Lisäksi tämä variantti kiihtyy 0-100:een 3,8 sekunnissa, ja sen enimmäiskantama on 348 mailia. Toisaalta Tesl Model X Plaid -vaihtoehdossa on kolmimoottorinen nelivetojärjestelmä. Myös se kiihtyy 0-100:een 2,5 sekunnissa ja sen toimintasäde on 333 mailia.

Vaikka molemmat Tesla Model X -mallit ovat tehokkaita ja suorituskykyisiä, Plaid-vaihtoehto on parempi ja tehokkaampi auto. Kiitos auton tuottamien 1020 hevosvoiman verrattuna Tesla Model X Standard Range -mallin tuottamiin 670 hevosvoimaan.

Lisäksi Tesla Model X Standard Range -mallin huippunopeus on 155 kilometriä tunnissa, kun taas Model X Plaid -mallin huippunopeus on 163 kilometriä tunnissa.

Turvallisuus

Kuten muutkin sähköautot, Tesla Model X on rakennettu alusta alkaen. Siksi siinä on erittäin alhainen kaatumisriski, erinomainen sivutörmäyssuojaus ja etutörmäyssuojaus. Lisäksi autossa on Teslan vakiovarusteena olevia turvallisuusominaisuuksia, kuten automaattinen hätäjarrutus. Ja koska siinä on Autopilot, tämä auto on erittäin turvallinen kilpailijoihinsa verrattuna.

  Onko Teslalla ajaminen halvempaa kuin kaasuautolla?

FAQ

Aukeavatko Teslan siipiovet automaattisesti?

Ei, Teslan haukkasiiven ovet eivät avaudu automaattisesti. Voit kuitenkin painaa puhelimesi painiketta, jolloin ne avautuvat automaattisesti, kun lähestyt autoa. Lisäksi voit käyttää samaa painiketta myös näiden ovien sulkemiseen, kun poistut. Tämä on yksi Tesla Model X:n hienoimmista ominaisuuksista.

Kuka teki lokasuojaovet ensimmäisenä?

Tesla kutsuu lokasuojaovia myös haukkasiipi-oviksi, ja Jean Bugatti suunnitteli ne ensimmäisen kerran vuoden 1939 Types 64 -malliin. Mercedes-Benz otti ne kuitenkin virallisesti käyttöön Mercedes-Benz 200SL -kilpa-autossa vuonna 1952. Siitä lähtien monet automerkit ovat jäljitelleet Mercedestä, ja kourallinen autoja, joissa on lokasuojaovet, on olemassa.

Kumpi auto näyttää upealta lokasuojaovilla – Mercedes 300SL Coupe vai Tesla Model X?

Molemmat autot näyttävät upeilta lokasuojaovilla, mutta Mercedes 300SL Coupe on aivan eri tasolla. Tämän mallin lokasuojaovet tekivät siitä yhden kaikkien aikojen ikonisimmista autoista. Siitä huolimatta Tesla Model X:n lokasuojaovet näyttävät edelleen hyviltä ja näyttäviltä.

Miksi joissakin autoissa on lokasuojaovet?

Ennen kaikkea lokasuojaovet saavat autot näyttämään näyttäviltä ja poikkeuksellisilta. Toiseksi nämä ovet helpottavat autoon menemistä ja sieltä poistumista. Lisäksi näiden ovien ansiosta myös matkatavaroiden säilyttäminen kuljettajan istuimen takana on helppoa. Kaiken lisäksi nämä ovet lisäävät näkyvyyttä.

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi monissa superautoissa on lokasuojaovet, on näkyvyys. Nämä ovet lisäävät näkyvyyttä kuljettajan olkapäiden yli, minkä ansiosta hän voi pysäköidä autoja tai ajaa ahtaissa tiloissa helposti. Tämä johtuu siitä, että monissa superautoissa ei ole selkeää näkyvyyttä taaksepäin, joten näillä ovilla on suuri merkitys.

  Onko Volvo luotettavampi kuin Tesla?

Mitä haasteita lokasuojaovien käyttöönotossa on?

Lokkiovet tai haukkasiipiovet, kuten Tesla niitä kutsuu, ovat hienoja, mutta myös hyvin haastavia. Ensinnäkin nämä ovet ovat hyvin painavia. Siksi niiden on aktiivisesti taisteltava painovoimaa vastaan avautuessaan sen sijaan, että ne vain kääntyisivät tavanomaisen saranan varassa. Näiden ovien avaaminen voi siis olla haastavaa niiden painon vuoksi.

Toinen takaisku, joka liittyy lokasuojaoviin, on suunnittelukysymykset. Jos olet lyhyt ihminen ja ovissa ei ole automaattista avautumista, olet pulassa. Myös lasten voi olla vaikea avata ja sulkea näitä ovia. Lisäksi näitä ovia voi olla melko haastavaa avata puristuksissa.

Yhteenveto

Ainoa Tesla Model, jossa on lokasuoja- tai haukkasiipiovet, on Tesla Model X. Toisin kuin useimmat markkinoilla olevat lokasuojaovet, Tesla Model X:n ovet avautuvat automaattisesti painamalla matkapuhelimen painiketta. Tämä tekee niistä kätevämpiä ja hauskempia. Lisäksi ne tekevät Tesla Model X:stä näyttävän näköisen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z