Missä vanhemmissa autoissa on neliveto?

Nykyaikaiset autot vaikuttavat niin avaruusajan kaltaisilta, että monet uskovat niiden menettäneen kyvyn olla yhteydessä kuljettajaan. Vaikka nykyajan autot voivat saada sinut tuntemaan olosi äärimmäisen mukavaksi ja täysin eristetyksi ajamisen perusasioista, monet uskovat, että se on juuri päinvastoin se, mikä tekee hyvästä kuljettajan autosta.

Sellaisenaan he pyrkivätkin hakeutumaan hieman vanhempiin autoihin, joissa on edelleen kaikki tarvittavat varusteet, mutta joissa ei ole nykyautojen tunnottomuutta. Nämä autot eivät myöskään enää heikkene niin paljon, mikä tekee niistä loistavia päivittäisiä kuljettajia.

Subaru Outback 2010-2014 on kompakti nelivetoinen katumaasturi, jonka käytetty tarrahinta on alle 10 000 dollaria, mikä tekee siitä hyvän tarjouksen, ja sama pätee myös Subaru Impreza 2012-2016 -kompaktiin sedaniin. Jos haluat 10 000 dollaria maksavan täysimittaisen nelivetoisen katumaasturin, jossa on ylivoimainen luotettavuus ja tilat, kannattaa tutustua Toyota Highlanderiin vuosimallia 2011-2013.

Jos olet valmis käyttämään hieman enemmän rahaa, saat vuoden 2016 BMW X1:n kompaktin nelivetokäyttöisen katumaasturin noin 20-25 000 dollarilla, mikä on suurin piirtein saman verran kuin mitä joudut maksamaan nelivetoisesta vuoden 2015 Lexus GS:stä. Jos haluat urheilullisemman sedanin, tutustu vuoden 2015 BMW 3-sarjan xDrive-malliin, joka myös maksaa noin 23 000 dollaria.

2010-2014 Subaru Outback

Aina kun puhumme edullisista nelivetoautoista, aloitamme listan yleensä vanhalla kunnon Subarulla. Koska tämä merkki on tehnyt merkkinsä ”vakiovarusteena saatavalla” Subaru Symmetrical -nelivetojärjestelmällä, joka on kiistatta yksi markkinoiden parhaista nelivetojärjestelmistä, on vain oikein tehdä niin Subaru Outbackin kanssa.

  Paras auto uusille vanhemmille

Vuosien 2010-2014 mallivuosien Outback on yhtä hyvä kuin muutkin nykyaikaiset Subaru-mallit. Outbackissa yhdistyvät sedanin lähestyttävyys ja maasturin/asemavaunun käytännöllisyys ja hyödyllisyys, mikä tekee Outbackista loistavan päivittäiskuljettajan. Lisäksi Outback on luotettava ja melko edullinen.

2012-2016 Subaru Impreza

Halvat nelivetoautot ovat Subarun erikoisuus, mutta hyvällä tavalla, sillä useimmat niistä ovat loistavia työssään. Toki 10 vuotta vanha Subaru ei ehkä ole markkinoiden jännittävin auto, mutta noin 10 000 dollarilla se on varmasti hyvin käytetty raha.

Impreza-alusta on aina ollut luotettava, ja jos siihen lisätään nelivetoon yleensä liittyvä parempi käytettävyys, tämä Subaru voi mennä minne tahansa milloin tahansa. Vaikka samanhintaisella Honda Civicillä tai Toyota Corollalla voi olla joitakin etuja Imprezaan verrattuna, mikään niistä ei voi koskettaa Subarua nelivedon osalta.

2011-2013 Toyota Highlander

Jos haluat loistavan täysikokoisen katumaasturin, johon mahtuu mukavasti jopa 7 henkilöä ja jolla voi kulkea lumisessa ja epätasaisessa maastossa suhteellisen mukavasti ja rauhallisesti, tutustu Toyota Highlanderiin vuosimallia 2011-2013. Tämä suuri täysikokoinen katumaasturi tarjoaa runsaasti perheystävällisiä ominaisuuksia, kuten säilytystiloja, mukitelineitä ja kunnollisen turvavarustuksen.

Luotettavuuden osalta vuosien 2011-2013 Toyota Highlander -sukupolvet ovat 2. sukupolven Highlanderin viimeiset, mikä tarkoittaa, että niiden pitäisi kestää ajan hammasta. Jos olet valmis käyttämään muutaman tonnin ekstraa, voit hankkia jopa päivitetyn 2013+ Highlanderin.

2016 BMW X1 xDrive

Kompaktit katumaasturit/crossoverit ovat kiistatta suosituimpia autoja tällä hetkellä, mikä tarkoittaa, että niitä on paljon liikkeellä, ja X1 xDrive on yksi parhaista. Vuoden 2016 BMW X1 näyttää edelleen melko nykyaikaiselta, mitä ei voi sanoa monista sen kilpailijoista, kuten VW Tiguanista tuolta aikakaudelta.

  Missä maasturissa on parasta nukkua?

X1:n alusta on melko luotettava, sillä J.D. Powerin mukaan se on 4,5 tähteä viidestä, mikä on yli keskiarvon useimmille käytetyille BMW:ille. Sisätilat on rakennettu hyvin, ja niissä on paljon laadukkaita materiaaleja, jotka saavat X1:n tuntumaan paljon uudemmalta kuin mitä se on.

2015 Lexus GS

Vaikka 4,5 tähteä viidestä tähdestä pidetään vaikuttavana, 5 tähteä viidestä tähdestä on parasta, mitä auto voi saada, ja näin on myös vuoden 2015 Lexus GS:n kohdalla. Jos lisäksi otetaan huomioon, että tätä Lexus-sukupolvea kehutaan usein kaikkien aikojen luotettavimmaksi Lexus-sukupolveksi, se tarkoittaa varmasti sitä, että ’15 GS on loistava käytetty autovaihtoehto.

GS:ssä on reipas 3,5 litran V6-moottori, joka tarjoaa kohtuullisen polttoainetehokkuuden samalla, kun suorituskyky muistuttaa enemmän urheilusedania. Turvallisuus on myös 2015 GS:ssä luokan kärkitasoa, samoin kuin tasokas ja tilavan tuntuinen matkustamo. Ainoa asia, joka heikentää GS:ää, on hieman käyttökelvoton infotainment-järjestelmä.

UKK-osio

Onko käytettyjen autojen ostaminen parempaa kuin uusien autojen ostaminen?

Käytetyn auton ostamisessa on monia etuja uuden auton sijaan, ja ilmeisin niistä on hinta. Käytetyt autot ovat jo kärsineet suurimman osan arvonalennuksesta, mikä tarkoittaa, että arvolupaus suosii käytettyjä autoja. Koska autot kuitenkin yleensä paranevat ajan myötä, uudet autot ovat lähes aina parempia.

Oli miten oli, uudemmissa autoissa on myös erilaisia takuita ja huoltopaketteja, jotka tekevät omistamisesta miellyttävämpää ja stressittömämpää. Jos lisäksi harkitset rahoitusta tai leasingiä, voit saada hyvän tarjouksen jopa melko kalliista autoista.

  Paras luksusauto senioreille

Ovatko vanhemmat autot luotettavampia?

Aluksi saattaa vaikuttaa siltä, että vanhemmat autot olisivat luotettavampia kuin uudemmat, mutta näin ei yksinkertaisesti ole. Jotkin merkit, kuten Mercedes, tarjosivat autoja, jotka olivat luotettavampia kuin jotkin uudemmat Mercedes-mallit, mutta kaikki tämä muuttui 2000-luvulla.

Useimmissa tapauksissa nykyaikaiset autot ovat parempia ja luotettavampia kuin vanhemmat autot, ja tilastot tukevat tätä. Jos otat esimerkkinä Kian, uudemmat Kia-mallit ovat harppauksittain luotettavampia kuin vanhemmat Kia-mallit.

Ovatko vanhemmat nelivetojärjestelmät huonoja?

Automaattivaihteisto, ilmajousitus, neliveto… Jos olisit valinnut jonkin näistä muutama vuosikymmen sitten, sitä olisi pidetty riskialttiiden lisävarusteiden valintana, jotka varmasti hajoavat lopulta, ja näin oli kauan sitten, mutta ei enää viimeisten 10-15 vuoden aikana.

nelivetoiset autot ovat todellakin eksponentiaalisesti monimutkaisempia kuin FWD/RWD-autot, mikä tekee niistä alttiimpia ongelmille. Vaikka useimmat vanhemmat nelivetojärjestelmät eivät ole yhtä kehittyneitä kuin uudemmat, ne ovat silti riittävän hyviä, jotta niitä ei voi pitää yhtä huonoina.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z