Missä Volvossa on hierontaistuimet?

Jokaisessa uudessa Volvo-automallissa on hierontaistuinvaihtoehto, paitsi Volvo XC40:ssä. Volvo on luksusautomerkki, joka tarjoaa asiakkailleen hierontaistuinvaihtoehdon.

Volvon hierontaistuimissa on 5 tilaa. Näitä tiloja voi vaihtaa etunäytön asetuksista. Volvo tarjoaa näitä hierontaistuimia muiden poikkeuksellisen hyvien istuinsäätöjen, kuten tuuletettujen istuinten, lämmitettyjen istuinten ja sähköisten istuinsäätöjen kanssa.

Volvon hierontaistuimet

Volvoa pidetään luksusautojen valmistajana. Koska kaikki luksusautot tarjoavat maksimaalisen kuljettajan mukavuuden, Volvo huolehtii myös siitä, että ne eivät jää muita jälkeen. Volvo tarjoaa loistavat istuimet kaikissa autoissaan. Vaikka ne eivät ole yhtä tärkeitä kaupunkiajossa, ne ovat poikkeuksellisen hyödyllisiä pitkillä ja jäykillä matkoilla moottoriteillä.

Volvon hierontaistuimet koostuvat viidestä puhallettavasta taskusta, jotka on rakennettu etuistuimiin. Hierontaistuimet toimivat siten, että ne pumppaavat ja tyhjentävät toisiaan vastakkain luodakseen aaltomaisen liikkeen, joka antaa maksimaalisen mukavuuden tason. Tämä hieroo alaselkää ja hartioita, mikä helpottaa kuljettajan väsymystä.

Kuten kaikki tiedämme, Volvo asettaa asiakkailleen turvallisuuden ja mukavuuden etusijalle. Siksi he konsultoivat ortopedikirurgeja istuintensa suunnittelussa. He ovat tehneet yhteistyötä ruotsalaisen Chalmersin teknillisen yliopiston kanssa, minkä ansiosta he pystyivät valmistamaan yhden autoteollisuuden parhaista istuimista.

Viisi erilaista hierontavaihtoehtoa

Volvo antaa monitoimisäätimen etuistuinten kylkeen. Tällä ohjauspainikkeella voit valita kosketusnäytöltä haluamasi hierontatilan. Tiloja voi vaihtaa myös etunäytössä. Kosketusnäytössä on ensinnäkin ON/OFF-toiminto. Sen jälkeen se tarjoaa 5 ohjelmaa:

 1. Swell
 2. Tread
 3. Advanced
 4. Lanneranka
 5. Olkapää.
  Intensiteettiä voidaan myös muuttaa näytön kautta valitsemalla kolmen vaihtoehdon välillä: Matala, Normaali ja Korkea.
  Myös nopeudelle on kolme vaihtoehtoa: Hidas, Normaali ja Nopea.
  Hieronta kestää 20 minuuttia, minkä jälkeen se kytkeytyy automaattisesti pois päältä. Voit käynnistää hieronnan uudelleen napauttamalla näytön uudelleenkäynnistysvaihtoehtoa.
  Volvon ja BMW:n luotettavuus - kumpi on parempi?

Muut ominaisuudet

Volvon istuimissa on NAPPA-nahkaa, joka tarjoaa tuuletetut etuistuimet. Tuuletetut istuimet pitävät kuljettajan vaatteet raikkaina. Istuimissa on myös muita toimintoja, kuten sähkösäätö painikkeilla. Autossa on kolme painiketta, joilla voi säätää lannerangan tukea ja etureunaa, siirtää istuinta eteen- ja taaksepäin sekä säätää selkänojan kallistusta. Istuimissa on myös istuinlämmitysmahdollisuus.

Lähes kaikissa Volvoissa on hierontaistuimet.

Kaikissa nykyaikaisissa Volvo-autoissa on hierontaistuimet, paitsi Volvo XC40:ssä. Volvo lisäsi hierontaistuimet ensimmäistä kertaa vuonna 2008. Se lisäsi nämä vaihtoehdot S80- (nyt lopetettu) ja XC90-malleihin. Hierontaoptiot lisättiin lisäämään kuljettajan yleistä mukavuutta. Tämä lisäsi varmasti autonvalmistajan yleistä mukavuutta ja ylellisyyttä.

Nykyään autot tarjoavat vielä parempia hierontaistuimia XC90-, XC60-, S90-, S60-, V90- ja V60-malleissa. Toiminnot ovat kaikissa autoissa samat, ja niissä on kolme monitoimipainiketta. Joistakin vaihtoehdoista ja varusteluista puuttuu mahdollisuus hierontaistuimiin, joten tarkista kaikki ennen auton ostamista.

FAQ

Onko Volvossa lämmitettävät istuimet?

Volvojen autoissa on istuinlämmitystoiminto, joka maksimoi mukavuuden kolealla säällä. Autoissa on myös lämmitetty ohjauspyörävaihtoehto. Lämmitettäviä toimintoja voidaan ohjata etunäytöstä. Aktivoidaksesi tai poistaaksesi toiminnon käytöstä sinun on painettava painiketta toistuvasti.

Autossa on kolme lämmitystasoa, jotka on valaistu oransseilla kentillä. Mitä korkeampi kenttätaso, sitä korkeampi on lämpötila.

Volvon autoissa on myös ominaisuus, joka käynnistää istuinlämmityksen automaattisesti. Tämä ominaisuus käynnistyy automaattisesti, kun auton lämpötila on kylmä ja sisälämpötila on alle 10 °C. Tämä toiminto voidaan kytkeä pois päältä näytön valikossa MY CAR.

  Onko Volvo luotettavampi kuin Tesla?

Lämmitettyjä istuimia on käytettävä varoen, sillä jotkut ihmiset voivat saada palovammoja.

Miten hierontaistuimet toimivat?

Hierontaistuimissa on kokoelma taskuja istuimen päällisen takana. Nämä taskut pumpataan ja tyhjennetään peräkkäin. Tämä istuinten liike selkä menosuuntaan antaa mukavuutta ja vaikutelman siitä, että kuljettajan selkää vaivataan. Suurin osa hierontajärjestelmistä on asennettu istuimen selkänojaan, mutta osa on myös istuimen pohjassa.

Ovatko auton hierontaistuimet tarpeellisia?

Hierovat istuimet lisäävät varmasti auton mukavuutta ja ylellisyyttä, mutta välttämättömiä ne eivät tietenkään ole. Ne ovat kuitenkin melko hyödyllisiä pitkillä ajomatkoilla maantiellä, ja ne voivat helpottaa kuljettajan väsymystä, mikä puolestaan voi ehkäistä onnettomuuksia.

Hierovia turvaistuimia pidetään toki ylellisyytenä ja ne ovat mukavia, mutta nämä hierovat istuimet eivät voi auttaa, jos sinulla on todella pahoja selkäkipuja. Ne ovat vain auttamassa ajamisessa. Auton hierontaistuimet eivät ole yhtä voimakkaita tai vaikuttavia kuin lentokenttien tai ostoskeskusten hierontaistuimet. Ne voivat kuitenkin varmasti helpottaa kipuja.

Onko autoissa jäähdyttäviä istuimia?

Koska autojen ilmastointi voi vaikuttaa polttoainetalouteen, jäähdyttävät istuimet ovat parempi vaihtoehto. Istuimet tarjoavat jäähdytysvaikutuksen koko matkustamon jäähdyttämisen sijasta, mikä on paljon polttoainetaloudellisempaa. Monet autot tarjoavat tämän ominaisuuden, mm:

 • Audi A4
 • Hyundai Sonata Hybrid
 • Lincoln Continental
 • Cadillac CT6
 • Ford Mustang
  Jäähdytettävät istuimet toimivat tuulettimilla, jotka on sijoitettu istuinpäällysteiden takaosaan. Nämä tuulettimet voivat puhaltaa tai olla puhaltamatta jäähdytettyä ilmaa. Matkustajat voivat säätää jäähdytystasoja oman mukavuutensa mukaan. Kaiken kaikkiaan ne ovat hyviä kuumana päivänä.
  Tarvitseeko Volvo premium-bensiiniä?

Mitä luksusautojen istuimet yleensä tarjoavat?

Kun autoteollisuus kasvoi kohti ylellisyyttä, alettiin valmistaa upeita luksusistuimia erottumaan edukseen. Luksusautot tarjoavat nykyään lähes kaiken, mitä istuimelta voi pyytää. Ominaisuuksiin kuuluvat mm:

 • Hierovat istuimet
 • Lämmitetyt istuimet
 • Jäähdytettävät istuimet
 • Tuuletettu nahka
 • Parempi pään kallistus

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z