Mitä Brabus on Mercedes-Benzille?

80-luvulla Mercedes-Benz keskittyi mukavuuteen ja hienostuneisuuteen. Kun Bodo Buschmann kuitenkin halusi nopean ja hienostuneen Benzin, tämä johti Brabusin syntyyn. Mutta mitä Brabus on Mercedes-Benzille?

Brabus on suorituskykyisten autojen jälkimarkkinoilla toimiva autojen viritys- ja restaurointiyritys, joka muokkaa Mercedes-Benzistä erikoisauton. Se siis auttaa virittämään ja päivittämään Mercedes-Benz-autoja jännittäviksi, kauniiksi ja tehokkaiksi ajoneuvoiksi. Jos siis haluat parantaa Mercedeksesi tyyliä ja tehoa, Brabus on paras vaihtoehto.

Brabusin historia

Brabusin perusti eräs Mercedes-asiakas jo 1980-luvulla. Bodo Buschmann -nimellä tunnettu saksalainen mies halusi, että hänen Mercedes-Benzinsä olisi nopeampi ja kiiltävämpi kuin tavallinen Benz. Kun hän siis totesi, että custom- ja tuning-talot eivät voineet tarjota hänen haluamaansa, hän perusti Brabusin tarjoamaan tällaisia palveluja.

Brabus GmbH työskentelee Mercedes-Benzin sisätilojen päivittämisen ja muokkaamisen parissa. Sen lisäksi se parantaa auton moottoria niin, että se voi tuottaa enemmän tehoa. Tämän seurauksena monet Mercedeksen omistajat, jotka haluavat auton, jossa on enemmän tehoa, hakeutuvat Brabusiin.

Yli 40 vuotta alalla toimineella Brabusilla on joitakin merkittäviä automalleja, joita se on virittänyt ja päivittänyt vuosien varrella. Suosituimpia Mercedes Babusin virittämiä autoja ovat muun muassa 1996 Brabus E V12, 1988 3.6 S lightweight, 2005 Brabus SLR McLaren, Brabus Black Baron, 2008 Brabus Bullit ja 90-hevosvoimainen Brabus Rocket.

Mitä eroa on Mercedes-Benzin ja Brabusin välillä?

Vaikka Brabus virittää ja päivittää Mercedes-Benzin ajoneuvoja, se ei ole Mercedeksen omistuksessa. Mercedes-Benz on luksusautojen valmistaja, kun taas Brabus on autojen jälkimarkkinointiyritys. Mercedes valmistaa ylellisiä ja tehokkaita ajoneuvoja, kun taas Brabus on erikoistunut huipputehokkaaseen viritykseen ja muihin muutostöihin.

  Mitkä Mercedes-Benz-mallit ovat kovakattoisia avoautoja?

Mercedes valmistaa autoja alusta alkaen, joihin kuuluvat A-luokka, C-luokka, CLS-luokka, E-luokka, S-luokka ja paljon muuta. Brabus taas on erikoistunut Mercedes-Benz-, Maybach- ja Smart-ajoneuvojen virittämiseen. Huomaa, että Brabus on Mercedes-Benzin suurin virittäjä Mercedes-AMG-merkin jälkeen.

Mitä eroa on Mercedes-AMG:n ja Brabusin välillä?

Mercedes-AMG ja Brabus saattavat vaikuttaa samankaltaisilta, mutta ne ovat hyvin erilaisia. Molemmat näistä tuotemerkeistä ovat korkean suorituskyvyn viritysyrityksiä. Niiden päätavoitteena on parantaa moottorin suorituskykyä lisäämällä hevosvoimia ja liikettä. Tämän lisäksi ne tekevät ulkoisia muutoksia, jotta auto näyttäisi näyttävämmältä.

Nämä kaksi merkkiä eroavat kuitenkin siinä, että Mercedes-AMG on Mercedes-Benzin nimen alla, kun taas Brabus on oma yrityksensä. Molemmat näistä merkeistä erikoistuivat ennen Mercedes-Benz-autojen virittämiseen ja kunnostamiseen, mutta Brabus ei enää erikoistunut pelkästään Mercedes-Benziin.

Nykyään Brabus modifioi ostettuja autoja tai myy modifioituja autoja, kun taas Mercedes-AMG on edelleen Mercedes-Benzin alaisuudessa toimiva suorituskykyinen tuotemerkki. Huomaa, että AMG ostettiin vuonna 1999 ja kaikki tämän merkin autot myydään Mercedes-Benzin alla. Jos siis haluat Mercedes-AMG-mallin, löydät sen helposti Mercedeksen jälleenmyyjältä, mikä ei päde Brabusiin.

Kuinka paljon Mercedes Brabus maksaa?

Tämä riippuu automerkistä ja -mallista, jota haluat muokata. Lisäksi myös haluamasi viritys- ja muutostyyppi vaikuttaa asiaan. Jos haluat parantaa autosi moottoria ja tyyliä, saatat päätyä maksamaan heidän palveluistaan yli 20 000 dollaria.

Esimerkiksi vuoden 2018 Mercedes-Benz G-luokan G500:n virittäminen voi maksaa vähintään 150 000 dollaria. Pidä mielessä, että G500:n alkuperäinen ostohinta on noin 123 000 dollaria. Jos otat mukaan Brabusin virityssarjan kustannukset, summa voi kohota noin 150 000 dollariin.

  Mercedes EQC VS Tesla

G500:aan päivitettäviä ja kunnostettavia asioita ovat muun muassa hiilikuitu, konepelti, säleikkö, ovenkahvat, logo, ajovalot, vanteet ja renkaat. Merkittävin päivitys on kuitenkin G500:n 4,0-litrainen V8-kaksoisturbomoottori, joka saa huomattavan tehonlisäyksen, joka on 78 hv ja 74 lb-ft vääntöä.

Normaalin Mercedes-Benz G-500:n teho on 422 hv ja vääntömomentti 450 lb-ft. Moottorin päivityksen jälkeen sama auto tuottaa 500 hv ja 524 lb-ft vääntöä. Yhdessä 9-vaihteisen automaattivaihteiston kanssa tämä auto kiihtyy poikkeuksellisen nopeasti 0-100 km/h vain 5,7 sekunnissa.

Vaikka Brabus on Mercedeksestä riippumaton yritys, se on luotettava, sillä se tarjoaa 3 vuoden tai 62 000 mailin Brabus-takuun.

FAQ

Mitä Brabus tarkoittaa kokonaisuudessaan?

Brabus GmbH on yhdistelmä kahdesta nimestä – Bodo Buschmannin ja Klaus Brackmannin sukunimistä. Brabus on siis johdettu Brackmannista ja Buschmannista. Huomaa, että Brackmann oli mukana yrityksessä vain siksi, että Saksan laki edellyttää kahta henkilöä yrityksen perustamiseen. Yrityksen perustamisen jälkeen Brackmann kuitenkin myi osakkeensa Buschmannille.

Mitkä ovat ikonisimmat Brabus-mallit?

Vuonna 1977 tapahtuneen perustamisensa jälkeen Brabusilla on ollut joitakin erinomaisia muodonmuutoksia, jotka ovat muuttuneet ikonisiksi autoiksi. Kun sen nimissä on niin paljon muunneltuja autoja, jotkut autot vain erottuvat muista. Näitä ovat esimerkiksi vuoden 1988 3.6 S lightweight, Brabus G63 6X6, 2005 Brabus SLR McLaren, 2008 Brabus Bullit, Brabus 900 ja Brabus Rocket 900 Cabrio.

  Mikä on paras nelivetoinen Mercedes?

Ovatko Brabus-autot sen arvoisia?

Riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat muokata Mercedes-Benziäsi ja parantaa sen moottoritehoa, Brabus on sen arvoinen. Lisäksi Brabus sopii sinulle, jos haluat parantaa autosi sisä- ja ulkoasua. Brabus tarjoaa enemmän nahkaa ja mukautettuja värejä, jotka tekevät Mercedeksestäsi erityisen näköisen.

Kumpi on parempi – AMG vai Brabus?

Molemmat näistä merkeistä tekevät hyvää työtä autosi virittämisessä ja muokkaamisessa, mutta jos haluat tehokkaan ja tuonpuoleisen auton, Brabus on paras vaihtoehto. Sitä paitsi AMG on tehdasviritetty, kun taas Brabus vie sen toiselle tasolle. Kaiken kaikkiaan Brabus on hieman parempi kuin AMG, koska se tekee enemmän.

Mitä eroa on Mercedes Brabusin ja Mercedes AMG:n välillä?

Brabus on korkean suorituskyvyn jälkimarkkinoille tarkoitettu viritys- ja entisöintiyritys, kun taas Maybach on osa Mercedes-Benzin mallistoa. Brabus on siis sitoutunut Mercedes-Benz-autojen muokkaamiseen ja virittämiseen, kun taas Maybach on Mercedes-Benzin malli.

Loppupäätelmät

Brabus auttaa virittämään ja entisöimään tavallisia Mercedes-Benz-malleja suorituskykyisiksi ja erikoisiksi autoiksi. Toisin kuin Mercedes-AMG, Brabus on kuitenkin itsenäinen yritys, joka modifioi Mercedes-Benz-, Maybach- ja Smart-autoja. Brabus myy jo modifioituja autoja tai modifioi ostettuja autoja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z