Mitä eroa on Mercedes-luokkien välillä?

Mercedes on yksi maailman parhaista luksusautojen valmistajista. Merkki tarjoaa eri autoluokkia, jotka saattavat hämmentää uusia ostajia.

Mercedes-Benz-luokkien välinen ero on niiden korityypissä ja koossa. Mercedes käyttää luokkien erottamiseen numerojärjestelmää, jonka avulla ostajien on helppo valita haluamansa auto. Lisäksi eri luokissa on eri moottorikoot ja polttoainetyypit.

Eri Mercedes-luokkien ymmärtäminen on melko haastavaa ensikertalaisille Mercedes-ostajille. Tämän oppaan avulla autamme sinua kuitenkin ymmärtämään eri luokkia paremmin ja valitsemaan tarpeisiisi ja budjettiisi sopivan ajoneuvon. Ei enää arvailuja unelmiesi autoa valitessasi!

Mercedes-ajoneuvoluokkien selitykset

Jotta ymmärtäisit eri Mercedes-Benz-luokkia paremmin, olemme lisänneet taulukon, jossa on yleiskatsaus Mercedes-luokkiin kuuluvista eri autoista. Tutustu siihen alta:

Class NameTypes of Vehicles Offered
A-ClassProvides subcompact sedans and hatchbacks
B-ClassOffers subcompact luxury minivans
C-Class Offers compact executive sedans, coupes, station wagons, and convertibles/cabriolets
CLA-ClassProvides subcompact luxury four-door station wagons, and coupes
CLS-ClassFeatures mid-size luxury four-door station wagons and coupes
E-ClassOffers executive sedans, coupes, station wagons, and convertibles
G-ClassIt only has mid-size luxury SUVs
GLA-ClassProvides subcompact luxury SUVs
GLB-ClassIt has compact luxury crossover SUVs
GLC-ClassProvides compact luxury SUVs
S-ClassOffers full-size luxury sedans, coupes and cabriolets
SL-ClassOffers only grand tourers
SLC-ClassIt has roadsters
V-ClassOffers vans and minivans
AMG GT-ClassIt provides sports cars
AMG GT4-ClassProvides sports sedans
X-ClassOffers luxury pickup trucks
EQC-ClassFeatures luxury electric vehicles
EQV-ClassIt has luxury electric transport vehicles

Miten Mercedes-Benzin eri luokat erotetaan toisistaan?

Mercedes A-luokka

A-luokka tarjoaa Mercedeksen kompaktit autot. Luokka on kasvattanut suosiotaan polttoainetehokkuutensa ansiosta. Vuonna 1997 esiteltiin ensimmäinen A-luokan ajoneuvo, ja se on nyt kolmannessa sukupolvessa. A-luokka on Mercedeksen edullisin mallisto.

  Mercedes EQC VS Tesla

Mercedes B-luokka

Vuonna 2005 lanseerattu Mercedes B-luokka on toinen kompakti Mercedes-mallisto. Mercedes-Benz B-luokkaa myydään pienikokoisena urheiluautona, mutta se tarjoaa silti korkealuokkaisen Mercedeksen mukavuutta ja ylellisyyttä.

Mercedes C-luokka

Jos olet rakastunut Mercedes-sedaneihin, mutta sinulla ei ole varaa käyttää rahaa huippuluokan Mercedes-autoihin, tämä on paras valinta. C-luokka tarjoaa markkinoiden edullisimmat Mercedes-sedanit. Valittavana on kaksi urheilusedan-vaihtoehtoa ja yksi AMG-malli.

Mercedes CL-luokka

Mercedes CL-luokassa on vain coupe-autoja. Voit valita tavallisen Mercedes-kupeen tai niiden AMG-version. Joitakin tämän luokan malleja ovat CL550, CL600, CL63 AMG ja CL65 AMG.

Mercedes E-luokka

E-luokka koostuu täysikokoisista sedaneista. Sen lisäksi se tarjoaa myös farmariauton, coupen ja avoauton. Se on yksi markkinoiden suorituskykyisimmistä Mercedes-luokista.

Mercedes GL-luokka

Tämä luokka koostuu Mercedes-Benzin täysikokoisista katumaastureista. Vaikka se koostuu katumaastureista, ajoneuvot ovat erittäin polttoainetehokkaita ja suorituskykyisiä.

Mercedes GLE-luokka

Mercedes-Benz GLE-luokka tunnettiin aiemmin nimellä M-luokka. Se sisältää keskikokoisia luksusmaastureita ja on ollut olemassa vuodesta 1997 lähtien. Luokka muutettiin M-luokasta GLE-luokaksi huhtikuussa 2015.

Mercedes R-luokka

Mercedes R-luokka koostuu tila-autoista. Suurin osa tämän luokan ajoneuvoista sopii hyvin perheelle. Kiitos niiden tilavien sisätilojen ja ihanan ulkopinnan ansiosta.

Mercedes S-luokka

Tämä oli ensimmäinen ylellinen sedan-auto, jonka Mercedes valmisti. Siinä on myös Mercedeksen kehittyneimmät teknologiat. Siinä on sedaneita, coupéja ja cabrioletteja.

  Kuinka kauan Mercedes-pyyhkijänsulat kestävät?

Mercedes SL-luokka

Jos olet rakastunut urheiluautoihin, SL-luokka on paras paikka katsoa. Mercedes-Benz esitteli SL-luokan vuonna 1954. Tällä hetkellä SL-luokassa on kaksi mallivaihtoehtoa – roadster tai coupe.

Mercedes G-luokka

Armeijaa varten suunniteltu G-luokka on markkinoiden kestävimpiä ja hienostuneimpia katumaastureita. Tämä nelivetoinen katumaasturi soveltuu erinomaisesti maastoajoon.

Mercedes AMG -mallit

Yksi Mercedeksen luokkien yllättävistä asioista on se, että lähes jokaisesta mallista löytyy AMG-vaihtoehto. Tavallisista Mercedes-malleista poiketen AMG-malli on suorituskykyisempi ajoneuvo, jota tarjotaan hieman korkeampaan hintaan kuin tavallisia malleja.

Lisää kysymyksiä Mercedes-luokista

Mikä Mercedes-luokka on paras?

Parhaan Mercedes-luokan valitseminen on melko hankalaa, sillä eri ihmisillä on erilainen maku. Mutta kun kyse on sedanista, Mercedes E-luokka on paras valinta rahalle, kun taas kun kyse on maasturista, Mercedes-Benz G-luokka on parhaista paras. Kaikki ominaisuudet huomioon ottaen on vaikea valita Mercedes G-luokkaa E-luokan sijaan.

Minkä vuoden Mercedes on paras?

Mercedeksellä on ollut vuosien varrella poikkeuksellisia ajoneuvoja, joten parhaan Mercedeksen valitseminen on hankalaa. On kuitenkin joitakin merkittäviä mainintoja, kuten Mercedes-Benz 300 SL Gull-wing coupe vuosimalli vuosimallia 1954-1957 ja Mercedes 500 E vuosimalli vuosimallia 1990-1994. Nämä kaksi automallia tekivät Mercedeksestä erittäin suositun.

Onko Mercedes S-luokka parempi kuin E-luokka?

Monet autosivustot arvioivat Mercedes S-luokan markkinoiden parhaaksi sedaniksi. Mutta onko se parempi kuin Mercedes-Benzin E-luokka? Totta kai, kyllä, se on parempi. Mercedes S-luokka tarjoaa joitakin edistyksellisimmistä ominaisuuksista, joita voit löytää mistä tahansa luksusautosta maailmassa.
Vaikka E-Klasse on mukava ja suorituskyky erinomainen, se ei vedä vertoja Mercedes S-luokalle. Kyse on todellakin budjetistasi. Onko sinulla varaa S-luokan ylellisyyteen? Jos se on liikaa, E-Klasse on erinomainen auto.

  Mikä malli on pienin Mercedes-maasturi?

Mitä eroa on Mercedes-Benz C- ja E-luokan välillä?

Mercedes-Benz C-luokka ja E-luokka ovat kaksi poikkeuksellista Mercedes-mallia. Niillä on kuitenkin useita eroja, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen kuin ostat haluamasi automallin. Mercedes C-luokka on edullisempi, mutta siinä on vähemmän ominaisuuksia kuin E-luokassa. E-luokka on kalliimpi, mutta siinä on enemmän hienostuneita ominaisuuksia.

Valinta on sinun

Jos osaat erottaa eri Mercedes-luokat toisistaan, valitsemasi auton valitseminen on helppoa. Mercedes-autot luokitellaan korityypin ja koon mukaan. On kuitenkin myös tärkeää huomata, että ensimmäiset aakkosluokat edustavat Mercedestä, joka on halvempi ja vähemmän kehittynyt kuin ylemmät aakkosluokat.
Esimerkiksi Mercedes A-luokka on pienempi ja halvempi kuin Mercedes E-luokka. Suorituskyvyn ja mukavuuden osalta E-Luokka on kuitenkin edelleen A- tai B-luokan yläpuolella. Näiden Mercedes-luokkia koskevien yksityiskohtaisten tietojen avulla sinun pitäisi olla helppo valita tarpeisiisi ja budjettiisi parhaiten sopiva Mersu.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z