Mitä huonoja puolia Teslassa on?

Mitä huonoja puolia Teslassa on?

Ei ole epäilystäkään siitä, että Tesla on tuonut autoteollisuuteen myllerryksen. Jotkut ylistävät sitä, kun taas toiset haukkuvat sitä. Vaikka Tesla tarjoaa monia hienoja asioita, siinä on myös muutamia huonoja puolia. Mitkä ovat Teslan omistamisen haitat?

Yksi tämän suositun sähköautomerkin huonoista puolista on se, että se on melko kallis verrattuna markkinoilla oleviin vastaaviin autoihin. Muita huonoja puolia ovat pitkät latausajat, piilokustannukset ja epäluotettava autopilottijärjestelmä. Se ei myöskään ole ihanteellinen lumisessa tai kylmässä ilmastossa, eikä se sovellu pitkille matkoille.

Tesla on ollut olemassa vasta alle kaksi vuosikymmentä, mutta se on todella muuttanut sähköautoteollisuuden kasvot. Monet autonvalmistajat, jotka olivat sivuuttaneet ajatuksen siitä, että sähköautot valtaisivat autoteollisuuden lähiaikoina, suhtautuvat nyt asiaan sen ansaitsemalla vakavuudella.

Tesla saattaa olla tunnettu mukavista, ympäristöystävällisistä, suorituskykyisistä ja tehokkaista ajoneuvoistaan, mutta on hyvä tietää myös auton varjopuolet, jotta tietää, mitä odottaa pitkällä aikavälillä. Siksi olemme nostaneet tässä postauksessa esiin joitakin Teslan huonoja puolia.

Tässä on muutamia Teslan haittoja:

Melko kallis

Tesla on kilpailijoitaan kalliimpi. Useimmat ihmiset pitävät Teslaa huippu- tai luksusautona. Jossain määrin tämä pitää paikkansa, sillä Teslan perusmallin lähtöhinta on noin 35 000 dollaria.
Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on kuitenkin sanonut, että tämä muuttuu pian, sillä he aikovat luoda kohtuuhintaisia autoja kaikille. Tämä on kuitenkin vielä kaukana todellisuudesta, elleivät he paranna teknologiaansa ja akkujen hinnat laske rajusti.

Lataaminen kestää kauan

Tämä riippuu siitä, onko sinulla kiire vai ei. Useimpien sähköautojen täyteen lataaminen kotona kestää vähintään 1-2 tuntia. Jos siis haluat kiirehtiä jonnekin ja autosi akku on tyhjä, tämä on ongelma. Teslan superlatausasemilla täyteen lataaminen kestää kuitenkin alle 40 minuuttia.

  Pitäisikö minun ladata Tesla joka yö?

Huoltokeskusten puute

Teslan omistajien valtava ongelma on huoltokeskuksiin pääsy. Jos asut kaukana Tesla-huoltokeskuksesta, Teslan omistaminen on turhaa. Tämä johtuu siitä, että autosi korjaaminen voi kestää viikkoja tai kuukausia onnettomuuden tai ongelman sattuessa.
Tämä johtuu siitä, että suurin osa Teslan osista on kuljetettava huoltokeskukseen. Ja joissakin tapauksissa auto voidaan joutua lähettämään Teslaan kalibroitavaksi, jos onnettomuus sotkee anturit. Tämä on monille ihmisille hyvin vaikeaa, sillä he saattavat joutua odottamaan autonsa takaisin saamista kuukausia.

Auto on hyvin hiljainen

Vaikka hiljaisuus saattaa vaikuttaa hyvältä, Teslan hiljainen toiminta voi itse asiassa olla varsin vaarallista. Toisin kuin perinteiset moottoriautot, Teslat eivät ilmoita, kun ne ajavat. Hiljaisuutensa vuoksi Teslan on helpompi aiheuttaa onnettomuus kuin perinteisen auton.
Siksi sinun on oltava erityisen varovainen Teslaa ajaessasi. Muut kuljettajat ja jalankulkijat eivät kuule tuloasi, joten sinun on oltava täysin tietoinen ympäristöstäsi, olitpa sitten peruuttamassa tai ajamassa koulualueella.

Epäilyttävä autopilottijärjestelmä

Kun kuulet Teslan Autopilot-ominaisuudesta, saatat ajatella, että tämä auto kuulostaa aivan uskomattomalta. Teslan Autopilot on joukko kehittyneitä kuljettajaa avustavia järjestelmiä, jotka sisältävät muun muassa mukautuvan vakionopeudensäätimen, kaistan keskittämisen ja itsepysäköinnin.
Vaikka autopilottijärjestelmä vaikuttaa mielenkiintoiselta, monilla ihmisillä on ollut siitä valituksia. Useat ihmiset ovat raportoineet järjestelmän epäonnistumisesta, mikä on suuri huolenaihe turvallisuuden kannalta.

  Voiko Tesla Y pysäköidä rinnakkain

Ei ihanteellinen pitkille työmatkoille ja hinaukseen.

Jos aiot matkustaa pitkiä matkoja tai hinata asuntoautoa, sinun on ehkä vaihdettava autoa, jota aiot käyttää. Tämä johtuu siitä, että lataus ei kestä pitkään.
Useimmat Teslat pystyvät kulkemaan täydellä latauksella vähintään 300 mailia. Jos siis aiot lähteä kauas kotoa, varmista, että tutkit latausvaihtoehtosi. Jos reitillä, jota aiot käyttää, on superlatausasemia, voit jatkaa kruisailua Tesla EV:lläsi.

Ei sovellu kylmään ilmastoon

Toinen Teslan omistamisen suurin haittapuoli on se, että se ei sovellu kylmään ilmastoon. Tämä koskee kaikkia sähköajoneuvoja eikä vain Tesloja. Sähköautot eivät ole tehokkaita kylmissä ilmastoissa. Yksi syy tähän on akun lämmittämisestä aiheutuva energiahäviö.

Hyviä asioita, jotka on hyvä tietää ennen kuin ostat Teslan.

Miksi myit Teslan?

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi ihmiset myyvät Teslansa, on se, että he päivittävät parempaan Tesla-malliin. He rakastavat merkkiä ja ovat valmiita päivitykseen.
Toinen syy on se, että huolto-osasto on pettänyt heidät. Tämä on yksi Teslan omistamisen suurimmista päänvaivoista: riittävien huoltokeskusten puute.
Jos Tesla-autosi joutuu onnettomuuteen tai joku naarmuttaa vahingossa sivupeiliisi, saatat katua päivää, jolloin ostit Teslasi. Tämä johtuu siitä, että huoltokeskuksia on rajoitetusti ja voi kestää päiviä, ennen kuin saat autosi korjattua.

Ovatko Tesla-autot todella halvempia omistaa?

Kyllä, ne ovat. Teslalla voi olla haittapuolensa, kuten kalliit alkukustannukset. Mutta älä erehdy, sillä niitä on helpompi huoltaa vuosien varrella. Tämä johtuu siitä, että autossa on vähemmän osia, mikä tarkoittaa vähemmän kulumista. Teslan superlataushinta on myös vain 0,28 dollaria kilowattitunnilta, mikä on halvempaa kuin kaasun ostaminen.

  Onko Tesla hyvä ensimmäinen auto?

Mikä on ruma totuus Teslasta?

Karvas totuus Teslasta on, että olet Teslan ohjelmistopäivitysten armoilla. Kyllä, päivitykset voivat olla hyviä autollesi, mutta laitteisto on edelleen sama. Ajan myötä uudet ohjelmistopäivitykset eivät ole yhteensopivia laitteistosi kanssa ja ongelmia alkaa ilmaantua. Sinun on siis pakko päivittää myös laitteisto. Tämä on sama asia, jonka ihmiset näkevät usein tapahtuvan älypuhelimiensa kanssa.

Tesla on silti sen arvoinen

Teslalla voi olla useita huonoja puolia, mutta hyvät puolet ovat enemmän kuin huonot. On totta, Tesla ei ole hyvä auto pitkille matkoille, hinaukseen tai kylmiin ilmastoihin. Ja sen superhiljainen ajaa, mikä voi helposti aiheuttaa onnettomuuden. Teslalla on kuitenkin useita etuja, kuten erinomainen hyötysuhde, turvallisuus, suorituskyky, vähäinen huolto ja liittovaltion verohelpotukset.
Jos asut kylmässä ilmastossa tai todella kaukana huoltoasemista, kannattaa harkita toisen automerkin hankkimista. Mutta jos haluat kokea markkinoiden nykyaikaisimman sähköauton, mikään ei voita Teslaa. Unohdat huoltoasemilla käymisen kokonaan, sillä et tarvitse polttoainetta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z