Mitä vikaa Porsche Boxsterissa on?

Todellisuudessa tuskin mikään. Mutta se riippuu kuitenkin näkökulmasta. Joidenkin mielestä Porsche Boxster on naisten Porsche, toisten mielestä Porsche Boxster on kampaamoauto.

Jotkut 911-omistajat uskovat, että Boxster on köyhän miehen 911, jotkut Cayman-omistajat uskovat, että Boxster on Cayman, joka on tarkoitettu kerskailuun. Tuskin missään näistä on mitään järkeä, mutta stereotypia on stereotypia, eikä stereotypiasta voi koskaan elää ilman stereotypioita.

Varmaa on se, että Porsche Boxster voi maksaa nykyään yli 100 000 dollaria ja että se on erittäin suorituskykyinen kaksipaikkainen urheiluauto, jonka luotettavuus on erinomainen. Porscheissa saa yleensä sitä, mistä maksaa, eikä Boxster ole poikkeus.

Kaikki nämä stereotypiat liittyvät useimmiten ihmisiin, joilla ei ole kokemusta Boxsterin ajamisesta. Kun he lopulta saavat kokemuksen korkeamman hintaluokan Boxster-mallista, lähes kaikki muuttavat mielensä, jopa suolaisten 911-omistajien mielestä.

Porsche Boxsterin kustannukset

Uusin Porsche Boxster Spyder maksaa yli 100 000 dollaria. Jos valitset hyvin varustellun auton, hinta saattaa nousta jopa 120 000 dollariin, mikä ei ensi silmäyksellä ole mitenkään järkevää. Miksi maksaisit Boxsterista 120 000 dollaria, jos voit ostaa 911:n tai jopa Lambon tai Ferrarin vastaavalla hinnalla?

911 991 GT3:n voi ostaa jo 100 000 dollarilla. GT3 on suurempi, nopeampi, paremmin käsiteltävä ja ikonisempi kuin Boxster Spyder. GT3:ssa on äänekäs 6-kaksoismoottori, joka on periaatteessa sama kuin 992 GT3:ssa.

  Onko Porsche Boxster nopea?

Boxster Spyderissa käytetään tavallisemman 911-mallin kuusimoottorista. Boxster on hitaampi, luultavasti vähemmän haluttu ja ehdottomasti vähemmän suosittu. Mutta siitä huolimatta Boxster Spyder on eri juttu.

Keskimoottorisen kokoonpanonsa ansiosta Boxster tarjoaa täysin erilaisen ajokokemuksen. Voit myös ajaa katto alaspäin, eikä avoautoa GT3:sta ole.

Porsche Boxster on ”mimmi-” tai ”kampaamoauto”.

Melko johdonmukainen kritiikki Boxster-mallia kohtaan liittyy ”mimmi” auto -nimitykseen. Jotkut uskovat, että kompakti koko ja 4-sylinteriset moottorit on rakennettu naisille, varsinkin jos ottaa huomioon, että jopa vanhemman johdon Panameran moottori on kaksi kertaa Boxsterin moottorin kokoinen.

Tyylikkäiden urheiluautojen, kuten Audi TT:n, Porsche Boxsterin, Mazda Miatan, BMW Z4:n ja Mercedes SLC/SLK:n, pienikokoinen segmentti on jonkinlainen hiusmuotoilijoiden kuppikunta. Kaikki nämä stereotypiat ovat melko vanhoja, ja nykyään ne ovat yhtä ajankohtaisia kuin ennenkin.

Tämä tulee kuitenkin lähinnä ihmisiltä, jotka eivät ole saaneet kunnon Boxster-kokemusta, sillä näitä autoja on äärimmäisen hauska ajaa, ja joukko autoharrastajien nettisivustoja ylistää joukon GTS- ja Boxster Spyder -malleja.

Sinun on koettava Boxster, jos todella uskot näiden olevan totta. Boxsterit ovat melko kevyitä, eivätkä ne tarvitse V8:aa kuten Panamera. Panamera on paljon painavampi kuin Boxster, joten teho-painosuhde on melko vertailukelpoinen, vaikka käsiteltävyys ei olekaan.

Porsche Boxster vs. Porsche Cayman

Monet ovat myös sitä mieltä, että tuskin on mitään syytä valita Boxster Caymanin sijaan. Porsche Cayman on edullisempi, pitää paremmin arvonsa, on käytännöllisempi ja kiistatta urheilullisempi ja hauskempi ajaa.

  Paras pyöräteline Porsche Cayenneen

Vaikka nämä saattavat pitää jossain määrin paikkansa, erot ovat käytännöllisyyttä lukuun ottamatta hyvin pieniä. Cayman-malleissa on yleensä noin 5-20 hevosvoimaa enemmän kuin vastaavassa Boxster-mallissa, mutta nämä ovat vain pieniä lisäyksiä, joita ei oikeastaan huomaa.

Arvoltaan ne eivät ole samoja, mutta erot ovat niin pieniä, ettei niitä kannata mainita. Mainitsemisen arvoista on kuitenkin se, että Boxsterissa voi nauttia katto alaspäin -kokemuksesta, ja Cayman on tiukka coupe.

Lähes kaikilta osin Cayman- ja Boxster-mallit ovat samanlaisia, erot näiden kahden välillä ovat niin pieniä, ettei kenenkään ole syytä pitää toista jyrkästi toista parempana.

FAQ-osio

Onko Porsche Boxster hintansa arvoinen?

718 Boxsterin hinnat vaihtelevat 60 000-100 000 dollarin välillä. Tällaisella hinnalla saat ainutlaatuisen toistamattoman ajokokemuksen, jota ei voi saavuttaa millään muulla tällä hetkellä myynnissä olevalla autolla.

Monet autoharrastajat ovat sitä mieltä, että Boxster Spyder -huippumallit ovat aivan liian kalliita, ja että GT3 on parempi 100-120 000 dollarin vaihtoehto. Ja ehkä onkin, mutta Boxster Sypder ei ole menettämässä mitään arvoa, päinvastoin, Boxster Spyder maksaa ajan myötä enemmän.

Joten ilmeisesti hinta on hyvin perusteltu, vaikka se on tavallaan paisutettu. Mutta markkinat tekevät mitä markkinat haluavat, ja kiinnostusta näihin autoihin on paljon.

Mitä hyvää Porsche Boxsterissa on?

Tähän kysymykseen on paljon helpompi vastata, koska Porsche Boxster tarjoaa täysin ainutlaatuisen kokemuksen. 2-paikkainen avoauto, joka on keskimoottorinen urheiluauto, joka tarjoaa erinomaiset luotettavuus- ja käsittelyominaisuudet.

  Audi Q5 vs. Porsche Cayenne

Boxsterin kanssa on todella vaikea mennä pieleen, jos tarkkoja ollaan. Jos ostat jonkin rajoitetummista, korkeamman hintaluokan malleista, et myöskään menetä minkäänlaista arvoa. Cayman/Boxster-alustassa ei siis ole kirjaimellisesti mitään todella huonoa. Ne ovat todellakin upeita autoja.

Nouseeko Porsche Boxsterin arvo?

Jos auton arvo nousee arvossaan, se tarkoittaa, että kyseinen auto on melko erikoinen. Ja sellaisen auton kehittäminen on melko vaikeaa. Mutta jotkut Boxster-mallit tosiaan kasvattavat arvoaan, ja joidenkin niistä on määrä tulla tulevaisuuden klassikoita.

Boxster Spyderin ja joidenkin GTS-mallien sekä ehkä muutaman rajoitetun vuosipäivämallin arvo nousee tasaisesti, ja tämä nousu todennäköisesti jatkuu ajan myötä. 911-keräilijät tunnistavat Porsche Boxsterit, tämä tarkoittaa vain kalliimpaa autoa.

On kuitenkin syytä mainita, että tavallisen Boxster-mallin arvo ei todennäköisesti nouse, vain rajoitetumman painoksen mallit nousevat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z